Broodpannenkoek
Wist je dat roti eigenlijk gewoon brood betekent? Dus we eten vandaag een broodpannenkoek met kip massala. Oftewel: ‘Surinaamse roti’, zoals we in Nederland zeggen. Als je een écht lekkere roti wil moet je eigenlijk wel naar de (Surinaamse) toko. Daar koop je de echte roti vellen, gemaakt met onder andere gele spliterwten. Een wereld van verschil met de supermarkt varianten. En ja, je eet het met je handen. Overigens, net zo als zo veel familierecepten bestaan er vele varianten. Maar wat ons betreft is dit de allerlekkerste. Uiteraard met kousenband en een eitje! Mmmm.
138 reacties
Jammer dat het recept voor de roti (dus de broodvellen) ontbreekt, zoveel lekkerder om zelf te maken. Verder ziet het recept er goed uit!
Hoi Patricia, de rotivellen gaan we zeker nog een keer zelf maken. Deze stonden al op ons lijstje! Voor het gemak kozen we deze keer voor de voorverpakte vellen. Dan is het gerecht net even wat sneller klaar. Groet, Tim- SmaakMenutie
Vanwege tijdgebrek zelf rotipannekoek verzonnen, en nog lekker ook, vonden wij. Half half bloem en maismeel mengen, scheut olie erbij en met havermelk tot goede dikte gemengd. Na t bakken bleek dat je de boven en onderkant ook mooi van elkaar kunt halen. Dun gebakken in beetje olie. Heerlijk, en snel.
Wat fijn dat je eigen roti gelukt is Annet! Bedankt voor het delen van je recept 🙂
Heerlijk recept!
Ik heb de roti vellen bij de toko gehaald. Deze liggen in de diepvries, lekker makkelijk en goed te bewaren.
Fijn dat ons recept in de smaak viel Kirsten! En roti vellen kan je inderdaad heel goed bij de toko halen, helemaal mee eens 🙂
Tip: Hoi, ik heb dit geleerd van een Hindoestaanse dame toen ik 15 was. Het is heel belangrijk om de masala eerst zo’n 10 minuten (zacht) te bakken met een olie, ui en knoflook en dan pas de kip mee te bakken. Door het zacht bakken van de masala gaat de bittere smaak volledig weg.
Kun je ook voorgekookte aardappels pakken?
Hoi Samantha, ja zeker! Succes 🙂 Groet, team SmaakMenutie
Ik gooi er meestal zoete aardappel en pompoen bij als extra groenten. Voor de smaak vind ik ene flinke scheut witte peper en ketjap ook wel wat toevoegen 🙂
Hoi Alejandro, dat klinkt heerlijk. Goed idee!
Dit vanavond koken. Ik marineer de kip alvast in de kruiden!
Slim Lissi, kan het er lekker intrekken! 🙂 Geniet ervan!
Hoi ik heh nu 2x jullie roti gemaakt super lekker, maar vandaag smaakte nergens naar proefde alleen maar kruiden ik heb 25 gr graham massala gebruikt maar ander merk kan het daar aan liggen
Garam massala is heel wat anders. Gebruik Hindoestaanse massala bijvoorbeeld van het merk Nandan
Superlekker! Nu voor 2e keer gemaakt. Vind de uitleg heel duidelijk, fijn ook de foto’s erbij.
Dank jullie wel! Ga zeker meer recepten van de site maken.
Heb dit gemaakt met kippenpoten en ik moet zeggen ik vond het heerlijk. Eerst had ik een andere soort roti maar deze is veel lekkerder dus ik ben blij met dit gerecht thnx voor het delen.
Hoi Monique, een groter compliment kunnen we niet krijgen. Dankjewel! 🙂
Hallo,
wat voor aardappels gebruik je?
Hoi Nina, dat maakt niet zoveel uit dus neem wat je lekker vindt!
Vanavond gemaakt, en viel bij het hele gezin in de smaak!
Leuk om te horen Hester! Fijn dat iedereen het lekker vond 🙂
Eergister gemaakt en viel goed in de smaak! Rotivellen bij de toko gehaald en me vriend en vader aten hun vingers erbij op! Ben geen keukenprinses maar dit viel echt reuze mee om te maken. Ze geloofden in eerste instantie niet dat ik het genaakt had, maar bij de toko gehaald had ? goed recept!
