Home Desserts en taarten Tiramisù-limoncellotaart

Tiramisù-limoncellotaart

binnen een half uur op tafel!

door SmaakMenutie

Maak mij blij

Wij zijn echt gek op limoncello. Traditiegetrouw verschijnt deze fles na een avond tafelen met vrienden op tafel. En wat is er nu leuker en lekkerder om deze likeur te verwerken in een luchtige tiramisu. Deze no-bake tiramisu met limoncello is heerlijk als dessert, maar is bijvoorbeeld ook leuk om te trakteren als je jarig bent (of een andere feestelijke aangelegenheid). En geen zorgen voor de niet-alcohol-drinker of de dames die in verwachting zijn; de alcohol verdampt geheel. ‘Tiramisù’ (Italiaans) betekent letterlijk ’trek mij omhoog’, oftewel: maak mij blij. Nou dat gaat met deze variant wel lukken. Moeilijk? Nee, zeker niet. Binnen 30 minuten klaar. Zie de video hieronder maar. Abonneer je nu ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten! Op zoek naar meer taarten? Kijk dan even hier.

Tiramisu-limoncellotaart

Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 151 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 200 g (magere) kwark
  • 300 ml slagroom (evt. kant-en-klaar)
  • 100 ml limoncello
  • 2 citroenen
  • 1 pak lange vingers (28 stuks)
  • 1 zakje klopfix
  • 6 el poedersuiker
  • 2 el lemon curd
  • 3 tl kristalsuiker
  • Geschaafde amandelen

Zo maak je het

  • Verwarm 100 ml limoncello met het sap van 2 citroenen en 3 tl suiker en laat dit zachtjes 5 minuutjes koken. Schenk over in een platte schaal of diep bord.
  • Roer met een garde of spatel (of keukenmachine) 250 g mascarpone los samen met 200 g kwark en 2 á 3 el lemon curd.
  • Klop 300 ml slagroom (hier is de keukenmachine wel heel handig voor) lobbig en voeg hier 1 zakje klopfix aan toe en 6 el poedersuiker.
  • Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door het mascarpone- en kwarkmengsel (niet te hard roeren anders verdwijnt de luchtigheid).
  • Dip nu de lange vingers, kort in het limoncello-mengsel en bedek hiermee de bodem van een ingevette springvorm (18 cm). Zorg dat de lange vingers vochtig zijn maar nog wel stevig. Bedek de lange vingers vervolgens met de helft van het mascarpone- kwarkmengsel. Herhaal deze stap nogmaals zodat je eindigt met een laag mascarpone-kwark.
  • Laat de taart nu minstens een uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren maak je het af met wat citroenrasp, poedersuiker en wat geschaafde amandelen. Buon appetito!

Tiramisu limoncelloRecept tiramisu limoncello

TIP

Klopfix (van dr. Oetker) kan je gewoon in de supermarkt kopen. Dit zorgt voor stevigheid van je slagroom.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

47 reacties

Silke 9 april 2020 - 21:01

Is het lekker nog wat limoncello door het kwarkmengsel te roeren? Of word dit dan teveel

Reply
SmaakMenutie 10 april 2020 - 12:25

Hoi Silke, klinkt heerlijk maar dan wordt het te nat en blijft het mengsel niet stevig. Beter een glaasje erbij drinken 😉

Reply
Sandra 20 maart 2020 - 15:53

Klopt het wel springvorm 18 cm moet dit niet 28 cm zijn?

Reply
SmaakMenutie 23 maart 2020 - 11:29

Hi Sandra, dat klopt hoor! Maar je zou er ook een van 28 kunnen gebruiken, alleen is-ie dan wat platter 🙂

Reply
Pon 1 november 2019 - 13:00

Wat heerlijk!! Echt een aanrader. De kids vonden het ook verrukkelijk. Is er nog een alternatief voor de garnering?

Reply
SmaakMenutie 2 november 2019 - 10:51

Fijn om te horen dat de taart bij iedereen in de smaak viel! Wat dacht je als alternatief van witte chocolade? 🙂

Reply
Karin 27 oktober 2019 - 20:41

Gisteren gemaakt als nagerecht voor na een etentje. Heerlijk!
De restjes vandaag opgesmult, toen was dectiramisu nog lekkerder. Zeker boor herhaling vatbaar!

Reply
SmaakMenutie 28 oktober 2019 - 09:31

Leuk om te horen Karin! Heerlijk inderdaad als nagerecht. Fijn dat je ervan gesmuld hebt 🙂

Reply
Riet 17 januari 2019 - 23:17

Heerlijk recept vele toetjes met limoncello gegeten maar deze sprong er uit
Bedankt
Ik ga dit nog vaak maken
Groetjes

Reply
SmaakMenutie 18 januari 2019 - 09:47

Hoi Riet, wat fijn dat ‘ie in de smaak viel en dat alles is gelukt! 🙂 Leuk dat je de tiramisu nog vaak gaat maken. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
1 2 3 4 5