Home Desserts en taarten Tiramisù-limoncellotaart

Tiramisù-limoncellotaart

binnen een half uur op tafel!

door SmaakMenutie

Maak mij blij

Wij zijn echt gek op limoncello. Traditiegetrouw verschijnt deze fles na een avond tafelen met vrienden op tafel. En wat is er nu leuker en lekkerder om deze likeur te verwerken in een luchtige tiramisu. Deze no-bake tiramisu met limoncello is heerlijk als dessert, maar is bijvoorbeeld ook leuk om te trakteren als je jarig bent (of een andere feestelijke aangelegenheid). En geen zorgen voor de niet-alcohol-drinker of de dames die in verwachting zijn; de alcohol verdampt geheel. ‘Tiramisù’ (Italiaans) betekent letterlijk ’trek mij omhoog’, oftewel: maak mij blij. Nou dat gaat met deze variant wel lukken. Moeilijk? Nee, zeker niet. Binnen 30 minuten klaar. Zie de video hieronder maar. Abonneer je nu ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten! Op zoek naar meer taarten? Kijk dan even hier.

Tiramisu-limoncellotaart

Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 151 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 200 g (magere) kwark
  • 300 ml slagroom (evt. kant-en-klaar)
  • 100 ml limoncello
  • 2 citroenen
  • 1 pak lange vingers (28 stuks)
  • 1 zakje klopfix
  • 6 el poedersuiker
  • 2 el lemon curd
  • 3 tl kristalsuiker
  • Geschaafde amandelen

Zo maak je het

  • Verwarm 100 ml limoncello met het sap van 2 citroenen en 3 tl suiker en laat dit zachtjes 5 minuutjes koken. Schenk over in een platte schaal of diep bord.
  • Roer met een garde of spatel (of keukenmachine) 250 g mascarpone los samen met 200 g kwark en 2 á 3 el lemon curd.
  • Klop 300 ml slagroom (hier is de keukenmachine wel heel handig voor) lobbig en voeg hier 1 zakje klopfix aan toe en 6 el poedersuiker.
  • Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door het mascarpone- en kwarkmengsel (niet te hard roeren anders verdwijnt de luchtigheid).
  • Dip nu de lange vingers, kort in het limoncello-mengsel en bedek hiermee de bodem van een ingevette springvorm (18 cm). Zorg dat de lange vingers vochtig zijn maar nog wel stevig. Bedek de lange vingers vervolgens met de helft van het mascarpone- kwarkmengsel. Herhaal deze stap nogmaals zodat je eindigt met een laag mascarpone-kwark.
  • Laat de taart nu minstens een uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren maak je het af met wat citroenrasp, poedersuiker en wat geschaafde amandelen. Buon appetito!

Tiramisu limoncelloRecept tiramisu limoncello

TIP

Klopfix (van dr. Oetker) kan je gewoon in de supermarkt kopen. Dit zorgt voor stevigheid van je slagroom.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

47 reacties

Ineke 19 november 2017 - 14:01

Superlekker recept. Als nagerecht of bij de koffie. Volle kwark gebruikt en 3 flinke eetlepels lemon curd.

Reply
SmaakMenutie 19 november 2017 - 16:25

Mmm lekker Ineke! Dan was die van jou nog net iets zoeter en je kan inderdaad zowel volle als magere kwark gebruiken 🙂

Reply
Frieda 16 november 2017 - 08:43

Lijkt me heerlijk, maar blijft het niet aan de bodem en kant plakken van de springvorm?

Reply
SmaakMenutie 16 november 2017 - 10:21

Hoi Frieda, hij is ook heerlijk! Als je de bodem goed invet met boter blijft het zeker niet plakken. Je kan ook een stukje bakpapier knippen in de vorm van de bodem (gebruik de onderkant als mal, dan heb je direct de maat 😉 ). Als je de springvorm losmaakt dan kan je eventueel met een scherp mesje langs de rand gaan, dan komt het helemaal goed. No worries dus!

Reply
Annemarie 15 november 2017 - 16:48

Zo te zien moet de fles weer uit de vriezer gevist gaan worden?

Reply
SmaakMenutie 15 november 2017 - 17:11

Dat zou ik zeker doen 😉 Geniet ervan!

Reply
Marja 12 november 2017 - 23:48

Ook lekker voor bij koffie denk ik ?

Reply
SmaakMenutie 13 november 2017 - 09:30

Jazeker! 🙂

Reply
Marjolijn 11 november 2017 - 15:59

Jaaaa.. dit is het perfecte nagerecht voor met kerst :).

Reply
SmaakMenutie 12 november 2017 - 10:25

Hoi Marjolijn, dit recept is zeker ideaal voor met Kerst! En ook nog makkelijk om te maken 😉 Eetsmakelijk alvast!

Reply
1 2 3 5