Haha een beter compliment kunnen we niet krijgen, leuk dankjewel! 😀
Hoi ik heh nu 2x jullie roti gemaakt super lekker, maar vandaag smaakte nergens naar proefde alleen maar kruiden ik heb 25 gr graham massala gebruikt maar ander merk kan het daar aan liggen
Ik heb het gisteren weer gemaakt, het is o zo heerlijk! (eigenlijk zijn de recepten globaal wel hetzelfde).
De bereiding doe ik alleen net wat anders, ik doe eerst de aardappelen met een flinke scheut zonnebloem olie, zout en seizoenen peper lekker goudbruin bakken waarna ik het vlees (gewone kipfilet),de ui en de andere kruiden toevoeg tot dat de kip gaar is en de ui gefruit is.
Dan voeg ik terwijl ik de kousenband in de pan bak het bouillon aan de roti toe met de deksel erop, door deze bereidingswijze zijn de aardappelen lekkerder van smaak en 15 minuten sneller gaar.
De kousenband bak ik met dezelfde kruiden maar in kleine hoeveelheden, als de kousenband klaar is voeg ik deze toe aan de rest.
Met de olie in kruiden die in de pan overblijven bak ik de eitjes nog even waardoor ze nog lekkerder worden!
Het deeg voor de pannenkoeken maak ik de dag ervoor dus op het moment zelf even gauw met de deeg roller erover, eitjes uit de pan en de rotivellen op hoog vuur klaar bakken en je kunt heerlijk genieten 🙂
Geen roti zonder verse pannekoeken voor mij meer 🙂
Hi Dave,
Jij bent een volleerd roti chef zo te horen! 🙂 Wel een paar handige tips in je bericht die we zeker eens gaan proberen. De roti vellen zelf maken is wel een klusje maar idd een aanrader. En anders sowieso bij een speciaalzaak halen uiteraard. Thanks voor je bericht en eet smakelijk!
Top. Alleen de roti is de pannenkoek en niet het het vlees plus groenten.
Wat een toprecept! Iedereen heeft genoten. Als ik had gezegd dat ik het bij de toko had gehaald hadden ze dat ook geloofd. En nog makkelijk te maken ook. Ik had lekker verse roti vellen bij de toko.die heb ik opgewarmd in stoomapparaat waardoor ze lekker zacht bleven. Jammie volgende week ga ik het weer maken. ? ps ik maak vaak gebruik van jullie kruidenmixen zijn allemaal tot nu toe top!
Super leuk om te horen Chrysant! Wat een mooi compliment. Fijn dat de kruidenmixen in de smaak vallen 😀
Ga dit vanavond voor de 2de keer maken. Heerlijk recept. De lekkerste die ik tot nu toe geprobeerd heb. (En simpeler)
Nou, wat leuk zeg! Dat horen we heel graag 🙂
Laat je de kip ook 45 minuten mee pruttelen? Zoja wordt dit dan niet droog?
Yes! Nee hoor, daarom gebruiken we ook kipdijfilet. Dat is wat vetter en wordt minder snel droog dan kipfilet
Ik heb hem vandaag voor het eerst gemaakt en het was heerlijk dank je wel voor het recept
Fijn dat het in de smaak viel Ada! Graag gedaan 🙂
Welke massala kruiden kan ik het beste gebruiken? Er zijn er zoveel haha.. dank je wel alvast
Groetjes Nancy
Hoi Nancy wij gebruiken altijd Nandan Massala, oa verkrijgbaar bij de AH. Succes!
Gemalen komijnzaad of hele komijnzaad? Het klinkt goed. Dus straks even maken!
Hoi Sjaak, gemalen komijnzaad. Succes met kokkerellen!
Het roti verspakket van AH werd in de NRC belachelijk gemaakt, dat was helemaal geen roti. Dus maar eens googelen naar roti en toen deze site gevonden. Massala, kouseband, roti vellen van de toko, dat smaakte inderdaad heel anders. Een blijvertje. De pasta ovenschotel met chorizo was ook heel goed. Leuk om deze site eens door te spitten!
Ha Martin. Wat leuk om te horen! Het vergde ons ook wel wat pogingen maar uiteindelijk is ‘onze’ roti wel een succesnummer gebleken. Fijn dat ‘ie bij jou ook in de smaak viel. Veel plezier met kokkerellen (en eten natuurlijk)!
Kan dit ook in de slowcooker?
