Home Hoofdgerechten Quiche met brie en asperges

Quiche met brie en asperges

door SmaakMenutie
Quiche met brie en asperges

Quiche eens vegetarisch

Eigenlijk maken wij altijd quiches met vis of vlees, maar omdat een vriendin van ons vegetariër is werd het wel eens tijd om een vegetarische variant te maken. En zo geschiedde afgelopen oudejaarsavond. En omdat deze zo goed in de smaak viel mocht deze niet ontbreken op de site natuurlijk.

“Je hoeft ‘m alleen maar op het moment suprême in de oven te schuiven om deze lekkernij weer even op te warmen”

Vooral de brie geeft deze quiche zijn heerlijke pittige bite. Een quiche is sowieso ideaal om te maken op gelegenheden als deze, gezien je het ruim van te voren al kan maken. Je hoeft ‘m alleen maar op het moment suprême in de oven te schuiven om deze lekkernij weer even op te warmen. En als je nog wat over hebt, is-ie ook heerlijk de volgende dag als lunch. Overigens kan je in plaats van asperges ook bijvoorbeeld kiezen voor broccoli. En houd je van echt uitgesproken kazen? Vervang de brie dan eens voor blauwe kaas. Wil je meer groenten? Voeg gerust wat gebakken champignons toe!

Quiche met brie en asperges

Quiche met brie en asperges

Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 35 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g groene asperges
  • 150 g brie
  • 125 g crème fraîche
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 6 plakjes hartig taartdeeg
  • 5 eieren
  • 1 el scherpe mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el bloem
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Kook de asperges 4-6 minuten in een ruime pan met water en laat uitlekken op een theedoek.
  • Kluts met een garde ondertussen 125 g crème fraîche (1 bakje) los samen met 1-2 el scherpe mosterd, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde basilicum en een flinke snuf zout en peper.
  • Kluts er vervolgens 5 eieren door samen met 1 el bloem en 30 g geraspte Parmezaanse kaas.
  • Bekleed een quichevorm (ongeveer 26 cm) met bakpapier en verdeel 6 plakjes hartig taartdeeg over de bodem en prik gaatjes in het deeg.
  • Verdeel de asperges samen met 150 g (room)brie over de bodem van de schaal en schenk het eimengsel over het geheel. Besprenkel tot slot eventueel met wat honing.
  • Plaats 30-35 minuten in de voorverwarmde oven en klaar is kees!

Quiche ingrediënten Vegetarische quiche recept Quiche oven Quiche met brie Vegetarische quiche

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

13 reacties

Anne 25 mei 2020 - 16:07

Yesss! ?

Reply
Martin 6 september 2020 - 12:14

Komt vandaag op tafel. Goede site!

Reply
SmaakMenutie 7 september 2020 - 11:14

Leuk Martin! We zijn benieuwd of het in de smaak viel. Bedankt voor het compliment 🙂

Reply
Martin 9 september 2020 - 21:51

Ik ben geen vegetariër, maar deze quiche smaakte uitstekend! De groene asperges combineren prima met de brie.

Reply
SmaakMenutie 10 september 2020 - 10:06

Leuk om te horen Martin! 🙂

Reply
Mirjam Blitz 24 november 2020 - 17:06

Vanavond maken met camembert rustique en mediterrane kruiden. Zin in.

Reply
SmaakMenutie 25 november 2020 - 10:19

Lekker Mirjam! Viel de quiche in de smaak?

Reply
Saskia 7 maart 2023 - 20:46

Ik dacht zou het ook niet lekker zijn met gebakken uien ipv groene asperges
Die zijn er nl niet altijd
Zo met die brie mmmm
Ga ik binnenkort eens maken

Reply
Sikko 12 mei 2023 - 19:53

Vanavond gegeten met broccoli. Iedereen vond het lekker. Zelf houd ik meer van iets meer hartige taart. Maar ja, het moest vega, dus zonder bijv. een lekker gebakken spekje enz. erin. Ik had een beetje deeg over, daarmee bovenzijde afgedekt a la kip in de hoed. Afgesmeerd met melk. Maar hoe kan ik de taart een beetje hartiger maken?

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2023 - 10:43

Goed idee om het af te dekken met het overgebleven deeg Sikko! Het is al een hartige taart, maar als je vlees mist zou je kunnen kiezen voor een vegetarische vleesvervanger 🙂

Reply
Hanny Deen 29 mei 2023 - 16:08

Gemaakt natuurlijk met de witte asperges.
En wat knoflook erbij
Nog niet gegeten. Staat klaar om te bakken en straks te eten met onze gasten. Spannend.
Ben benieuwd.

Reply
jelly 27 juni 2023 - 17:26

kun je de quiche invriezen?

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2023 - 11:23

Over het algemeen wordt deze quiche er niet lekkerder op als je ‘m invriest, ontdooit en dan weer opwarmt Jelly! Wij zouden het dus niet doen

Reply