Zijn jullie ook zo gek op van die heerlijke kleverige stukjes kip? Wij ook! Wist je dat het super makkelijk is om te maken? Check de video hieronder maar! Met dit eenvoudige recept zet je in een handomdraai je eigen home-made sticky chicken coleslaw wrap op tafel. Zo simpel kan het zijn.
Snijd circa 300-400 g kipdijfilet in kleine hapklare stukjes.
Bak de stukjes kipdij op matig vuur in een flinke scheut olie enkele minuten rondom aan tot de kip enigszins bruin wordt.
Maak ondertussen de marinade door 4 el ketjap manis te mengen met 2 flinke el ketchup, 1 tl sambal oelek, 1 flinke tl bruine suiker, 1 el water en een halve tl knoflookpoeder. Meng goed door elkaar.
Voeg als de kip enigszins bruin is (hoeft nog niet gaar te zijn) de marinade toe aan de kipstukjes. Meng goed door elkaar en laat de kip nu gaar sudderen op laag vuur. Roer geregeld. Je zal merken dat de marinade steeds meer opgenomen wordt door de kip en het geheel 'sticky' wordt. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes.
Ondertussen maak je de coleslaw of gebruik een bakje kant-en-klaar.
Beleg een wrap riant met de coleslaw en vervolgens met de sticky chicken. Dichtvouwen en klaar! Eet smakelijk.
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van foodplatform SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers!
6 reacties
Het smaakte heerlijk! Moet je de hoeveelheden voor de marinade verdubbelen als je het voor meerdere personen klaarmaakt?
Hoi Joke, leuk om te horen! Als je het verdubbelt zit je ruim in de saus, maar daarmee zit je sowieso safe bij 600-800 gr kip.
Goedenavond,
Welke ketchup gebruik je hier?
Is dit de curry of tomaten?
Opa Peer
Tomatenketchup!
Lekke recept. Moet het geen eetlepel bruine suiker zijn?
Nee hoor Jac, een tl is voldoende! 🙂