Ha Robert. Oei, ik durf dat niet met zekerheid te zeggen. Maar ik vermoed dat dit wel kan, aangezien veel van dit soort recepten ook in de slowcooker kunnen.
Ja hoor, kan prima in de slowcooker. Alleen minder water toevoegen. We hebben er net weer van zitten smullen.
Ik heb een vraag, ik wil graag het recept voor 6 personen maken. Hoeveel raden jullie dan per ingredient aan? Dit recept is gebasseerd op 2 a 3 personen en aangezien wij met meer zijn in het gezin wil ik graag dat iedereen een beetje krijgt. Zouden jullie misschien mij kunnen vertellen hoeveel ik dan van alles moet gebruiken?
Hoi Merel! Ik zou sowieso meer kip nemen (ruim 600-700 gram), circa 35 gram massala en i.p.v. 400 ml water zou ik circa 600-700 ml water toevoegen. Ook zou ik een tomaatje extra erbij doen. En met 500 gr aardappels moet je ook een eind komen. En voor iedereen 1 eitje erbij. Voor de kousenband alle ingrediënten verdubbelen. Als het echt grote eters zijn, dan kan je alles ook simpelweg verdubbelen. Alleen de massala dan niet meer dan een gram of 40. En pas op met het pepertje, zeker als er kinderen mee eten, dan kan het spicy worden ;). Eet smakelijk!
Dat ziet er heerlijk uit. Deze wil ik deze week zeker maken. Kun je het gerecht ook ‘s morgens klaarmaken en dan ‘s avonds nog even in de pan opwarmen? Ik heb namelijk een kleine meid van 6 weken die altijd rond kooktijd gaat huilen en een meisje van 3 jaar die wel rond half 6 wil eten waardoor ik het dus eigenlijk al overdag zou moeten voorbereiden. Ik hoor het heel graag!
Hoi Cynthia, dat kan zeker! Zorg wel dat je dan voldoende vocht bij de kip hebt, anders droogt het uit. Dat kan je eenvoudig oplossen door een scheutje water toe te voegen trouwens. Veel succes met koken! Hoop dat je rustig kunt eten 😉 Eet smakelijk!
Bedankt voor dit recept!
Ik heb dit recept met meerdere masala’s geprobeerd zoals: Sranan, Nickerie en TRS Curry Madras. De verhouding van 25 gram masala lijkt doorslaggevend voor de smaak op de verhouding vlees en aardappel. Erg lekker!
Het is jammer dat het recept eigenlijk incompleet is, want er hoort in mijn optiek nog wat ingelegde zure komkommer en rode ui bij, zelfgemaakte madame jeanette- en adjuma pepers (sambal), pompoen, en ’t belangrijkste is hoe men ’t rotivel, ’t brood, maakt met gele spliterwten. Goed elastisch deeg maken is nl echt een vak apart.
Ik ga meer van jullie recepten proberen. Goed bezig!
Ha Martin, graag gedaan! En goed om te horen dat je de verhouding goed vond. Fijn!
True, als je echt álles zelf wilt maken dan zou het zuur en de sambal er ook nog bij kunnen. Maar die maken we nog wel eens in een aparte post :). En het deeg maken is ook een klus op zich. Daarom raden we aan om het bij een specialist te kopen. Maar als je de tijd hebt; zeker alles zelf maken! Thanks he!
Het was heerlijk, normaal gebruik ik hele kippenpoten die ik dan zelf halveer, maar na een maagoperatie kan ik die niet meer verdragen en dan zijn de kippendijfilets perfect. iedereen heeft heerlijk genoten dank je wel top recept.
ik heb wel meer kip gebruikt en wat meer masala, en voor de liefhebbers wat meer eieren hahaha maar deze blijft op het menu.
Hoi Manuala, dank voor je reactie. Fijn om te horen dat jullie er zo van genoten hebben 🙂
Vandaag heb ik dit recept gemaakt en het was heerlijk, bedankt voor het recept. Alleen de ui bij de kousenband vond ik wat minder, volgende keer alleen een teentje knoflook denk ik.
Fijn dat het in de smaak viel Antonio! En laat inderdaad vooral de ui achterwege als je dit minder lekker vindt. Dat is heel persoonlijk 🙂
Als je echt op ze Surinaams maakt horen de kousenband er ook door heen gemengd en knoflook ei als ze gekookt zijn ook en de pan
Bedankt voor de tip As!
