Home Hoofdgerechten Surinaamse roti kip massala

Surinaamse roti kip massala

met kousenband en een eitje

door SmaakMenutie
Surinaamse roti kip massala

Broodpannenkoek

Wist je dat roti eigenlijk gewoon brood betekent? Dus we eten vandaag een broodpannenkoek met kip massala. Oftewel: ‘Surinaamse roti’, zoals we in Nederland zeggen. Als je een écht lekkere roti wil moet je eigenlijk wel naar de (Surinaamse) toko. Daar koop je de echte roti vellen, gemaakt met onder andere gele spliterwten. Een wereld van verschil met de supermarkt varianten. En ja, je eet het met je handen. Overigens, net zo als zo veel familierecepten bestaan er vele varianten. Maar wat ons betreft is dit de allerlekkerste. Uiteraard met kousenband en een eitje! Mmmm.

Surinaamse roti kip massala

Roti kip massala

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 801 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 300 g aardappelen
  • 200 g kousenband
  • 25 g masala kerrie (nandan)
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien (of sjalotten)
  • 2 rotivellen
  • 2 eieren
  • 2 tomaten
  • 1 madame Jeanette (optioneel)
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 tl gemalen komijnzaad

Zo maak je het

  • Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes en bak rondom bruin in een flinke scheut olie.
  • Voeg na 5-10 minuten 1 fijngesneden ui en 3 fijngesneden tenen knoflook toe. Fruit even 2 minuten mee.
  • Voeg nu 25-30 g masala kerrie toe en 1 tl gemalen komijnzaad. Zet het vuur laag en meng goed door elkaar.
  • Voeg 2 grof gesneden tomaten toe en bak deze ook een minuutje of 2 mee.
  • Blus het geheel af met 400 ml warm water en verkruimel tevens 1 kip bouillonblokje en voeg deze toe aan de pan. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag met de deksel op de pan.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg toe aan het geheel en laat nu circa 45 minuten pruttelen. Haal de laatste 15 minuten de deksel van de pan om het wat in te laten dikken.
  • Optioneel: laat een madame Jeanette pepertje 10 minuten meekoken voor extra pitttt!
  • Maak ondertussen de kousenband. Verwijder de harde uiteinden en snijd in hapklare stukjes.
  • Kook de kousenband in 8 minuten beetgaar en spoel af. Kook ondertussen ook 2 (of meer) eieren hard.
  • Doe een scheut olie in de wok of koekenpan en fruit 1 fijngesneden teen knoflook en 1 sjalot twee minuten. Voeg de kousenband toe en roerbak enkele minuten mee.
  • Verwarm de roti vellen (magnetron, oven of pan). Verdeel het vlees (verwijder eventueel de madame Jeanette) en de kousenband op een bord samen met 1 roti vel en een eitje.

Surinaamse roti recept Kip massalaSurinaamse roti kip massala Surinaamse roti Roti kip massala

TIP

Kan je geen kousenband vinden, gebruik dan sperziebonen.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

138 reacties

Patricia 5 januari 2019 - 07:56

Jammer dat het recept voor de roti (dus de broodvellen) ontbreekt, zoveel lekkerder om zelf te maken. Verder ziet het recept er goed uit!

Reply
SmaakMenutie 6 januari 2019 - 12:01

Hoi Patricia, de rotivellen gaan we zeker nog een keer zelf maken. Deze stonden al op ons lijstje! Voor het gemak kozen we deze keer voor de voorverpakte vellen. Dan is het gerecht net even wat sneller klaar. Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Annet 13 februari 2021 - 19:52

Vanwege tijdgebrek zelf rotipannekoek verzonnen, en nog lekker ook, vonden wij. Half half bloem en maismeel mengen, scheut olie erbij en met havermelk tot goede dikte gemengd. Na t bakken bleek dat je de boven en onderkant ook mooi van elkaar kunt halen. Dun gebakken in beetje olie. Heerlijk, en snel.

Reply
SmaakMenutie 14 februari 2021 - 11:56

Wat fijn dat je eigen roti gelukt is Annet! Bedankt voor het delen van je recept 🙂

Reply
Kirsten 28 februari 2021 - 11:54

Heerlijk recept!

Ik heb de roti vellen bij de toko gehaald. Deze liggen in de diepvries, lekker makkelijk en goed te bewaren.

Reply
SmaakMenutie 28 februari 2021 - 14:40

Fijn dat ons recept in de smaak viel Kirsten! En roti vellen kan je inderdaad heel goed bij de toko halen, helemaal mee eens 🙂

Arjenne 15 oktober 2022 - 18:15

Tip: Hoi, ik heb dit geleerd van een Hindoestaanse dame toen ik 15 was. Het is heel belangrijk om de masala eerst zo’n 10 minuten (zacht) te bakken met een olie, ui en knoflook en dan pas de kip mee te bakken. Door het zacht bakken van de masala gaat de bittere smaak volledig weg.

Reply
Samantha 15 maart 2019 - 07:00

Kun je ook voorgekookte aardappels pakken?

