Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.
Gulai ajam (gestoofde kruidige kip)
Een gulai (of goelai) is een Indonesische kruidige curry waarin het vlees gaar stooft. Onze gulai ajam stooft bijna anderhalf uur in een heerlijke kruidige kokossaus. De kip valt zo van het bot. En weet je wat helemaal fijn is? De voorbereiding kost je maar een kwartiertje. Daarna laat je het fornuis de rest doen ? Eet het…
Kip in romige saus met spinazie en artisjokken
Deze kip in romige saus met spinazie en artisjokken zet je in een handomdraai op tafel. En lekker dat-ie is! Voor erbij kan je kiezen uit bijvoorbeeld pasta of witte rijst. Of ga net als wij voor (ei)noedels. Net waar je zin in hebt. Waar je het ook mee serveert, het zal gegarandeerd in de smaak vallen. Dat beloven we 🙂
Quiche met brie en asperges (vega!)
Eigenlijk maken wij altijd quiches met vis of vlees, maar omdat een vriendin van ons vegetariër is werd het wel eens tijd om een vegetarische variant te maken. En zo geschiedde afgelopen oudejaarsavond. En omdat deze zo goed in de smaak viel mocht deze niet ontbreken op de site natuurlijk. Vooral de brie geeft deze…
Vietnamese springsrolls (verse loempia’s!)
Mmm deze Vietnamese springrolls (ook wel verse loempia’s genoemd) zijn zo onwijs lekker! En niet eens zo heel moeilijk om zelf te maken. Zelfs makkelijker dan gewone loempia’s. We zullen je het stap voor stap uitleggen. Voor de vulling gebruik je vers gesneden knapperige groenten als rode kool en wortel (net wat…
BBQ pulled chicken nacho’s
Tijdens een van onze Amerika-reizen bestelden we ‘BBQ pulled chicken nacho’s’ als snack bij de borrel. Echter kregen we zo een grote portie dat we ’s avonds niets meer hebben gegeten. En dat kwam vooral omdat je niet van deze nacho’s kan afblijven. Je kan de barbecuesaus natuurlijk zelf maken, maar voor de luie variant…