Home Pasta Pasta met asperges en zalm

Pasta met asperges en zalm

in een romige dillesaus

door SmaakMenutie
Pasta met asperges en zalm

Klaar in een half uurtje

We hebben weer een verrukkelijke pasta voor je! Ditmaal een heerlijk combinatie van verse zalm en knapperige groene asperges.

De romige mosterd-dillesaus met Parmezaanse kaas maakt dit gerecht helemaal af. Zorg bij voorkeur wel voor verse dille want gedroogde dille geeft toch net een wat andere smaak. De Parmezaanse kaas geeft het net wat meer put en maakt de saus extra romig. Extra voordeel? Je zet ‘m in slechts 30 minuten op tafel.

Pasta met groene asperges

Groene asperges

Groene asperges zijn niet alleen lekker maar ook ontzettend gezond. Ze zitten boordevol vitamines zoals A, C, en K en bevatten ook nog eens veel vezels. In tegenstelling tot witte asperges hoef je ze trouwens niet te schillen wat ze ideaal maakt voor snelle en makkelijke gerechten zoals deze. Door ze kort te koken behouden ze hun knapperigheid. In dit recept zorgen ze dan ook voor een heerlijke bite en gaan ze perfect samen met de saus.

Zalm: vers of gerookt?

We hebben voor zalm gekozen in dit pastagerecht omdat zalm perfect combineert met zowel witte al groene asperges. Bijkomend voordeel: zalm zit boordevol gezonde vetten en eiwitten. Zo is zalm rijk aan omega-3 vetzuren, helpt het bij een gezond hart en naar het schijnt zelf voor een stralende huid. Wie wil dat nou niet ;)? Je kunt kiezen voor verse of gerookte zalm afhankelijk van je voorkeur. Verse zalm is wat minder uitgesproken terwijl gerookte zalm een intensere smaak toevoegt. Beide varianten werken goed in combinatie met de romige mosterd-dillesaus en de knapperige asperges. Of probeer het gewoon allebei eens!

Recept groene asperges pasta

De perfecte saus: romig, pittig en vol smaak

Wat deze pasta met asperges en zalm helemaal af maakt is dus de romige mosterd-dillesaus. De combinatie van room, pittige mosterd en verse dille is een heerlijke combinatie. Parmezaanse kaas voegt extra pit toe en maakt de saus extra romig. Het beetje citroensap zorgt voor extra frisheid en is natuurlijk ook een klassieke combi met de zalm. Wij gebruiken vlinderpasta (farfalle) voor dit gerecht, omdat de saus hier goed aan blijft hangen. Maar je kunt natuurlijk ook andere pastasoorten gebruiken, zoals penne of tagliatelle.

Onze pasta met asperges en zalm in dillesaus staat binnen een half uur op tafel en is dus ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Bekijk onze video hieronder en ontdek zelf hoe super eenvoudig en smaakvol dit recept is!

Pasta met asperges en zalm

Pasta met asperges en zalm in dillesaus

Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 67 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g groene asperges
  • 200 g gerookte zalm
  • 200 g farfalle (of andere pasta)
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 tl grove mosterd
  • Verse dille

Zo maak je het

  • Kook circa 180-200 g farfalle in een ruime pan met water in circa 12 minuten al dente.
  • Snijd de harde onderkant van 350 g asperges en snijd in vieren. Doe de laatste 5 minuten de asperges bij het kookwater en kook ze mee.
  • Snijd 2 tenen knoflook fijn en fruit in een ruime pan 1-2 minuten aan in een beetje olie. Voeg 200 ml kookroom toe samen met 2 flinke tl grove mosterd en het sap van een 1/2 citroen. Breng tegen de kook aan.
  • Rasp 30 g Parmezaanse kaas en voeg toe aan de saus. Snijd 200 g gerookte zalm is stukjes (of gebruik zalmsnippers) en voeg eveneens toe. Voeg ook een handje vers gesneden dille toe.
  • Giet de pasta met asperges af en voeg toe aan de saus. Meng alles nog even goed door elkaar.
  • Serveer met verse zwarte peper en eventueel extra Parmezaanse kaas.

Pasta met asperges en zalm

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

19 reacties

Martin 25 maart 2021 - 12:17

Vandaag gezien, meteen maken.

Reply
SmaakMenutie 25 maart 2021 - 12:17

Leuk, geniet ervan! 🙂

Reply
Martin 28 maart 2021 - 18:09

Was inderdaad heel goed. Ga ik vaker doen.

Reply
Hanny 30 augustus 2022 - 18:42

Waw.. weer zo lekker. Mijn man zei… dit mag je altijd wel maken…(net zoals de andere recepten die ik al heb gemaakt. )
Begin koken weer zo leuk te vinden

Dankjewel voor de heerlijke recepten.

Reply
Dorien Donders 26 maart 2021 - 19:20

Heerlijk gesmuld!

Reply
SmaakMenutie 27 maart 2021 - 09:06

Leuk te horen Dorien, fijn dat je ervan gesmuld hebt!

Reply
Netty 27 maart 2021 - 16:59

Gemaakt en het was heerlijk!!
Dit komt bij ons vaker op tafel!

Reply
SmaakMenutie 28 maart 2021 - 10:02

Leuk Netty, dat horen we graag! 🙂

Reply
Patrick 27 maart 2021 - 18:10

Gemaakt , gesmuld, was bijzonder lekker

Reply
SmaakMenutie 28 maart 2021 - 10:02

Fijn dat het in de smaak viel Patrick! 🙂

Reply
Yvonne 28 maart 2021 - 20:02

Vanavond gegeten en het was erg lekker!
Ik ga het zeker nog eens maken.

Reply
SmaakMenutie 29 maart 2021 - 11:36

Leuk te horen Yvonne! 🙂

Reply
Ine van Moerkerk 28 maart 2021 - 21:51

Heb t vandaag gemaakt, een echte aanrader, SUPER LEKKER.😋

Reply
SmaakMenutie 29 maart 2021 - 11:36

Fijn dat de pasta in de smaak viel Ine, leuk! 🙂

Reply
Ingrid 4 april 2021 - 17:19

Vandaag gemaakt ! Toppie !!

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 11:12

Leuk om te horen Ingrid! 🙂

Reply
Els 13 april 2021 - 21:58

Was heerlijk! Had zelf nog wel een lente uitje meegefruit. Smullen!

Reply
SmaakMenutie 14 april 2021 - 08:48

Fijn dat de pasta in de smaak viel Els! En lekker dat lente-uitje 🙂

Reply
Patty 29 augustus 2022 - 18:35

Spaghetti gebruikt en champignons ipv asperges. Heerlijk!😋

Reply