Reply
SmaakMenutie 15 maart 2019 - 10:23

Hoi Samantha, ja zeker! Succes 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply
Alejandro 24 april 2019 - 15:06

Ik gooi er meestal zoete aardappel en pompoen bij als extra groenten. Voor de smaak vind ik ene flinke scheut witte peper en ketjap ook wel wat toevoegen 🙂

Reply
SmaakMenutie 27 april 2019 - 11:09

Hoi Alejandro, dat klinkt heerlijk. Goed idee!

Reply
Lissi 7 september 2020 - 12:14

Dit vanavond koken. Ik marineer de kip alvast in de kruiden!

Reply
SmaakMenutie 7 september 2020 - 15:05

Slim Lissi, kan het er lekker intrekken! 🙂 Geniet ervan!

Reply
Bos 16 mei 2023 - 21:15

Hoi ik heh nu 2x jullie roti gemaakt super lekker, maar vandaag smaakte nergens naar proefde alleen maar kruiden ik heb 25 gr graham massala gebruikt maar ander merk kan het daar aan liggen

Reply
Eric 29 augustus 2023 - 10:07

Garam massala is heel wat anders. Gebruik Hindoestaanse massala bijvoorbeeld van het merk Nandan

Bertina 29 december 2021 - 19:48

Superlekker! Nu voor 2e keer gemaakt. Vind de uitleg heel duidelijk, fijn ook de foto’s erbij.

Dank jullie wel! Ga zeker meer recepten van de site maken.

Reply
monique 6 mei 2019 - 15:28

Heb dit gemaakt met kippenpoten en ik moet zeggen ik vond het heerlijk. Eerst had ik een andere soort roti maar deze is veel lekkerder dus ik ben blij met dit gerecht thnx voor het delen.

Reply
SmaakMenutie 7 mei 2019 - 14:09

Hoi Monique, een groter compliment kunnen we niet krijgen. Dankjewel! 🙂

Reply
Nina 11 mei 2019 - 13:14

Hallo,
wat voor aardappels gebruik je?

Reply
SmaakMenutie 12 mei 2019 - 15:05

Hoi Nina, dat maakt niet zoveel uit dus neem wat je lekker vindt!

Reply
Hester 25 mei 2019 - 21:46

Vanavond gemaakt, en viel bij het hele gezin in de smaak!

Reply
SmaakMenutie 27 mei 2019 - 12:24

Leuk om te horen Hester! Fijn dat iedereen het lekker vond 🙂

Reply
Belinda 20 juli 2019 - 12:39

Eergister gemaakt en viel goed in de smaak! Rotivellen bij de toko gehaald en me vriend en vader aten hun vingers erbij op! Ben geen keukenprinses maar dit viel echt reuze mee om te maken. Ze geloofden in eerste instantie niet dat ik het genaakt had, maar bij de toko gehaald had ? goed recept!

Reply
SmaakMenutie 20 juli 2019 - 12:46

Haha een beter compliment kunnen we niet krijgen, leuk dankjewel! 😀

Reply
Bos 16 mei 2023 - 21:16

Hoi ik heh nu 2x jullie roti gemaakt super lekker, maar vandaag smaakte nergens naar proefde alleen maar kruiden ik heb 25 gr graham massala gebruikt maar ander merk kan het daar aan liggen

Reply
Dave 29 juli 2019 - 15:14

Ik heb het gisteren weer gemaakt, het is o zo heerlijk! (eigenlijk zijn de recepten globaal wel hetzelfde).
De bereiding doe ik alleen net wat anders, ik doe eerst de aardappelen met een flinke scheut zonnebloem olie, zout en seizoenen peper lekker goudbruin bakken waarna ik het vlees (gewone kipfilet),de ui en de andere kruiden toevoeg tot dat de kip gaar is en de ui gefruit is.
Dan voeg ik terwijl ik de kousenband in de pan bak het bouillon aan de roti toe met de deksel erop, door deze bereidingswijze zijn de aardappelen lekkerder van smaak en 15 minuten sneller gaar.
De kousenband bak ik met dezelfde kruiden maar in kleine hoeveelheden, als de kousenband klaar is voeg ik deze toe aan de rest.

Met de olie in kruiden die in de pan overblijven bak ik de eitjes nog even waardoor ze nog lekkerder worden!
Het deeg voor de pannenkoeken maak ik de dag ervoor dus op het moment zelf even gauw met de deeg roller erover, eitjes uit de pan en de rotivellen op hoog vuur klaar bakken en je kunt heerlijk genieten 🙂
Geen roti zonder verse pannekoeken voor mij meer 🙂

Reply
SmaakMenutie 7 augustus 2019 - 10:29

Hi Dave,
Jij bent een volleerd roti chef zo te horen! 🙂 Wel een paar handige tips in je bericht die we zeker eens gaan proberen. De roti vellen zelf maken is wel een klusje maar idd een aanrader. En anders sowieso bij een speciaalzaak halen uiteraard. Thanks voor je bericht en eet smakelijk!

Reply
Ferdi 4 februari 2022 - 20:18

Top. Alleen de roti is de pannenkoek en niet het het vlees plus groenten.

