Home Pasta Tagliatelle met gerookte zalm

Tagliatelle met gerookte zalm

en mosterd-dillesaus

door SmaakMenutie
Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

20 minuten

Weinig tijd vandaag? Deze pasta zet je in 20 minuten op tafel! En lekker dat-ie is. Tegenwoordig verkopen de meeste supermarkten bakjes met gesneden blokjes gerookte zalm. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd als deze.

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.4/5
( 73 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm(snippers)
  • 150 g tagliatelle
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml kookroom
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl scherpe mosterd
  • Handje verse dille
  • Paar cherrytomaten (optioneel)

Zo maak je het

  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de tagliatelle in 10 minuten al dente.
  • Rasp alvast circa 20 g verse Parmezaanse kaas en hak een flinke hand verse dille fijn. Snijd ook alvast de cherrytomaatjes in vieren. Het bosje lent-ui kan je ook alvast in ringetjes snijden.
  • Snijd 1 teen knoflook fijn en fruit deze 1 minuutje aan in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens 200 ml kookroom toe, de vers gehakte dille, 2 tl scherpe mosterd, de Parmezaanse kaas en een snuf zout en peper. Laat op laag vuur een beetje inkoken.
  • Voeg 200 g gerookte zalm(snippers- of blokjes) toe en meng goed door het geheel. Voeg nu ook de ringetjes lente-ui toe.
  • Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de saus. Meng alles al omscheppend nog 1 minuutje door elkaar. Meng tot slot (optioneel) de cherrytomaten door het gerecht. Voeg naar smaak tevens extra Parmezaanse kaas toe. Eet smakelijk!

Tagliatelle met gerookte zalm receptTagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus Pasta met gerookte zalm Tagliatelle met gerookte zalm

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

25 reacties

Marieke van Gils 3 februari 2021 - 18:44

Het was weer heerlijk! Ook bij ons wordt dit een blijvertje! Ga zo door!

Reply
SmaakMenutie 4 februari 2021 - 10:08

Leuk Marieke! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Gerrit Holstege 2 februari 2021 - 18:01

Wow mannen, dit is heerlijk, snel en easy.
Ga ik beslist vaker maken.
Ik ben een grote fan van smaakmenutie

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2021 - 09:58

Leuk om te horen Gerrit! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Helga 11 september 2020 - 20:38

In één woord: heerlijk! Het recept is in de familie al rond gegaan en elke reactie is dat ze het ontzettend lekker vinden .. dus een blijvertje!

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 11:06

Haha dat horen we graag Helga, leuk!!

Reply
Magda 14 juni 2020 - 19:48

Heerlijk!!
geroosterde tomaatjes mooi erop rangschikken.
Dille en zwarte gemalen peper zichtbaar erover strooien en plukje rucola. Glas chardonnay erbij.
Dan lijkt het mooi restaurantwaardig met kleine ster.?

Reply
SmaakMenutie 15 juni 2020 - 14:00

Mmm klinkt goed Magda! Fijn dat ons recept in de smaak valt 🙂

Reply
Laura 7 februari 2019 - 20:13

Het was zo gemaakt en erg lekker, dankjewel!

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2019 - 09:29

Hoi Laura, fijn dat het recept in de smaak viel! 🙂 Uiteraard heel graag gedaan. Groetjes, Tim- SmaakMenutie

Reply
1 2 3