Home Salades en soepen Quinoa salade

Quinoa salade

met kerriedressing

door SmaakMenutie
Quinoa salade

Een topvinding

Het recept voor deze heerlijke quinoa salade met kerriedressing is afkomstig van mijn zus.

Alle credits dus voor haar. De combinatie van quinoa met de romige, tikkie kruidige, kerriedressing is echt een topvinding. Het is zo’n salade dat je meteen het recept van vraagt na de eerste hap zodat je het zelf ook kunt maken. En dat hebben we dus ook gedaan!

Quinoa salade maken

Superfood

Quinoa is een voedzame graansoort uit Zuid-Amerika dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het zit boordevol eiwitten, vezels en essentiële aminozuren, én… is bovendien glutenvrij. Door zijn lichte, beetje nootachtige smaak is quinoa de perfecte basis voor een frisse salade. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat hem even afkoelen en je hebt een voedzame basis voor deze of andere salades.

Frisse groenten

De salade maken we met cherrytomaatjes, fris-zure blokjes appel (bij voorkeur Granny Smith), komkommer en dunne ringetjes lente-ui. Deze combinatie zorgt voor een mooie balans van smaken. Je kunt de maaltijdsalade gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak of aan wat je in huis hebt. Voeg bijvoorbeeld rode bietjes, paprika, avocado of rucola toe voor extra variatie. Zelf zegt mijn zus altijd: “Gooi er gewoon in wat jij lekker vindt”. En daar heeft ze helemaal gelijk in.

Ingrediënten quinoa salade

De finishing touch

Wat deze salade echt afmaakt is de verkruimelde geitenkaas en de granaatappelpitjes, die zorgen voor een frisse bite en een beetje zoetigheid. Tot slot geven de grofgehakte walnoten een lekkere crunch en maken ze het geheel helemaal af. De kerriedressing maak je trouwens heel eenvoudig door (Griekse) yoghurt te mengen met een beetje mayonaise, kerriepoeder en citroensap. Proef even en pas aan naar wens – wat extra citroensap of een snufje peper voor extra pit.

Quinoa salade recept

Deze salade is perfect als lichte lunch, maar doet het ook goed als bijgerecht bij een barbecue of picknick. En het mooiste is: hij is net zo lekker als je hem een dag van tevoren maakt. Smakelijk!

Quinoa salade

Quinoa salade

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 32 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 150 g cherrytomaten
  • 125 g geitenkaas
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 85 g veldsla
  • 50 g walnoten
  • 100 ml yoghurt
  • 4 stengels lente-ui
  • 1 appel
  • 1/2 komkommer
  • 2 el citroensap
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl kerriepoeder

Zo maak je het

  • Doe 500 ml water en 150 g quinoa in een pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Afspoelen met koud water en uit laten lekken.
  • Maak ondertussen de dressing door 100 ml (Griekse) yoghurt te mengen met 1 el mayonaise, 2 tl kerriepoeder en 2 el citroensap.
  • Neem een grote (sla)kom en doe daar 1 zakje veldsla (85 g) in. Samen met 150 g in halfjes of kwartjes gesneden cherry tomaten, 1 in blokjes gesneden appel (Granny Smith), een 1/2 komkommer in stukjes en 4 in ringen gesneden stengels lente-ui.
  • Meng de quinoa door de salade samen met de dressing.
  • Meng als laatste 125 g gebrokkelde geitenkaas, de granaatappelpitjes en 50 g gebroken walnoten door de salade.

Quinoa salade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

11 reacties

Frans Hazelamp 17 juli 2024 - 08:39

Voor hoeveel personen is deze salade? Is het trouwens niet een idee om zoals je op veel andere sites ziet, het aantal personen aan te kunnen passen en dat dan op die manier ook de hoeveelheden worden aangepast.

Reply
Hellen 24 januari 2024 - 18:59

Heerlijke salade met rode biet erdoor, een halve gebakken prei, kappertjes en fetakaas

Reply
1 2