Home Pasta Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

altijd een succes bij kids!

door SmaakMenutie
Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Een klassieker

Onze spaghetti met balletjes in tomatensaus is een gerecht dat je keer op keer kunt maken en altijd een succes is!

Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gemakkelijk te maken, waardoor het perfect is voor drukke doordeweekse avonden of als je geen zin heb om al te lang in de keuken te staan.

Pasta met balletjes in tomatensausPasta met balletjes in tomatensaus

Eenvoudig en snel

Het fijne van dit gerecht is dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan de voorbereiding. De gehaktballetjes maak je eenvoudig van gehakt, kruiden, Parmezaanse kaas en een beetje paneermeel. En de tomatensaus is al helemaal snel klaar. Wat het nog gemakkelijker maakt, is dat je alles in één pan kunt klaarmaken.

Spaghetti met balletjes recept

Terwijl de gehaktballetjes in de saus garen, kun je de spaghetti koken. Voor je het weet, staat de maaltijd op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is even geduldig wachten.

Kidsproof

Dit gerecht is niet alleen een hit bij volwassenen, maar ook bij kinderen. De zachte gehaktballetjes en de milde, tomatensaus maken het voor kids heel toegankelijk. Je kunt het zelfs samen klaarmaken; welke kinderen vinden het nou niet leuk om gehaktballetjes te draaien?

Spaghetti gehaktballetjes

Serveer met een frisse salade

Om het gerecht compleet te maken, kun je een frisse salade erbij serveren. De knapperige groenten vormen een mooi contrast met de zachte pasta en de rijke tomatensaus. Denk bijvoorbeeld aan een caprese of aan een simpele salade van rucola, komkommer en cherrytomaatjes met een lichte vinaigrette. Zo heb je een uitgebalanceerde maaltijd die snel, lekker en gezond is.

Spaghetti met balletjes
Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 262 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 160 g spaghetti
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 runderbouillon blokje
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Verse bieslook (optioneel)
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Snipper een ui (of sjalot) en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook kort aan in een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Voeg 400 g tomatenblokjes toe samen met 150 ml water. Verkruimel 1 runderbouillon blokje en voeg deze samen met 1 tl gedroogde oregano toe aan de saus. Laat zachtjes pruttelen.
  • Meng voor de gehaktballetjes 300 g half-om-half gehakt met 1 ei, 1 tl mosterd, 20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpoeder, 1/2 tl nootmuskaat, 2 el paneermeel en een snuf peper en zout. Draai gehaktballetjes van circa 30 g per stuk.
  • Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat op laag vuur met de deksel op de pan minstens 20 minuten pruttelen.
  • Kook 160 g spaghetti beetgaar en meng met de saus. Laat nog even zonder deksel pruttelen tot de gewenste dikte. 
  • Serveer met extra Parmezaanse kaas en eventueel verse bieslook (of peterselie).

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

TIP

We hebben al eens eerder gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt, maar dan als tapas!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

81 reacties

Petra 10 januari 2021 - 19:27

Het was weer zalig. Ik heb nu diverse recepten van jullie gemaakt en allemaal even heerlijk. Met kerst nog een klein oosters buffetje gemaakt met verschillende chinees/indische recepten van jullie blog en het was een groot succes!! Heel erg bedankt! Ik ben groot fan!

Reply
SmaakMenutie 11 januari 2021 - 11:35

Erg leuk om te horen Petra dat je zo enthousiast bent over onze recepten! Fijn dat ze in de smaak vallen 🙂 Leuk ook dat je met kerst voor een Oosters buffet hebt gekozen, origineel!

Reply
Marcia 18 december 2020 - 16:35

Kan het ook met rundergahakt? En zo ja, moet ik dan nog iets toevoegen zodat het gehakt niet zo droog wordt?

Reply
SmaakMenutie 20 december 2020 - 15:03

Jahoor dat kan Marcia! Maak je daar maar niet druk om hoor, zit al een eitje in ? Geniet ervan!

Reply
Marcia 28 januari 2021 - 17:10

Het was super lekker! Ik maak het vandaag weer..

Reply
SmaakMenutie 29 januari 2021 - 10:16

Fijn Marcia! Hopelijk viel het weer net zo in de smaak 🙂

Reply
Joke 19 november 2020 - 17:48

Vandaag gemaakt was echt erg lekker.

Reply
SmaakMenutie 20 november 2020 - 09:13

Fijn dat het recept in de smaak viel Joke!

Reply
Mieke van Abswoude -Henneke 18 november 2020 - 18:50

Man, man wat waren die lekker ook al aten we de balletjes met spruitjes en gekookte aardappels, dit recept wordt een blijvertje en wordt toegelaten tot mijn kookmap en dat worden echt niet veel recepten!

Reply
SmaakMenutie 19 november 2020 - 09:44

Wat leuk om te horen Mieke, bedankt voor het compliment! 🙂 En leuk dat je de balletjes met spruitjes en aardappeltjes hebt geserveerd, lekker!

Reply
Jane 9 november 2020 - 11:39

Het ziet lekker uit. Is mosterd gewone mosterd of grove mosterd?

Reply
SmaakMenutie 9 november 2020 - 12:18

Dankjewel Jane! Wij gebruiken gewone scherpe (Dijon) mosterd

Reply
1 2 3 4 5 8