Reply
Chrysant 16 augustus 2019 - 20:34

Wat een toprecept! Iedereen heeft genoten. Als ik had gezegd dat ik het bij de toko had gehaald hadden ze dat ook geloofd. En nog makkelijk te maken ook. Ik had lekker verse roti vellen bij de toko.die heb ik opgewarmd in stoomapparaat waardoor ze lekker zacht bleven. Jammie volgende week ga ik het weer maken. ? ps ik maak vaak gebruik van jullie kruidenmixen zijn allemaal tot nu toe top!

Reply
SmaakMenutie 17 augustus 2019 - 12:00

Super leuk om te horen Chrysant! Wat een mooi compliment. Fijn dat de kruidenmixen in de smaak vallen 😀

Reply
Kimberly 29 augustus 2019 - 14:51

Ga dit vanavond voor de 2de keer maken. Heerlijk recept. De lekkerste die ik tot nu toe geprobeerd heb. (En simpeler)

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2019 - 10:23

Nou, wat leuk zeg! Dat horen we heel graag 🙂

Reply
Renate 16 september 2019 - 13:07

Laat je de kip ook 45 minuten mee pruttelen? Zoja wordt dit dan niet droog?

Reply
SmaakMenutie 19 september 2019 - 15:23

Yes! Nee hoor, daarom gebruiken we ook kipdijfilet. Dat is wat vetter en wordt minder snel droog dan kipfilet

Reply
Ada 27 september 2019 - 18:42

Ik heb hem vandaag voor het eerst gemaakt en het was heerlijk dank je wel voor het recept

Reply
SmaakMenutie 28 september 2019 - 11:57

Fijn dat het in de smaak viel Ada! Graag gedaan 🙂

Reply
Nancy 2 oktober 2019 - 17:17

Welke massala kruiden kan ik het beste gebruiken? Er zijn er zoveel haha.. dank je wel alvast

Groetjes Nancy

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2019 - 09:18

Hoi Nancy wij gebruiken altijd Nandan Massala, oa verkrijgbaar bij de AH. Succes!

Reply
Sjaak 13 oktober 2019 - 13:51

Gemalen komijnzaad of hele komijnzaad? Het klinkt goed. Dus straks even maken!

Reply
SmaakMenutie 15 oktober 2019 - 09:32

Hoi Sjaak, gemalen komijnzaad. Succes met kokkerellen!

Reply
Martin 18 oktober 2019 - 11:12

Het roti verspakket van AH werd in de NRC belachelijk gemaakt, dat was helemaal geen roti. Dus maar eens googelen naar roti en toen deze site gevonden. Massala, kouseband, roti vellen van de toko, dat smaakte inderdaad heel anders. Een blijvertje. De pasta ovenschotel met chorizo was ook heel goed. Leuk om deze site eens door te spitten!

Reply
SmaakMenutie 19 oktober 2019 - 08:18

Ha Martin. Wat leuk om te horen! Het vergde ons ook wel wat pogingen maar uiteindelijk is ‘onze’ roti wel een succesnummer gebleken. Fijn dat ‘ie bij jou ook in de smaak viel. Veel plezier met kokkerellen (en eten natuurlijk)!

Reply
Robert 18 oktober 2019 - 12:50

Kan dit ook in de slowcooker?

Reply
SmaakMenutie 19 oktober 2019 - 08:20

Ha Robert. Oei, ik durf dat niet met zekerheid te zeggen. Maar ik vermoed dat dit wel kan, aangezien veel van dit soort recepten ook in de slowcooker kunnen.

Reply
Ientje 25 maart 2023 - 20:49

Ja hoor, kan prima in de slowcooker. Alleen minder water toevoegen. We hebben er net weer van zitten smullen.

Reply
Merel 2 november 2019 - 12:38

Ik heb een vraag, ik wil graag het recept voor 6 personen maken. Hoeveel raden jullie dan per ingredient aan? Dit recept is gebasseerd op 2 a 3 personen en aangezien wij met meer zijn in het gezin wil ik graag dat iedereen een beetje krijgt. Zouden jullie misschien mij kunnen vertellen hoeveel ik dan van alles moet gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 2 november 2019 - 17:09

Hoi Merel! Ik zou sowieso meer kip nemen (ruim 600-700 gram), circa 35 gram massala en i.p.v. 400 ml water zou ik circa 600-700 ml water toevoegen. Ook zou ik een tomaatje extra erbij doen. En met 500 gr aardappels moet je ook een eind komen. En voor iedereen 1 eitje erbij. Voor de kousenband alle ingrediënten verdubbelen. Als het echt grote eters zijn, dan kan je alles ook simpelweg verdubbelen. Alleen de massala dan niet meer dan een gram of 40. En pas op met het pepertje, zeker als er kinderen mee eten, dan kan het spicy worden ;). Eet smakelijk!

Reply
Cynthia 4 november 2019 - 14:12

Dat ziet er heerlijk uit. Deze wil ik deze week zeker maken. Kun je het gerecht ook ‘s morgens klaarmaken en dan ‘s avonds nog even in de pan opwarmen? Ik heb namelijk een kleine meid van 6 weken die altijd rond kooktijd gaat huilen en een meisje van 3 jaar die wel rond half 6 wil eten waardoor ik het dus eigenlijk al overdag zou moeten voorbereiden. Ik hoor het heel graag!

