Quiche eens vegetarisch
Eigenlijk maken wij altijd quiches met vis of vlees, maar omdat een vriendin van ons vegetariër is werd het wel eens tijd om een vegetarische variant te maken. En zo geschiedde afgelopen oudejaarsavond. En omdat deze zo goed in de smaak viel mocht deze niet ontbreken op de site natuurlijk.
Vooral de brie geeft deze quiche zijn heerlijke pittige bite. Een quiche is sowieso ideaal om te maken op gelegenheden als deze, gezien je het ruim van te voren al kan maken. Je hoeft ‘m alleen maar op het moment suprême in de oven te schuiven om deze lekkernij weer even op te warmen. En als je nog wat over hebt, is-ie ook heerlijk de volgende dag als lunch. Overigens kan je in plaats van asperges ook bijvoorbeeld kiezen voor broccoli. En houd je van echt uitgesproken kazen? Vervang de brie dan eens voor blauwe kaas. Wil je meer groenten? Voeg gerust wat gebakken champignons toe!
13 reacties
Yesss! ?
Komt vandaag op tafel. Goede site!
Leuk Martin! We zijn benieuwd of het in de smaak viel. Bedankt voor het compliment 🙂
Ik ben geen vegetariër, maar deze quiche smaakte uitstekend! De groene asperges combineren prima met de brie.
Leuk om te horen Martin! 🙂
Vanavond maken met camembert rustique en mediterrane kruiden. Zin in.
Lekker Mirjam! Viel de quiche in de smaak?
Ik dacht zou het ook niet lekker zijn met gebakken uien ipv groene asperges
Die zijn er nl niet altijd
Zo met die brie mmmm
Ga ik binnenkort eens maken
Vanavond gegeten met broccoli. Iedereen vond het lekker. Zelf houd ik meer van iets meer hartige taart. Maar ja, het moest vega, dus zonder bijv. een lekker gebakken spekje enz. erin. Ik had een beetje deeg over, daarmee bovenzijde afgedekt a la kip in de hoed. Afgesmeerd met melk. Maar hoe kan ik de taart een beetje hartiger maken?
Goed idee om het af te dekken met het overgebleven deeg Sikko! Het is al een hartige taart, maar als je vlees mist zou je kunnen kiezen voor een vegetarische vleesvervanger 🙂
Gemaakt natuurlijk met de witte asperges.
En wat knoflook erbij
Nog niet gegeten. Staat klaar om te bakken en straks te eten met onze gasten. Spannend.
Ben benieuwd.
kun je de quiche invriezen?
Over het algemeen wordt deze quiche er niet lekkerder op als je ‘m invriest, ontdooit en dan weer opwarmt Jelly! Wij zouden het dus niet doen