Home Vegetarisch Vegetarische ‘beef’ Wellington

Vegetarische ‘beef’ Wellington

met champignons, spinazie en blauwe kaas

door SmaakMenutie
Vegetarische beef Wellington met champignons

Je mist geen seconde het vlees

Een heerlijke vegetarische versie van de klassieke beef Wellington! In deze Wellington mis je geen seconde het vlees. Heerlijk gevuld met onder meer kastanje champignons, spinazie, gekarameliseerde ui, blauwe kaas, walnoten en tijm.

Vegetarische beef Wellington met champignons

Vegetarische 'beef' Wellington met champignons

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 174 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kastanjechampignons
  • 400 g verse spinazie
  • 125 g blauwe kaas
  • 50 g walnoten
  • 20 g paneermeel
  • 100 ml witte wijn (of 100 ml extra water)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 ei
  • Takjes verse tijm

Zo maak je het

  • Fruit 1 gesnipperde rode ui en 3 tenen fijngesneden knoflook in een klont boter.
  • Voeg na 2 minuten 100 ml witte wijn, 100 ml water en een bouillonblokje toe. Laat op halfhoog vuur 15 minuten pruttelen.
  • Snijd ondertussen de champignons fijn en bak in een klont boter in 10 minuten bruin (tot het vocht is verdampt).
  • Voeg de champignons toe aan het ui-knoflookmengsel. Als het goed is, is een groot deel van het vocht verdampt. Voeg ook de blaadjes van een paar takjes tijm toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Roerbak ondertussen 400 g spinazie circa 4 minuten tot het geslonken is. Afspoelen met koud water, bestrooien met zout en peper en goed uitlekken (vocht eruit knijpen).
  • Meng 50 g fijngemalen walnoten en 20 g paneermeel door het champignon-mengsel zodat het geheel wat bindt. Voeg naar smaak extra zout en peper toe.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Verdeel in het midden eerst de spinazie, dan de champignons en vervolgens de verbrokkelde blauwe kaas. Vouw goed dicht en bestrijk met eigeel. Plaats circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ingrediënten vegetarische Wellington Vegetarische beef Wellington Vegetarische Wellington vulling Vegetarische Wellington recept Vegetarisch hoofdgerecht Kerst Vegetarische Wellington

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

51 reacties

Chantal 21 december 2022 - 12:33

Ik zou deze graag willen proberen voor de kerst. Zelf ben ik allergische voor noten, wat zouden jullie aanraden als vervanger van de walnoot.

Reply
SmaakMenutie 23 december 2022 - 11:04

Leuk dat je ‘m gaat maken met de kerst Chantal! Ik heb mij wel eens laten vertellen dat als je een notenallergie hebt, je wel pijnboompitten kan verdragen. Die zou ik dan gebruiken, ze zorgen naast de smaak namelijk ook voor stevigheid. Hopelijk heb je wat aan mijn tip, geniet ervan!

Reply
Maria 24 december 2021 - 16:33

Wat een goed recept! Dit is de derde keer deze week dat ik hem ga voorschotelen. En veel ingrediënten zijn ook lekker in een salade voor erbij.

Reply
Matthijs 21 december 2021 - 09:01

Hoi, ik wil het aankomende kerst gaan maken. 1 iemand houdt niet van kaas, wat zou ik als alternatief kunnen bieden?

Reply
SmaakMenutie 21 december 2021 - 10:28

Oeh, de kaas is redelijk bepalend voor de smaak! Je zou een mildere kaas kunnen gebruiken als bijvoorbeeld feta. Maar kan je dan niet beter de zalm Wellington maken? 🙂

Reply
Jessica 9 augustus 2021 - 16:10

Super lekker!! Ben altijd op zoek de receptencollectie uit te breiden met klassieke recepten die vegetarisch gemaakt zijn en waar je het vlees niet mist. Deze krijgt een speciale vermelding, wat heerlijk zeg! Bedankt! 🙂

Reply
SmaakMenutie 10 augustus 2021 - 10:38

Wat leuk dat dit recept een speciale vermelding krijgt in je mapje vegetarische klassieke recepten Jessica! 🙂

Reply
Jose 7 februari 2021 - 19:42

Heel lekker zeker een aanrader

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2021 - 10:07

Leuk om te horen Jose, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂

Reply
1 2 3 4 5