Reply
SmaakMenutie 4 november 2019 - 18:48

Hoi Cynthia, dat kan zeker! Zorg wel dat je dan voldoende vocht bij de kip hebt, anders droogt het uit. Dat kan je eenvoudig oplossen door een scheutje water toe te voegen trouwens. Veel succes met koken! Hoop dat je rustig kunt eten 😉 Eet smakelijk!

Reply
Martin 4 november 2019 - 16:46

Bedankt voor dit recept!

Ik heb dit recept met meerdere masala’s geprobeerd zoals: Sranan, Nickerie en TRS Curry Madras. De verhouding van 25 gram masala lijkt doorslaggevend voor de smaak op de verhouding vlees en aardappel. Erg lekker!

Het is jammer dat het recept eigenlijk incompleet is, want er hoort in mijn optiek nog wat ingelegde zure komkommer en rode ui bij, zelfgemaakte madame jeanette- en adjuma pepers (sambal), pompoen, en ’t belangrijkste is hoe men ’t rotivel, ’t brood, maakt met gele spliterwten. Goed elastisch deeg maken is nl echt een vak apart.

Ik ga meer van jullie recepten proberen. Goed bezig!

Reply
SmaakMenutie 4 november 2019 - 18:51

Ha Martin, graag gedaan! En goed om te horen dat je de verhouding goed vond. Fijn!
True, als je echt álles zelf wilt maken dan zou het zuur en de sambal er ook nog bij kunnen. Maar die maken we nog wel eens in een aparte post :). En het deeg maken is ook een klus op zich. Daarom raden we aan om het bij een specialist te kopen. Maar als je de tijd hebt; zeker alles zelf maken! Thanks he!

Reply
Manuela 8 november 2019 - 07:14

Het was heerlijk, normaal gebruik ik hele kippenpoten die ik dan zelf halveer, maar na een maagoperatie kan ik die niet meer verdragen en dan zijn de kippendijfilets perfect. iedereen heeft heerlijk genoten dank je wel top recept.
ik heb wel meer kip gebruikt en wat meer masala, en voor de liefhebbers wat meer eieren hahaha maar deze blijft op het menu.

Reply
SmaakMenutie 8 november 2019 - 11:51

Hoi Manuala, dank voor je reactie. Fijn om te horen dat jullie er zo van genoten hebben 🙂

Reply
Antonio 3 januari 2020 - 18:42

Vandaag heb ik dit recept gemaakt en het was heerlijk, bedankt voor het recept. Alleen de ui bij de kousenband vond ik wat minder, volgende keer alleen een teentje knoflook denk ik.

Reply
SmaakMenutie 5 januari 2020 - 15:32

Fijn dat het in de smaak viel Antonio! En laat inderdaad vooral de ui achterwege als je dit minder lekker vindt. Dat is heel persoonlijk 🙂

Reply
As 2 februari 2020 - 12:29

Als je echt op ze Surinaams maakt horen de kousenband er ook door heen gemengd en knoflook ei als ze gekookt zijn ook en de pan

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2020 - 10:55

Bedankt voor de tip As!

Reply
Eddy 16 februari 2020 - 19:36

Uitstekend recept. Ik heb alleen sperziebonen genomen (5 minuutjes voorgekookt) en die samen met de eieren gewoon het laatste kwartier in de pan met de rest meegekookt. De madame jeanette (heel) laat ik volgende keer wel het laatste halfuur meekoken denk ik of de hele tijd. Maar nogmaals: heerlijk recept, bedankt!

Reply
SmaakMenutie 18 februari 2020 - 11:47

Fijn dat het in de smaak viel Eddy! Goed idee om de sperziebonen en eieren mee te laten koken trouwens 🙂

Reply
Dick Wals 23 januari 2022 - 22:01

Dit heb ik de tweede keer dat ik dit recept had gemaakt dus ook gedaan, moet zeggen dat de eitjes er stuk lekkerder door worden om erbij toe te voegen.

Reply
Robby 16 februari 2020 - 20:34

Gewoon een goed recept.Het gaat erom dat je de juiste massala en rotiplaat gebruikt. (Hindoestaanse) De rest kan je qua smaak zelf aanvullen.Maar dit recept klopt wel.Alleen gebruik ik gewoon sambal oelek i.p.v. madame .En gewoon kouseban of boontjes zonder kruiden. Het gerecht is opzich al gekruid genoeg. En wil er gewoon ff een pure andere smaak erbij.Dit geldt trouwens ook voor de Surinaamse keuken. Het smaakt nooit het zelfde bij iedereen. Geldt ook voor de Indische keuken.Sumatraans is anders dan Javaans etc.Zelfs onze Nederlandse boerenkool wordt op andere wijze gemaakt.Als de basis maar wel blijft bestaan. Maar goed. Jullie maken leuke en mooie recepten. Ga zo door.