Uitstekend recept. Ik heb alleen sperziebonen genomen (5 minuutjes voorgekookt) en die samen met de eieren gewoon het laatste kwartier in de pan met de rest meegekookt. De madame jeanette (heel) laat ik volgende keer wel het laatste halfuur meekoken denk ik of de hele tijd. Maar nogmaals: heerlijk recept, bedankt!
Fijn dat het in de smaak viel Eddy! Goed idee om de sperziebonen en eieren mee te laten koken trouwens 🙂
Dit heb ik de tweede keer dat ik dit recept had gemaakt dus ook gedaan, moet zeggen dat de eitjes er stuk lekkerder door worden om erbij toe te voegen.
Gewoon een goed recept.Het gaat erom dat je de juiste massala en rotiplaat gebruikt. (Hindoestaanse) De rest kan je qua smaak zelf aanvullen.Maar dit recept klopt wel.Alleen gebruik ik gewoon sambal oelek i.p.v. madame .En gewoon kouseban of boontjes zonder kruiden. Het gerecht is opzich al gekruid genoeg. En wil er gewoon ff een pure andere smaak erbij.Dit geldt trouwens ook voor de Surinaamse keuken. Het smaakt nooit het zelfde bij iedereen. Geldt ook voor de Indische keuken.Sumatraans is anders dan Javaans etc.Zelfs onze Nederlandse boerenkool wordt op andere wijze gemaakt.Als de basis maar wel blijft bestaan. Maar goed. Jullie maken leuke en mooie recepten. Ga zo door.
Wat de rotiplaat betreft. Gewoon de hindoestaanse bij toko halen. (kost een paar euro)Je kan het er gewoon qua tijd en geld niet zelf voor maken.Het is gewoon heel veel werk. En je krijgt ‘m nooit zo dun en goed als uit de toko.Zeker als je het nooit gedaan hebt. Je begint al met de gietijzeren bakplaat plus dan nog de ingrediënten en het werk. Reken maar uit. Het is gewoon vers hoor!!! Want hoe vers zijn de aardappels,kip,boontjes,kruiden,etc. Gewoon lekker kopen. Of je moet om tijd en geld verlegen zitten. Eet smakelijk.
Thanks voor het compliment Robby, leuk om te horen 🙂 Je moet inderdaad goede (basis)producten en ingrediënten gebruiken, dan kan er weinig fout gaan! Wij zijn ook voorstander van de rotiplaat van de toko, maar het is net wat je wil!
Hi,
We hebben het gemaakt en het was heerlijk! Nu willen wij hetzelfde recept voor 4 personen maken en dachten eraan alle ingrediënten te verdubbelen en daarmee dus tussen de 50 en 60 gram massala te gebruiken. Nu zag ik dat jullie adviseren om niet meer dan 40 gram te gebruiken? Waarvoor is dat? Kan ik niet dezelfde verhouding aanhouden?.. ik hoor het graag!
Fijn dat ons recept in de smaak viel Michelle! De massala is vrij overheersend, dus daar moet je niet te veel van gebruiken. Succes!
Ik heb dit overheerlijke recept gemaakt. De roti vellen heb ik kant en klaar gekocht op de markt in Rokkeveen. Het recept is een aanrader, bedankt!!!
Dat horen we graag Tiny, leuk! En je kan de roti vellen inderdaad heel goed op de markt kopen, lekker! 🙂
help, ik kom bij de jus steeds op een ietwat bittere smaak uit (en dat heeft van invloed op het hele gerecht)… kip marineren, (recept van internet)… einresultaat na bakken vlees…proeven jus… bitter… dan maar niet marineren, kip zo bakken zonder kruiden… bitter, dan maar op het allerlaatste de masala er bij doen in het kookwater, (verschillende masalas geprobeerd), alleen koken dus… proeven… jus bitter ! uien en knoflook heeeel even bakken…. uiteindelijk dezelfde bitterheid. Wel kippenbouillon/zonder kippenbouillon… bitter. Ik woon in het buitenland waar ze surinaams/hindoestaans eten niet kennen. Ik heb verschillende produkten en masala’s meegenomen uit Nederland. Ik heb ook nog wel eens bij de toko om ‘Avra’ masala gevraagd, die goed schijnt te zijn, maar die hadden ze niet. Ik weet niet wat er fout gaat.
