Quiche eens vegetarisch
Wij maken eigenlijk altijd quiches met vis of vlees. Lekker makkelijk en altijd een succes. Maar afgelopen oudejaarsavond werd het tijd voor iets anders.
Een goede vriendin van ons eet geen vlees, dus besloten we haar te verrassen met een vegetarische variant. En dat bleek een schot in de roos. Deze quiche met brie en groene asperges viel zó goed in de smaak, dat we ‘m simpelweg niet voor onszelf konden houden.

“Je kunt ze ruim van tevoren maken en op het juiste moment even opwarmen in de oven. Ideaal voor etentjes of feestdagen”
Het gemak van quiches
Quiches zijn wat ons betreft hét antwoord op relaxed koken. Je kunt ze namelijk ruim van tevoren maken en op het juiste moment even opwarmen in de oven. Ideaal voor etentjes of feestdagen dus. Bovendien zijn ze de volgende dag minstens zo lekker. Koud of lauwwarm als lunch, bijvoorbeeld met een frisse salade. En het fijne is: je kunt eindeloos variëren met vulling, kaas en groenten.

Groene asperges: fris en gezond
Voor deze quiche kozen we voor groene asperges. Ze zijn niet alleen heerlijk knapperig en fris van smaak, maar ook nog eens hartstikke gezond. Groene asperges bevatten veel vezels, foliumzuur en vitamine K. Ook zijn ze lichter verteerbaar dan hun witte tegenhangers en hoef je ze niet te schillen; ideaal dus voor in een snelle quiche zoals deze.

Brie geeft net dat beetje pit
Wat deze quiche extra bijzonder maakt is de brie. Die zorgt voor een zachte, romige textuur met net dat beetje pit. In combinatie met de asperges ontstaat er een mooie balans tussen fris en vol van smaak. We maken een eimengsel met crème fraîche, scherpe mosterd, gedroogde kruiden, Parmezaanse kaas en een lepel bloem voor de binding. Alles samen in een quichevorm met hartig taartdeeg, de oven in, en je hebt een gerecht dat net wat specialer is maar super makkelijk is om te maken.

Variëren maar
Geen asperges in huis? Geen probleem. Broccoli is een prima alternatief, of voeg wat gebakken champignons toe. Ook qua kaas kun je experimenteren. Vervang de brie eens door blauwe kaas als je van wat meer uitgesproken smaken houdt, of juist camembert voor een zachtere variant. En een klein scheutje honing bovenop geeft een fijne zoete tegenhanger aan de hartige smaken.

Deze quiche met brie en asperges heeft inmiddels een vaste plaats op ons menu, vegetarisch of niet. Hij laat zien dat je met een paar goede ingrediënten iets kunt maken dat iedereen aan tafel blij maakt.
13 reacties
Yesss! ?
Komt vandaag op tafel. Goede site!
Leuk Martin! We zijn benieuwd of het in de smaak viel. Bedankt voor het compliment 🙂
Ik ben geen vegetariër, maar deze quiche smaakte uitstekend! De groene asperges combineren prima met de brie.
Leuk om te horen Martin! 🙂
Vanavond maken met camembert rustique en mediterrane kruiden. Zin in.
Lekker Mirjam! Viel de quiche in de smaak?
Ik dacht zou het ook niet lekker zijn met gebakken uien ipv groene asperges
Die zijn er nl niet altijd
Zo met die brie mmmm
Ga ik binnenkort eens maken