Reply
Robby 16 februari 2020 - 20:55

Wat de rotiplaat betreft. Gewoon de hindoestaanse bij toko halen. (kost een paar euro)Je kan het er gewoon qua tijd en geld niet zelf voor maken.Het is gewoon heel veel werk. En je krijgt ‘m nooit zo dun en goed als uit de toko.Zeker als je het nooit gedaan hebt. Je begint al met de gietijzeren bakplaat plus dan nog de ingrediënten en het werk. Reken maar uit. Het is gewoon vers hoor!!! Want hoe vers zijn de aardappels,kip,boontjes,kruiden,etc. Gewoon lekker kopen. Of je moet om tijd en geld verlegen zitten. Eet smakelijk.

Reply
SmaakMenutie 18 februari 2020 - 11:50

Thanks voor het compliment Robby, leuk om te horen 🙂 Je moet inderdaad goede (basis)producten en ingrediënten gebruiken, dan kan er weinig fout gaan! Wij zijn ook voorstander van de rotiplaat van de toko, maar het is net wat je wil!

Reply
Michelle 2 mei 2020 - 19:00

Hi,

We hebben het gemaakt en het was heerlijk! Nu willen wij hetzelfde recept voor 4 personen maken en dachten eraan alle ingrediënten te verdubbelen en daarmee dus tussen de 50 en 60 gram massala te gebruiken. Nu zag ik dat jullie adviseren om niet meer dan 40 gram te gebruiken? Waarvoor is dat? Kan ik niet dezelfde verhouding aanhouden?.. ik hoor het graag!

Reply
SmaakMenutie 3 mei 2020 - 13:10

Fijn dat ons recept in de smaak viel Michelle! De massala is vrij overheersend, dus daar moet je niet te veel van gebruiken. Succes!

Reply
Tiny 28 juni 2020 - 09:56

Ik heb dit overheerlijke recept gemaakt. De roti vellen heb ik kant en klaar gekocht op de markt in Rokkeveen. Het recept is een aanrader, bedankt!!!

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2020 - 12:24

Dat horen we graag Tiny, leuk! En je kan de roti vellen inderdaad heel goed op de markt kopen, lekker! 🙂

Reply
Paul G 28 juni 2020 - 14:45

help, ik kom bij de jus steeds op een ietwat bittere smaak uit (en dat heeft van invloed op het hele gerecht)… kip marineren, (recept van internet)… einresultaat na bakken vlees…proeven jus… bitter… dan maar niet marineren, kip zo bakken zonder kruiden… bitter, dan maar op het allerlaatste de masala er bij doen in het kookwater, (verschillende masalas geprobeerd), alleen koken dus… proeven… jus bitter ! uien en knoflook heeeel even bakken…. uiteindelijk dezelfde bitterheid. Wel kippenbouillon/zonder kippenbouillon… bitter. Ik woon in het buitenland waar ze surinaams/hindoestaans eten niet kennen. Ik heb verschillende produkten en masala’s meegenomen uit Nederland. Ik heb ook nog wel eens bij de toko om ‘Avra’ masala gevraagd, die goed schijnt te zijn, maar die hadden ze niet. Ik weet niet wat er fout gaat.

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2020 - 12:33

Hoi Paul, wat jammer dat het niet lukt om de juiste smaak te krijgen van de roti. Heb je ons recept al wel geprobeerd? 🙂

Reply
Paul G 1 juli 2020 - 09:55

ja, precies zo, Het recept is trouwens zo goed als hetzelfde als uit het kookboek van Ramon Beuk. Daarvan vanalles gevarieerd om van die zwarte peper-smaak af te komen.
Alleen als ik de masala, zonder meebakken op het laatste moment er bij doe en nog even verder laat pruttelen, dan is de pepersmaak wat minder. Maar dat gaat dan weer ten koste van de algehele smaak. En het is zonde van de masala ook. (en het eten)

Reply
Paul G 1 juli 2020 - 09:59

met zonde van de masala bedoel ik telkens opnieuw proberen in het algemeen. En ik kan helaas niet zo maar even naar de toko in Nederland

Reply
SmaakMenutie 3 juli 2020 - 10:48

We hebben het even nagezocht en het enige wat wij kunnen bedenken is dat de massala verbrand is en dan verandert de smaak inderdaad en wordt hij bitter..

Werner 26 december 2020 - 13:55

Om de bitterheid wat weg te nemen voeg ik afhanjelijk van hie bitter hij is gewoon suiker toe. Dat proef je biet terug in het gerecht maar neutraliseert de bitterheid wel. Ik had dan gewoon teveel massala gebruikt wat het bitter maakt. Beter eerst wat minder massala gebruiken want het dikt ook in en wordt de massala geconcentreerder van smaak… Succes

Felicia 8 juli 2020 - 18:53

Opzoek gegaan naar een roti recept. Ipv gedroogde kruiden heb ik van de paloeloe de kruidenpasta gebruikt, dus ben erg benieuwd hoe het zal gaan smaken.

Reply
SmaakMenutie 9 juli 2020 - 10:28

Klinkt heerlijk Felicia! Viel het in de smaak? 🙂

Reply
Bianca 24 juli 2020 - 20:10

Erg lekker: zelfs door nichtje (lastige eter) goed ontvangen.

