Home Desserts en taarten Tiramisù-limoncellotaart

Tiramisù-limoncellotaart

binnen een half uur op tafel!

door SmaakMenutie

Maak mij blij

Wij zijn echt gek op limoncello. Traditiegetrouw verschijnt deze fles na een avond tafelen met vrienden op tafel. En wat is er nu leuker en lekkerder om deze likeur te verwerken in een luchtige tiramisu. Deze no-bake tiramisu met limoncello is heerlijk als dessert, maar is bijvoorbeeld ook leuk om te trakteren als je jarig bent (of een andere feestelijke aangelegenheid). En geen zorgen voor de niet-alcohol-drinker of de dames die in verwachting zijn; de alcohol verdampt geheel. ‘Tiramisù’ (Italiaans) betekent letterlijk ’trek mij omhoog’, oftewel: maak mij blij. Nou dat gaat met deze variant wel lukken. Moeilijk? Nee, zeker niet. Binnen 30 minuten klaar. Zie de video hieronder maar. Abonneer je nu ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten! Op zoek naar meer taarten? Kijk dan even hier.

Tiramisu-limoncellotaart

Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 151 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 200 g (magere) kwark
  • 300 ml slagroom (evt. kant-en-klaar)
  • 100 ml limoncello
  • 2 citroenen
  • 1 pak lange vingers (28 stuks)
  • 1 zakje klopfix
  • 6 el poedersuiker
  • 2 el lemon curd
  • 3 tl kristalsuiker
  • Geschaafde amandelen

Zo maak je het

  • Verwarm 100 ml limoncello met het sap van 2 citroenen en 3 tl suiker en laat dit zachtjes 5 minuutjes koken. Schenk over in een platte schaal of diep bord.
  • Roer met een garde of spatel (of keukenmachine) 250 g mascarpone los samen met 200 g kwark en 2 á 3 el lemon curd.
  • Klop 300 ml slagroom (hier is de keukenmachine wel heel handig voor) lobbig en voeg hier 1 zakje klopfix aan toe en 6 el poedersuiker.
  • Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door het mascarpone- en kwarkmengsel (niet te hard roeren anders verdwijnt de luchtigheid).
  • Dip nu de lange vingers, kort in het limoncello-mengsel en bedek hiermee de bodem van een ingevette springvorm (18 cm). Zorg dat de lange vingers vochtig zijn maar nog wel stevig. Bedek de lange vingers vervolgens met de helft van het mascarpone- kwarkmengsel. Herhaal deze stap nogmaals zodat je eindigt met een laag mascarpone-kwark.
  • Laat de taart nu minstens een uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren maak je het af met wat citroenrasp, poedersuiker en wat geschaafde amandelen. Buon appetito!

Tiramisu limoncelloRecept tiramisu limoncello

TIP

Klopfix (van dr. Oetker) kan je gewoon in de supermarkt kopen. Dit zorgt voor stevigheid van je slagroom.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

47 reacties

Astrid v. puijenbroek 24 november 2021 - 12:41

Ziet er heerlijk uit en ga het met Sinterklaas maken. Mijn vraag is: moet ik de geschaafde amandelen die ik bij de supermarkt gekocht heb eerst nog roosteren? Ze zien er zo bleek uit

Reply
SmaakMenutie 6 december 2021 - 10:54

Mag, maar hoeft niet. Geniet ervan!

Reply
Audrey Van der Hoorn 18 september 2022 - 23:56

Ik vond geroosterd lekkerder. De pure (bleke) variant had weinig smaak.

Reply
Miranda 3 augustus 2021 - 16:01

Deze was echt heerlijk! Heel simpel en snel kunnen maken in een uurtje tijd! Heerlijk fris en luchtig!
Hij was heel snel op!

Reply
SmaakMenutie 4 augustus 2021 - 13:11

Leuk om te horen Miranda, fijn dat de tiramisu in de smaak viel 🙂

Reply
Negin 10 juni 2021 - 07:14

Welke product kan je het best gebruiken als alcoholarm alternatief?

Reply
SmaakMenutie 11 juni 2021 - 11:12

Als het om alcoholarm gaat, zou ik het iets langer in laten koken dan verdampt er meer alcohol (na 15 minuten is al 50% van de alcohol verdwenen). En sowieso blijft er wat vocht over waardoor je minder gebruikt dan de 100 ml

Reply
Sonja 19 december 2020 - 21:23

Heb je een alcoholvrij alternatief?

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 09:28

Er bestaat een alcoholarm alternatief die te koop is bij AH!

Reply
Edith 1 juli 2020 - 19:00

Wat kan ik gebruiken in plaats van limoncello ?

Reply
SmaakMenutie 2 juli 2020 - 10:50

Oei, dat is lastig want limoncello (de naam zegt het al) is erg belangrijk in dit recept. Wil je geen alcohol of wil je liever een andere likeur gebruiken?

Reply
1 2 3 4 5