Hoi Paul, wat jammer dat het niet lukt om de juiste smaak te krijgen van de roti. Heb je ons recept al wel geprobeerd? 🙂
ja, precies zo, Het recept is trouwens zo goed als hetzelfde als uit het kookboek van Ramon Beuk. Daarvan vanalles gevarieerd om van die zwarte peper-smaak af te komen.
Alleen als ik de masala, zonder meebakken op het laatste moment er bij doe en nog even verder laat pruttelen, dan is de pepersmaak wat minder. Maar dat gaat dan weer ten koste van de algehele smaak. En het is zonde van de masala ook. (en het eten)
met zonde van de masala bedoel ik telkens opnieuw proberen in het algemeen. En ik kan helaas niet zo maar even naar de toko in Nederland
We hebben het even nagezocht en het enige wat wij kunnen bedenken is dat de massala verbrand is en dan verandert de smaak inderdaad en wordt hij bitter..
Om de bitterheid wat weg te nemen voeg ik afhanjelijk van hie bitter hij is gewoon suiker toe. Dat proef je biet terug in het gerecht maar neutraliseert de bitterheid wel. Ik had dan gewoon teveel massala gebruikt wat het bitter maakt. Beter eerst wat minder massala gebruiken want het dikt ook in en wordt de massala geconcentreerder van smaak… Succes
Opzoek gegaan naar een roti recept. Ipv gedroogde kruiden heb ik van de paloeloe de kruidenpasta gebruikt, dus ben erg benieuwd hoe het zal gaan smaken.
Klinkt heerlijk Felicia! Viel het in de smaak? 🙂
Erg lekker: zelfs door nichtje (lastige eter) goed ontvangen.
Een mooier compliment kunnen we niet krijgen, thanks! 🙂
Vanavond het recept gemaakt en genoten! Alleen de roti’s die ik in de supermarkt had gekocht, vielen wat tegen. Haal ze de volgende keer bij de toko denk ik.
Fijn dat ons familierecept in de smaak viel Loes! Roti van de toko zijn absoluut het lekkerst 😉
Heerlijk. Had de aardappel zelf grof gesneden en kort (ca 5 minuutjes) voorgekookt. Verder had ik het overtollige vet vdar van de kip afkomt wanneer je t bakt bijna alles op een eetlepel na afgegoten. Toen de knoflook ui en etc gefruit. Zo wordt je jus minder vet en smaakt t geweldig. Verder verse roti bij de toko in de Bijlmer shopperhal gehaald. Elke maandag hebben ze daar verse roti. Super lekker recept, Thanks
Wat een goede tip, dankje Mie! Ja roti van de toko is het allerlekkerst inderdaad. Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Ik wil jullie recept zaterdag gaan maken maar kan ik ook gemalen komijn gebruiken? Dit heb ik namelijk in huis. Zo ja hoeveel gebruik ik daar dan van? Groetjes
Hoi Nathalie, jazeker, Wij gebruiken dat ook! 🙂
Bedankt voor de snelle reactie. Ik zal jullie laten weten hoe het in de smaak is gevallen. Groetjes
Ik vond het recept echt heel lekker, alleen heb ik het hele zakje kruiden gebruikt ?. Nou heb ik de madam jeanet mee laten koken zeker 45 minuten maar na mijn idee gebeurde er niks. Heb ik wat fout gedaan? Moet je hem ontvellen of een sneetje geven? Of is het een idee om hem volgende keer in te snijden? Ik heb nu nog best veel sambal toegevoegd. Groetjes Nathalie
Hoi Nathalie, nee hoor dat hoeft allemaal niet. Ik denk dat je net een niet zo pittige madame Jeanette hebt getroffen ?
Hai, klein vraagje:
Heb deze roti vanavond gemaakt en smaak was goed! Ik had alleen een probleem dat de saus zo dun bleef, heb je hier een oplossing voor?
Hoi Thom, je zou het deksel wat eerder van de pan kunnen halen en het vuur wat hoger zetten zodat het vocht wat inkookt.
Ik maak dit ook altijd, maar ik doe geen tomaten erin. Ik zal dat de volgende keer proberen. Misschien is het lekkerdere haha! dank je wel. Ziet er heel goed uit en is één van mijn favorieten all time!
Wij vinden van wel Sui! Gewoon een keer proberen 🙂 Bedankt voor het compliment en geniet ervan!
Vandaag weer dit recept gemaakt want ik krijg morgen eters.