Reply
SmaakMenutie 27 juli 2020 - 10:39

Een mooier compliment kunnen we niet krijgen, thanks! 🙂

Reply
Loes 1 september 2020 - 19:58

Vanavond het recept gemaakt en genoten! Alleen de roti’s die ik in de supermarkt had gekocht, vielen wat tegen. Haal ze de volgende keer bij de toko denk ik.

Reply
SmaakMenutie 2 september 2020 - 10:24

Fijn dat ons familierecept in de smaak viel Loes! Roti van de toko zijn absoluut het lekkerst 😉

Reply
Mie 7 september 2020 - 19:17

Heerlijk. Had de aardappel zelf grof gesneden en kort (ca 5 minuutjes) voorgekookt. Verder had ik het overtollige vet vdar van de kip afkomt wanneer je t bakt bijna alles op een eetlepel na afgegoten. Toen de knoflook ui en etc gefruit. Zo wordt je jus minder vet en smaakt t geweldig. Verder verse roti bij de toko in de Bijlmer shopperhal gehaald. Elke maandag hebben ze daar verse roti. Super lekker recept, Thanks

Reply
SmaakMenutie 8 september 2020 - 09:45

Wat een goede tip, dankje Mie! Ja roti van de toko is het allerlekkerst inderdaad. Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Nathalie 21 september 2020 - 09:29

Ik wil jullie recept zaterdag gaan maken maar kan ik ook gemalen komijn gebruiken? Dit heb ik namelijk in huis. Zo ja hoeveel gebruik ik daar dan van? Groetjes

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 16:21

Hoi Nathalie, jazeker, Wij gebruiken dat ook! 🙂

Reply
Nathalie 21 september 2020 - 22:56

Bedankt voor de snelle reactie. Ik zal jullie laten weten hoe het in de smaak is gevallen. Groetjes

Reply
Nathalie 5 oktober 2020 - 15:44

Ik vond het recept echt heel lekker, alleen heb ik het hele zakje kruiden gebruikt ?. Nou heb ik de madam jeanet mee laten koken zeker 45 minuten maar na mijn idee gebeurde er niks. Heb ik wat fout gedaan? Moet je hem ontvellen of een sneetje geven? Of is het een idee om hem volgende keer in te snijden? Ik heb nu nog best veel sambal toegevoegd. Groetjes Nathalie

Reply
SmaakMenutie 7 oktober 2020 - 12:01

Hoi Nathalie, nee hoor dat hoeft allemaal niet. Ik denk dat je net een niet zo pittige madame Jeanette hebt getroffen ?

Reply
Thom 21 oktober 2020 - 17:56

Hai, klein vraagje:
Heb deze roti vanavond gemaakt en smaak was goed! Ik had alleen een probleem dat de saus zo dun bleef, heb je hier een oplossing voor?

Reply
SmaakMenutie 22 oktober 2020 - 10:16

Hoi Thom, je zou het deksel wat eerder van de pan kunnen halen en het vuur wat hoger zetten zodat het vocht wat inkookt.

Reply
Sui 10 november 2020 - 18:07

Ik maak dit ook altijd, maar ik doe geen tomaten erin. Ik zal dat de volgende keer proberen. Misschien is het lekkerdere haha! dank je wel. Ziet er heel goed uit en is één van mijn favorieten all time!

Reply
SmaakMenutie 11 november 2020 - 08:58

Wij vinden van wel Sui! Gewoon een keer proberen 🙂 Bedankt voor het compliment en geniet ervan!

Reply
Marlies 14 november 2020 - 16:32

Vandaag weer dit recept gemaakt want ik krijg morgen eters.
Gegarandeerd een succes morgen. Dank je wel hiervoor!❤

Reply
SmaakMenutie 16 november 2020 - 10:06

Leuk om te horen Marlies! We hopen dat iedereen ervan genoten heeft 🙂

Reply
G.gemert 18 januari 2021 - 17:48

Het was weer heerlijk, je mag er wel ff bijblijven maar de smaak is een 10

Reply
SmaakMenutie 19 januari 2021 - 10:30

Fijn dat het in de smaak viel, leuk!!

Reply
John Coertjens 23 november 2020 - 16:30

Zelf roti maken. Dit is zoals ik het altijd doe. Best veel werk maar o zo lekker.

Roti (met aardappelen gevuld)

Ingrediënten:

Voor het deeg:
500 gram bloem
20 gram gist
1 ½ dl koud water + 1 ½ dl melk
2 el olie of gesmolten boter

Bereiding:
Meng de bloem met zout en gist. Voeg bij kleine hoeveelheden de vloeistof (evt. ook olie of boter) toe, terwijl je de massa flink kneedt, zodat er een deeg ontstaat. Het deeg een tijdje laten staan b.v. een uur en dan weer flink kneden. Dit een paar keer herhalen. Vorm daarna bolletjes ter grootte van een ei. Druk de bolletjes plat, doe er wat van de vulling op en draai de randen van het deeg weer aan elkaar, zodat er weer een bolletje ontstaat. Nu weer plat drukken en voorzichtig uitrollen, zodat de vulling er precies tussen komt te zitten.

