Dit gerecht is echt ideaal. Naast dat iedereen het heerlijk vindt doet de oven namelijk het meeste werk! Heb je een grote ovenschaal, dan kan dit recept eenvoudig verdubbelen voor als je veel eters verwacht. Terwijl jij bezig bent met het vermaken van de gasten, staat het vlees heerlijk te garen in de keuken. En het hoeft maar 20 minuutjes in de oven!
Varkenshaas met spek en champignons
Personen:2-4Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 255 keer gestemd )
Ingrediënten
550 g varkenshaas (2 stuks)
250 g champignons
150 g katenspek
1 sjalot
1 bosje lente-ui
2 tenen knoflook
3 tl grove mosterd
Verse tijm
Zo maak je het
Haal het vlees minstens 30 minuten van te voren uit de koeling.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi het vlees riant met peper en zout en schroei rondom dicht en bruin in circa 4 minuten in een flinke klont boter. Haal het vlees uit de pan en zet even weg.
Bak in het achtergebleven braadvet 1 fijngesneden sjalot (of ui) en 2 tenen knoflook enkele minuten aan. Voeg vervolgens 250 g gesneden champignons toe en bak rondom in 5-7 minuten bruin op middelhoog vuur.
Verdeel de katenspek op een snijplank en plaats daar het varkenshaasje op. Bestrijk elk varkenshaasje rondom riant met grove mosterd. Voeg ook wat blaadjes verse tijm toe. Vouw het spek om het varkenshaasje.
Leg in een ovenschaal en verdeel de champignons eveneens in de schaal. Plaats 20 minuten in de oven.
Snijd de lente-ui in ringetjes en verdeel over het geheel zodra deze uit de oven komt.
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van foodplatform SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers!
47 reacties
Irma7 februari 2025 - 19:14
Net gemaakt en het was heerlijk. Een voor in het favorieten boek. Heb alleen Paturain gebruikt i.p.v. mosterd, omdat mijn man geen mosterd lust. Absoluut voor herhaling vatbaar.
47 reacties
Net gemaakt en het was heerlijk. Een voor in het favorieten boek. Heb alleen Paturain gebruikt i.p.v. mosterd, omdat mijn man geen mosterd lust. Absoluut voor herhaling vatbaar.
Vandaag dit gerecht klaargemaakt! Het was werkelijk superlekker! Iedereen heeft ervan zitten smullen! Topgerecht!