Gegarandeerd een succes morgen. Dank je wel hiervoor!❤
Leuk om te horen Marlies! We hopen dat iedereen ervan genoten heeft 🙂
Het was weer heerlijk, je mag er wel ff bijblijven maar de smaak is een 10
Fijn dat het in de smaak viel, leuk!!
Zelf roti maken. Dit is zoals ik het altijd doe. Best veel werk maar o zo lekker.
Roti (met aardappelen gevuld)
Ingrediënten:
Voor het deeg:
500 gram bloem
20 gram gist
1 ½ dl koud water + 1 ½ dl melk
2 el olie of gesmolten boter
Bereiding:
Meng de bloem met zout en gist. Voeg bij kleine hoeveelheden de vloeistof (evt. ook olie of boter) toe, terwijl je de massa flink kneedt, zodat er een deeg ontstaat. Het deeg een tijdje laten staan b.v. een uur en dan weer flink kneden. Dit een paar keer herhalen. Vorm daarna bolletjes ter grootte van een ei. Druk de bolletjes plat, doe er wat van de vulling op en draai de randen van het deeg weer aan elkaar, zodat er weer een bolletje ontstaat. Nu weer plat drukken en voorzichtig uitrollen, zodat de vulling er precies tussen komt te zitten.
Het deeg hoort gebakken te worden op een dikke, ronde, ijzeren plaat, de roti-pan. Je kunt deze pan echter vervangen door een met een vrij dikke bodem.
Laat de pan heet worden. Zo heet dat als je er bloem op gooit deze direct schroeit. Smeer de roti aan beide kanten in met gesmolten boter of olie en bak ze aan beide zijden. Tijdens het bakken druk je de roti aan beide zijden plat.
Hi John, bedankt voor je uitleg! Dat gaan we een keer proberen. Gezien de grootte van je tekst heb ik de vulling even verwijderd, maar aan de roti zelf hebben onze lezers zeker wat, dank!
Prima hoor, maar de vulling is wel een belangrijk(e) onderdeel (smaakmaker)bij het maken van de roti.
Heerlijk recept, gemakkelijk en naar eigen smaak te maken. In ieder geval veel lekkerder dan wanneer ik het als afhaalgerecht of in het restaurant eet want daar is het snel snel en nu kan alles lekker lang intrekken. Oh ja, ik zou het inderdaad wel ruim van tevoren klaarmaken en de volgende dag is hij eigenlijk nog lekkerder. Selamat makan / njang sweetie
Thanks voor je leuke bericht Werner! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Rotti staat nu lekker te pruttelen de vellen bij de supermarkt gehaald bedankt voor dit heerlijke recept
Lekker Annet, geniet ervan! 🙂
Vandaag door internet gebladerd om te kijken volgens welke manier ik dit gerecht ga klaarmaken. En deze is het geworden klinkt erg lekker en door de reacties gelezen te hebben heeft het gesmaakt bij ze! Bedankt voor het recept..
Leuk dat je voor ons recept hebt gekozen Claudia, geniet ervan!
Hai Boys ,
Morgen weer lekker maken. wij zijn heel blij met jullie recepten.
Groet Gerard en Henny
Leuk te horen Henny! Ga er weer lekker van genieten 🙂
Hoi! Kan je dit gerecht een dag van te voren maken of wordt de kip dan juist te droog?
Vaak hoor je dat het dan juist lekkerder wordt… 🙂
Ja hoor dat kan Cheyenne! Dan kan het intrekken, nog lekkerder 🙂
Bedankt voor jullie recept, ik heb het gemaakt zonder de komijnzaad en de madam jeannette..het was lekker. Ik heb de roti bij Oriental Aziatische winkel gekocht.
Super!
Groetjes Christiana
Fijn dat je van ons recept genoten hebt Christiana! 🙂
Staat te pruttelen, het water loop in de mond.
Straks de boontjes roerbakken, en smullen mmm.
Groet Henny
Kan ik dit recept ook met kipfilet maken? Moet ik het dan minder lang koken?
Groetjes Bianca
Ja hoor dat kan prima! En je kan de gewone kooktijd aanhouden 🙂
Yummm! Met verse rotipannenkoeken van de Surinaamse buurtsuper, garam masala, gemalen komijn en een extra schep kurkuma op advies van de Hindostaanse verkoopster. We hebben gesmuld!