Het deeg hoort gebakken te worden op een dikke, ronde, ijzeren plaat, de roti-pan. Je kunt deze pan echter vervangen door een met een vrij dikke bodem.

Laat de pan heet worden. Zo heet dat als je er bloem op gooit deze direct schroeit. Smeer de roti aan beide kanten in met gesmolten boter of olie en bak ze aan beide zijden. Tijdens het bakken druk je de roti aan beide zijden plat.

Reply
SmaakMenutie 24 november 2020 - 09:56

Hi John, bedankt voor je uitleg! Dat gaan we een keer proberen. Gezien de grootte van je tekst heb ik de vulling even verwijderd, maar aan de roti zelf hebben onze lezers zeker wat, dank!

Reply
John Coertjens 24 november 2020 - 13:05

Prima hoor, maar de vulling is wel een belangrijk(e) onderdeel (smaakmaker)bij het maken van de roti.

Reply
Werner 26 december 2020 - 14:00

Heerlijk recept, gemakkelijk en naar eigen smaak te maken. In ieder geval veel lekkerder dan wanneer ik het als afhaalgerecht of in het restaurant eet want daar is het snel snel en nu kan alles lekker lang intrekken. Oh ja, ik zou het inderdaad wel ruim van tevoren klaarmaken en de volgende dag is hij eigenlijk nog lekkerder. Selamat makan / njang sweetie

Reply
SmaakMenutie 28 december 2020 - 12:04

Thanks voor je leuke bericht Werner! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Annet 9 maart 2021 - 13:56

Rotti staat nu lekker te pruttelen de vellen bij de supermarkt gehaald bedankt voor dit heerlijke recept

Reply
SmaakMenutie 9 maart 2021 - 14:00

Lekker Annet, geniet ervan! 🙂

Reply
Claudia 27 april 2021 - 14:10

Vandaag door internet gebladerd om te kijken volgens welke manier ik dit gerecht ga klaarmaken. En deze is het geworden klinkt erg lekker en door de reacties gelezen te hebben heeft het gesmaakt bij ze! Bedankt voor het recept..

Reply
SmaakMenutie 28 april 2021 - 09:36

Leuk dat je voor ons recept hebt gekozen Claudia, geniet ervan!

Reply
Henny 2 mei 2021 - 16:58

Hai Boys ,

Morgen weer lekker maken. wij zijn heel blij met jullie recepten.
Groet Gerard en Henny

Reply
SmaakMenutie 3 mei 2021 - 10:30

Leuk te horen Henny! Ga er weer lekker van genieten 🙂

Reply
Cheyenne 28 mei 2021 - 22:41

Hoi! Kan je dit gerecht een dag van te voren maken of wordt de kip dan juist te droog?
Vaak hoor je dat het dan juist lekkerder wordt… 🙂

Reply
SmaakMenutie 31 mei 2021 - 10:40

Ja hoor dat kan Cheyenne! Dan kan het intrekken, nog lekkerder 🙂

Reply
Christiana 29 mei 2021 - 18:03

Bedankt voor jullie recept, ik heb het gemaakt zonder de komijnzaad en de madam jeannette..het was lekker. Ik heb de roti bij Oriental Aziatische winkel gekocht.
Super!
Groetjes Christiana

Reply
SmaakMenutie 31 mei 2021 - 10:32

Fijn dat je van ons recept genoten hebt Christiana! 🙂

Reply
Henny 19 september 2021 - 15:33

Staat te pruttelen, het water loop in de mond.
Straks de boontjes roerbakken, en smullen mmm.

Groet Henny

Reply
Bianca 15 oktober 2021 - 13:15

Kan ik dit recept ook met kipfilet maken? Moet ik het dan minder lang koken?
Groetjes Bianca

Reply
SmaakMenutie 15 oktober 2021 - 16:14

Ja hoor dat kan prima! En je kan de gewone kooktijd aanhouden 🙂

Reply
Danielle 14 december 2021 - 19:08

Yummm! Met verse rotipannenkoeken van de Surinaamse buurtsuper, garam masala, gemalen komijn en een extra schep kurkuma op advies van de Hindostaanse verkoopster. We hebben gesmuld!

Reply
Marije 29 december 2021 - 17:41

Hi, dit recept is op basis van 2-3 personen. Wat zijn de hoeveelheden als ik het recept wil aanhouden voor 4-5 personen?

Reply
SmaakMenutie 30 december 2021 - 11:35

Hi Marije, in principe kan alles verdubbeld worden maar let een beetje op met de kruiden. En zeker met de peper 😉

Reply
Jeanette vuijk 15 januari 2022 - 15:42

Hij is heerlijk. Zelfs de mensen die zich roti kenners noemen eten hun handen erbij op 🥰

Reply
Annick 27 januari 2022 - 07:32

Ziet er heerlijk uit! alleen wil ik graag alleen de kip massala maken en dan met een broodje zoals bij de toko;) Kan ik dan gewoon de eerste 5 stappen aanhouden of de verhoudingen beetje aanpassen? Alvast bedankt!

