Home Pasta Pasta met avocadopesto

Pasta met avocadopesto

en gerookte kip

door SmaakMenutie
Pasta met avocadopesto en gerookte kip

Voor elk moment

Soms heb je van die dagen waarop je iets gezonds wilt eten, maar niet eindeloos in de keuken wilt staan.

Voor dat soort momenten is deze pasta met avocadopesto en gerookte kip een uitkomst. Romig, fris, voedzaam en binnen no time klaar. Het is het soort gerecht waar je je goed bij voelt, zonder in te leveren op smaak.

De kracht van avocado

Avocado’s zijn niet alleen lekker romig maar ook ontzettend voedzaam. Ze zitten vol gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Denk aan vitamine E, kalium en foliumzuur. Die goede vetten zorgen bovendien voor een verzadigd gevoel. Fijn dus als je daarna nog van alles op de planning hebt. Wij combineren ‘m met basilicum en citroensap, waardoor de pesto extra fris wordt en net wat lichter aanvoelt dan een klassieke variant.

Pasta met avocadopesto ingrediënten

Avocadopesto in een handomdraai

Voor de pesto gebruiken wij een grote, rijpe avocado (of anderhalf als ze kleiner zijn), een bakje verse basilicum, een klein handje geroosterde pijnboompitten, een teen knoflook, olijfolie, een flinke snuf zout en wat citroensap. Alles gaat in de hakmolen en mixen we tot een gladde saus. Als je nog geen goede hakmolen hebt: klik hier om te kijken welke wij gebruiken. Dit is echt eenhandig apparaat om in huis te hebben, zeker voor dit soort snelle recepten.

Avocadopesto maken
Zelfgemaakte avocadopesto in de hakmolen

Pasta naar keuze, met of zonder kip

Wij kiezen meestal voor spaghetti, maar je kunt elke pastasoort gebruiken die je in huis hebt. Penne, linguine of zelfs volkoren varianten; het werkt allemaal. De gerookte kip maakt het gerecht wat hartiger en eiwitrijker, ideaal na een lange werkdag of een sportsessie. Liever vegetarisch? Dan laat je de kip gewoon weg. Serveer deze pasta met avocadopesto met wat extra pijnboompitten, een royale hand Parmezaanse kaas en eventueel wat extra blaadjes basilicum.

Pasta avocadopesto
Pasta met avocadopesto en gerookte kip

Pasta met avocadopesto en gerookte kip

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 74 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 180 g gerookte kip
  • 160 g pasta naar keuze
  • 30 g geroosterde pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 15 g verse basilicum
  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  • Neem een ruime pan en kook 160 g spaghetti (of andere pasta) al dente in 8-10 minuten.
  • Pureer ondertussen met de hakmolen 1 grote avocado (of anderhalf als ze klein zijn) samen met 15 g basilicum (1 bakje), 20 g geroosterde pijnboompitten, 1 teen knoflook, 2 el olijfolie, een flinke snuf zout en het sap van een 1/2 citroen tot een gladde saus.
  • Snijd ook alvast 1 gerookte kipfilet in kleine blokjes en rasp de Parmezaanse kaas grof.
  • Giet de pasta af maar houd ongeveer 3 el van het kookwater apart.
  • Doe de pasta terug in de pan en meng de avocadopesto door het geheel samen met de gesneden gerookte kip. Voeg indien nodig het kookvocht toe om wat te verdunnen.
  • Maak op smaak met verse peper en eventueel (grof) zeezout.
  • Serveer direct met de extra pijnboompitten en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Pasta pesto avocado kip

TIP

Ook lekker: vervang voor de variatie eens de gerookte kip door gerookte zalm!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

16 reacties

Quinty 16 september 2017 - 10:23

Wat een heerlijke pasta is dit! Echt heel makkelijk te bereiden en ik deed mijn vriend hier ook een plezier mee! De tomaatjes erbij zijn ook heerlijk! Extra veel smaak doordat je ze in de oven doet. En de pesto van avocado is super lekker, dat had ik zelf niet kunnen bedenken! Ik had zelf nog wat geitenkaas over en dat erbij gedaan, aanrader!

Reply
SmaakMenutie 16 september 2017 - 12:01

Hoi Quinty, wat leuk om te horen. Goed idee die geitenkaas! Fijn dat je vriend er ook een plezier mee deed 🙂

Reply
Felice 23 september 2017 - 20:28

Echt een menutie van smaken! Heerlijk dit moet je echt zelf proeven!

Reply
SmaakMenutie 24 september 2017 - 20:56

Hoi Felice, lekker is ‘ie he? Fijn dat ie zo in de smaak valt 🙂

Reply
Wijnand 2 september 2020 - 22:14

Dank voor het heerlijke recept, heb de gerookte kip vervangen door gerookte zalm i.v.m. vegetarische tegelgenoten. Viel goed in de smaak!
Voor herhaling vatbaar!

Reply
SmaakMenutie 3 september 2020 - 09:24

Gerookte zalm kan inderdaad ook goed Wijnand, lekker! Fijn dat het bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Ine van Moerkerk 3 september 2020 - 18:24

Hallo, Wat hebben we gesmuld , dit is een top recept. Snel klaar, maar pas op je eet je vingers erbij op.

Reply
SmaakMenutie 4 september 2020 - 10:11

Haha dat horen we graag Ine, leuk! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Mieke de Graaf 4 september 2020 - 18:30

Weer een zalig recept, zowel met zalm als kip, heerlijk ?
Ik weet alleen niet wat ik met de 3 el kookvocht moet doen, of heb ik iets gemist .
Mieke

Reply
SmaakMenutie 5 september 2020 - 14:17

Fijn dat je het lekker vindt Mieke! Het kookvocht kwam inderdaad niet terug in de beschrijving, scherp! Ik heb het toegevoegd, thanks 🙂

Reply
1 2