Hi, dit recept is op basis van 2-3 personen. Wat zijn de hoeveelheden als ik het recept wil aanhouden voor 4-5 personen?
Hi Marije, in principe kan alles verdubbeld worden maar let een beetje op met de kruiden. En zeker met de peper 😉
Hij is heerlijk. Zelfs de mensen die zich roti kenners noemen eten hun handen erbij op 🥰
Ziet er heerlijk uit! alleen wil ik graag alleen de kip massala maken en dan met een broodje zoals bij de toko;) Kan ik dan gewoon de eerste 5 stappen aanhouden of de verhoudingen beetje aanpassen? Alvast bedankt!
Thanks! Inderdaad de eerste 5 stappen aanhouden en het geheel wat langer laten pruttelen zodat het indikt. Aangezien de aardappelen dit proces normaal versnellen 🙂 Geniet ervan!
Ontzettend goed recept, al paar x gemaakt en elke x weer top👍🏻
Er gaat nogal wat massala in dit gerecht. Nu heb ik Tikka Massala, en Garam Massala. Welke moet ik gebruiken?
Het beste is Surinaams/Hindoestaanse massala Irene! Zie het winkelmandje onder de ingrediënten
Erg lekker
Wat hebben we heerlijk gegeten vanavond! Het was niet de eerste keer dat ik dit recept heb gemaakt, zeeeeeeeer de moeite waard.
Dank voor het recept.
Vanavond gemaakt. Met verse paratha roti van de Turkse supermarkt. Het was zalig! Volgens mijn man het lekkerst wat hij dit jaar gegeten heeft. Ik ga dit zeker vaker maken. Dank je wel voor het recept, super blij mee.
Beste Roti Ever!!!!!!!!
Welke aardappelen worden hierbij gebruikt?
Vastkokers, licht kruimig, kruimig?
Niet te kruimig, liever vastkokend!
Gisteren gemaakt, was heerlijk!! Straks nog een btje opwarmen. Lekker met roti vellen van de toko…
Ik maak deze zowat iedere vrijdag en wordt er ook steeds beter in. Nog een paar tips:
– Gooi de massala er niet overheen, maar bak deze eerst op de bodem met wat olie, net als wat je bij curry ook altijd doet: eerst de pasta bakken met wat olie. Anders bestaat de kans dat het gerecht melig wordt.
– Neem vastkokende aardappelen, ook om te voorkomen dat het melig wordt. Een zetmeelpap wil je niet hebben.
En wat ik tegenwoordig ook doe:
– Schep suiker bij de saus
– De gekookte boontjes wokken met een schep saus uit de andere pan.
Top recept, heerlijk. Dank jullie hiervoor!
Deze ga ik nog eens proberen. Met kant-en-klare massala slaag ik er wel in en is de smaak goed, maar met de losse Nandan kruiden niet.
Ik had een ander recept, waarbij het wellicht ligt aan het gebruik van kippenpoten en de kruiden moest je samen met de poten >30 min(!) bakken voor afblussen; dus alles aangebrand. Kort aanbakken van de kruiden, daarna met kippendij stukjes en afblussen werkt vast beter.
Had nog een vraag over de madame Jeannet: kun je hiervoor madame jeanette sambal gebruiken, zoals van Faja Lobi? Als omschrijving staat er piccalilly (ingrediënten komen ook overeen) , maar ik weet niet of dit wel goede sambal is voor röti. Het is de enigste jeanette sambal hier in de super.
Zou ik niet doen, gezien de vele andere ingrediënten. Houd het puur door (optioneel) een echte madame jeanette te gebruiken
Even een vraagje: snijden jullie de madame jeanette klein of gaat die in zijn geheel in de saus tijdens het pruttelen en gaat hij er bij serveren uit?
Yes in z’n geheel! En vervolgens inderdaad verwijderen. Langer meekoken mag ook, maar dan wordt het nog pittiger 😉
Ik zou graag nog meer van jou recepten willen.alvast bedankt.
Jullie hebben echt top gerechten er tussen staan hoor en allemaal even goed uitgelegd en ook heel veel diverse smaken. Ik woon in Den Haag en kan hier perfect Roti vellen kopen maar jullie recept is echt heel goed, ik heb er wat peper extra erbij gedaan, super bedankt weer
Ondanks het warme weer, heeeeerlijk roti volgens jullie recept gegeten!
Dank voor de vele, lekkere, recepten
Loes