Reply
SmaakMenutie 27 januari 2022 - 12:32

Thanks! Inderdaad de eerste 5 stappen aanhouden en het geheel wat langer laten pruttelen zodat het indikt. Aangezien de aardappelen dit proces normaal versnellen 🙂 Geniet ervan!

Reply
Matthijs 27 januari 2022 - 15:21

Ontzettend goed recept, al paar x gemaakt en elke x weer top👍🏻

Reply
Irene 3 april 2022 - 13:44

Er gaat nogal wat massala in dit gerecht. Nu heb ik Tikka Massala, en Garam Massala. Welke moet ik gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 4 april 2022 - 10:24

Het beste is Surinaams/Hindoestaanse massala Irene! Zie het winkelmandje onder de ingrediënten

Reply
margot 3 oktober 2022 - 18:13

Erg lekker

Reply
Loes 23 november 2023 - 19:14

Wat hebben we heerlijk gegeten vanavond! Het was niet de eerste keer dat ik dit recept heb gemaakt, zeeeeeeeer de moeite waard.

Dank voor het recept.

Reply
Elisabeth 24 oktober 2022 - 21:57

Vanavond gemaakt. Met verse paratha roti van de Turkse supermarkt. Het was zalig! Volgens mijn man het lekkerst wat hij dit jaar gegeten heeft. Ik ga dit zeker vaker maken. Dank je wel voor het recept, super blij mee.

Reply
Wieger 11 juni 2024 - 00:22

Beste Roti Ever!!!!!!!!

Reply
Ramona van den Bogert 21 november 2022 - 15:19

Welke aardappelen worden hierbij gebruikt?
Vastkokers, licht kruimig, kruimig?

Reply
SmaakMenutie 22 november 2022 - 10:06

Niet te kruimig, liever vastkokend!

Reply
Maartje 27 maart 2023 - 19:42

Gisteren gemaakt, was heerlijk!! Straks nog een btje opwarmen. Lekker met roti vellen van de toko…

Reply
Stefan 17 december 2022 - 14:09

Ik maak deze zowat iedere vrijdag en wordt er ook steeds beter in. Nog een paar tips:

– Gooi de massala er niet overheen, maar bak deze eerst op de bodem met wat olie, net als wat je bij curry ook altijd doet: eerst de pasta bakken met wat olie. Anders bestaat de kans dat het gerecht melig wordt.
– Neem vastkokende aardappelen, ook om te voorkomen dat het melig wordt. Een zetmeelpap wil je niet hebben.

Reply
Stefan 24 maart 2023 - 10:37

En wat ik tegenwoordig ook doe:

– Schep suiker bij de saus
– De gekookte boontjes wokken met een schep saus uit de andere pan.

Reply
jennyfranken@gmail.com 25 januari 2023 - 17:48

Top recept, heerlijk. Dank jullie hiervoor!

Reply
Smaksmak 9 november 2023 - 19:25

Deze ga ik nog eens proberen. Met kant-en-klare massala slaag ik er wel in en is de smaak goed, maar met de losse Nandan kruiden niet.

Ik had een ander recept, waarbij het wellicht ligt aan het gebruik van kippenpoten en de kruiden moest je samen met de poten >30 min(!) bakken voor afblussen; dus alles aangebrand. Kort aanbakken van de kruiden, daarna met kippendij stukjes en afblussen werkt vast beter.

Had nog een vraag over de madame Jeannet: kun je hiervoor madame jeanette sambal gebruiken, zoals van Faja Lobi? Als omschrijving staat er piccalilly (ingrediënten komen ook overeen) , maar ik weet niet of dit wel goede sambal is voor röti. Het is de enigste jeanette sambal hier in de super.

Reply
SmaakMenutie 10 november 2023 - 14:27

Zou ik niet doen, gezien de vele andere ingrediënten. Houd het puur door (optioneel) een echte madame jeanette te gebruiken

Reply
Elise 14 november 2023 - 10:52

Even een vraagje: snijden jullie de madame jeanette klein of gaat die in zijn geheel in de saus tijdens het pruttelen en gaat hij er bij serveren uit?

Reply
SmaakMenutie 15 november 2023 - 15:59

Yes in z’n geheel! En vervolgens inderdaad verwijderen. Langer meekoken mag ook, maar dan wordt het nog pittiger 😉

Reply
Rene 17 december 2023 - 21:37

Ik zou graag nog meer van jou recepten willen.alvast bedankt.

Reply
arno 26 januari 2024 - 13:33

Jullie hebben echt top gerechten er tussen staan hoor en allemaal even goed uitgelegd en ook heel veel diverse smaken. Ik woon in Den Haag en kan hier perfect Roti vellen kopen maar jullie recept is echt heel goed, ik heb er wat peper extra erbij gedaan, super bedankt weer

Reply
Loes 6 augustus 2024 - 18:44

Ondanks het warme weer, heeeeerlijk roti volgens jullie recept gegeten!

Dank voor de vele, lekkere, recepten

Loes

Reply