Home Vlees en kip Varkenshaas met spek en champignons

Varkenshaas met spek en champignons

uit de oven

door SmaakMenutie
Varkenshaas met spek en champignons uit de oven

Zo klaar

Dit gerecht is echt ideaal. Naast dat iedereen het heerlijk vindt doet de oven namelijk het meeste werk! Heb je een grote ovenschaal, dan kan dit recept eenvoudig verdubbelen voor als je veel eters verwacht. Terwijl jij bezig bent met het vermaken van de gasten, staat het vlees heerlijk te garen in de keuken. En het hoeft maar 20 minuutjes in de oven!

Varkenshaas met spek en champignons uit de oven

Varkenshaas met spek en champignons

Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 255 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 550 g varkenshaas (2 stuks)
  • 250 g champignons
  • 150 g katenspek
  • 1 sjalot
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tl grove mosterd
  • Verse tijm

Zo maak je het

  • Haal het vlees minstens 30 minuten van te voren uit de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestrooi het vlees riant met peper en zout en schroei rondom dicht en bruin in circa 4 minuten in een flinke klont boter. Haal het vlees uit de pan en zet even weg.
  • Bak in het achtergebleven braadvet 1 fijngesneden sjalot (of ui) en 2 tenen knoflook enkele minuten aan. Voeg vervolgens 250 g gesneden champignons toe en bak rondom in 5-7 minuten bruin op middelhoog vuur.
  • Verdeel de katenspek op een snijplank en plaats daar het varkenshaasje op. Bestrijk elk varkenshaasje rondom riant met grove mosterd. Voeg ook wat blaadjes verse tijm toe. Vouw het spek om het varkenshaasje.
  • Leg in een ovenschaal en verdeel de champignons eveneens in de schaal. Plaats 20 minuten in de oven.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes en verdeel over het geheel zodra deze uit de oven komt.

Varkenshaas uit de oven recept Varkenshaas met champignons Varkenshaas uit de oven mosterd Varkenshaas omwikkeld met spek Varkenshaas met spek uit de ovenVarkenshaas Varkenshaas met spek

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

47 reacties

Irma 7 februari 2025 - 19:14

Net gemaakt en het was heerlijk. Een voor in het favorieten boek. Heb alleen Paturain gebruikt i.p.v. mosterd, omdat mijn man geen mosterd lust. Absoluut voor herhaling vatbaar.

Reply
Thea 1 januari 2024 - 19:13

Vandaag dit gerecht klaargemaakt! Het was werkelijk superlekker! Iedereen heeft ervan zitten smullen! Topgerecht!

Reply
1 3 4 5