Een cheesecake zonder ovenstress
Cheesecake: het klinkt als iets dat je alleen op zondagmiddag met veel geduld en een perfect afgestelde oven aandurft. Maar niets is minder waar.
Deze versie is een no-bake variant, wat betekent: geen oven, geen zorgen. Het kost je slechts een half uurtje om deze taart in elkaar te zetten. En daarna doet de koelkast het werk. Het resultaat? Een zijdezachte, romige cheesecake met een knipoog naar Tony’s iconische karamel-zeezout reep.
Heerlijke crunchy bodem
De basis is simpel, Oreo’s. De bekende koekjes worden fijn gemalen en gemengd met gesmolten boter. Dit mengsel druk je stevig aan op de bodem van je springvorm. Het geeft niet alleen een lekkere crunch, maar ook een subtiele chocoladesmaak die perfect samengaat met de karamel-zeezout-vulling. Even in de koelkast en klaar is je bodem.
Romige vulling met een twist
De vulling is wat deze taart écht bijzonder maakt. Slagroom wordt luchtig geklopt, waarna je er zachte roomkaas doorheen spatelt (denk aan MonChou). Ondertussen smelt je een reep Tony’s Chocolonely karamel-zeezout au bain-marie, die samen met wat gelatine door het roommengsel gaat.
Het resultaat is een rijke, romige vulling met een subtiele zoute touch. Giet dit over je koekjesbodem en laat de koelkast vervolgens z’n werk doen. Minstens een uur opstijven. Perfect om ondertussen iets anders te doen (of alvast een vork klaar te leggen om te proeven).
Salted caramel: makkelijker dan je denkt
Salted caramel maken klinkt misschien moeilijk, maar het is verrassend eenvoudig. Suiker laten smelten tot een goudkleurige karamel, afblussen met een klontje boter en een scheutje slagroom — en een snuf zeezout natuurlijk. Even goed roeren en je hebt een saus waar menig dessert jaloers op zou zijn. Je kunt ‘m ruimhartig over de opgesteven cheesecake schenken, of er lekker mee zigzaggen en wat moois maken.
De finale
Als finishing touch hak je een tweede reep Tony in grove stukken en strooi je die over de karamel. Dat ziet er niet alleen feestelijk uit, maar geeft bij elke hap een knapperige verrassing. En eerlijk: zelfs zonder de extra karamel is deze taart al onweerstaanbaar. Maar met? Dan is het een instant publieksfavoriet! Perfect voor een verjaardag of ander feestje!
72 reacties
Hallo
Gisteren de taart gemaakt twee uur in de koelkast op laten stijven toen de salt caramel lauw erover gegoten en toen storte de taart in hoe kan dit????? Hij smaakte wel super alleen was niet meer zo mooi
Wat jammer! Wellicht heb je de slagroom en MonChou te lang geklopt waardoor de luchtigheid verdwenen is? Gelukkig was de smaak wel lekker 🙂
Welke maat taartvorm hebben julllie gebruikt?
Een springvorm van 22cm!
Hoi!
Ik heb de taart gemaakt, en ook de karamel zeezout voor de top. Ik wil deze taart mee naar kantoor meenemen, maar kan daar de karamel niet opwarmen in een pan. Hoelang vantevoren kan ik de karamel op de taart doen voor serveren?
Ben erg benieuwd, maar ziet er heerlijk uit!
Hoi Femke, als je het doet vlak voor je naar kantoor gaat is dat prima hoor. Hooguit wordt de karamel wat harder maar de smaak zal top zijn. Succes!
Hi,
Zou ik deze ook als een mini variant kunnnen maken… dus dat ik een vorm gebruik met 12mini’s. En moet ik ze dan eerst uit de vorm halen alvorens ik de karamel erop doe?
Alvast bedankt!
Hi Nora, ja hoor dat kan! Ik zou ze inderdaad eerst uit de vorm halen en dan pas de karamel erop doen. Succes en geniet ervan!
Smaakmenutie…..kan je hier ook een toetje van maken? Als je dan de gelatine bv weglaat wordt het net iets smeuiger lijkt me of heb je soms een andere tip. De combi lijkt me erg lekker.
Hoi Elly, je kan hier zeker een toetje van maken! Alleen hoef je dan niet per se de gelatine weg te laten hoor ? De combi is inderdaad heerlijk!