Een klassieker
Onze spaghetti met balletjes in tomatensaus is een gerecht dat je keer op keer kunt maken en altijd een succes is!
Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gemakkelijk te maken, waardoor het perfect is voor drukke doordeweekse avonden of als je geen zin heb om al te lang in de keuken te staan.
Eenvoudig en snel
Het fijne van dit gerecht is dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan de voorbereiding. De gehaktballetjes maak je eenvoudig van gehakt, kruiden, Parmezaanse kaas en een beetje paneermeel. En de tomatensaus is al helemaal snel klaar. Wat het nog gemakkelijker maakt, is dat je alles in één pan kunt klaarmaken.
Terwijl de gehaktballetjes in de saus garen, kun je de spaghetti koken. Voor je het weet, staat de maaltijd op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is even geduldig wachten.
Kidsproof
Dit gerecht is niet alleen een hit bij volwassenen, maar ook bij kinderen. De zachte gehaktballetjes en de milde, tomatensaus maken het voor kids heel toegankelijk. Je kunt het zelfs samen klaarmaken; welke kinderen vinden het nou niet leuk om gehaktballetjes te draaien?
Serveer met een frisse salade
Om het gerecht compleet te maken, kun je een frisse salade erbij serveren. De knapperige groenten vormen een mooi contrast met de zachte pasta en de rijke tomatensaus. Denk bijvoorbeeld aan een caprese of aan een simpele salade van rucola, komkommer en cherrytomaatjes met een lichte vinaigrette. Zo heb je een uitgebalanceerde maaltijd die snel, lekker en gezond is.
81 reacties
Het was weer zalig. Ik heb nu diverse recepten van jullie gemaakt en allemaal even heerlijk. Met kerst nog een klein oosters buffetje gemaakt met verschillende chinees/indische recepten van jullie blog en het was een groot succes!! Heel erg bedankt! Ik ben groot fan!
Erg leuk om te horen Petra dat je zo enthousiast bent over onze recepten! Fijn dat ze in de smaak vallen 🙂 Leuk ook dat je met kerst voor een Oosters buffet hebt gekozen, origineel!
Kan het ook met rundergahakt? En zo ja, moet ik dan nog iets toevoegen zodat het gehakt niet zo droog wordt?
Jahoor dat kan Marcia! Maak je daar maar niet druk om hoor, zit al een eitje in ? Geniet ervan!
Het was super lekker! Ik maak het vandaag weer..
Fijn Marcia! Hopelijk viel het weer net zo in de smaak 🙂
Vandaag gemaakt was echt erg lekker.
Fijn dat het recept in de smaak viel Joke!
Man, man wat waren die lekker ook al aten we de balletjes met spruitjes en gekookte aardappels, dit recept wordt een blijvertje en wordt toegelaten tot mijn kookmap en dat worden echt niet veel recepten!
Wat leuk om te horen Mieke, bedankt voor het compliment! 🙂 En leuk dat je de balletjes met spruitjes en aardappeltjes hebt geserveerd, lekker!
Het ziet lekker uit. Is mosterd gewone mosterd of grove mosterd?
Dankjewel Jane! Wij gebruiken gewone scherpe (Dijon) mosterd