Klaar in een half uurtje
We hebben weer een verrukkelijke pasta voor je! Ditmaal een heerlijk combinatie van verse zalm en knapperige groene asperges.
De romige mosterd-dillesaus met Parmezaanse kaas maakt dit gerecht helemaal af. Zorg bij voorkeur wel voor verse dille want gedroogde dille geeft toch net een wat andere smaak. De Parmezaanse kaas geeft het net wat meer put en maakt de saus extra romig. Extra voordeel? Je zet ‘m in slechts 30 minuten op tafel.
Groene asperges
Groene asperges zijn niet alleen lekker maar ook ontzettend gezond. Ze zitten boordevol vitamines zoals A, C, en K en bevatten ook nog eens veel vezels. In tegenstelling tot witte asperges hoef je ze trouwens niet te schillen wat ze ideaal maakt voor snelle en makkelijke gerechten zoals deze. Door ze kort te koken behouden ze hun knapperigheid. In dit recept zorgen ze dan ook voor een heerlijke bite en gaan ze perfect samen met de saus.
Zalm: vers of gerookt?
We hebben voor zalm gekozen in dit pastagerecht omdat zalm perfect combineert met zowel witte al groene asperges. Bijkomend voordeel: zalm zit boordevol gezonde vetten en eiwitten. Zo is zalm rijk aan omega-3 vetzuren, helpt het bij een gezond hart en naar het schijnt zelf voor een stralende huid. Wie wil dat nou niet ;)? Je kunt kiezen voor verse of gerookte zalm afhankelijk van je voorkeur. Verse zalm is wat minder uitgesproken terwijl gerookte zalm een intensere smaak toevoegt. Beide varianten werken goed in combinatie met de romige mosterd-dillesaus en de knapperige asperges. Of probeer het gewoon allebei eens!
De perfecte saus: romig, pittig en vol smaak
Wat deze pasta met asperges en zalm helemaal af maakt is dus de romige mosterd-dillesaus. De combinatie van room, pittige mosterd en verse dille is een heerlijke combinatie. Parmezaanse kaas voegt extra pit toe en maakt de saus extra romig. Het beetje citroensap zorgt voor extra frisheid en is natuurlijk ook een klassieke combi met de zalm. Wij gebruiken vlinderpasta (farfalle) voor dit gerecht, omdat de saus hier goed aan blijft hangen. Maar je kunt natuurlijk ook andere pastasoorten gebruiken, zoals penne of tagliatelle.
Onze pasta met asperges en zalm in dillesaus staat binnen een half uur op tafel en is dus ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Bekijk onze video hieronder en ontdek zelf hoe super eenvoudig en smaakvol dit recept is!
19 reacties
Vandaag gezien, meteen maken.
Leuk, geniet ervan! 🙂
Was inderdaad heel goed. Ga ik vaker doen.
Waw.. weer zo lekker. Mijn man zei… dit mag je altijd wel maken…(net zoals de andere recepten die ik al heb gemaakt. )
Begin koken weer zo leuk te vinden
Dankjewel voor de heerlijke recepten.
Heerlijk gesmuld!
Leuk te horen Dorien, fijn dat je ervan gesmuld hebt!
Gemaakt en het was heerlijk!!
Dit komt bij ons vaker op tafel!
Leuk Netty, dat horen we graag! 🙂
Gemaakt , gesmuld, was bijzonder lekker
Fijn dat het in de smaak viel Patrick! 🙂
Vanavond gegeten en het was erg lekker!
Ik ga het zeker nog eens maken.
Leuk te horen Yvonne! 🙂
Heb t vandaag gemaakt, een echte aanrader, SUPER LEKKER.😋
Fijn dat de pasta in de smaak viel Ine, leuk! 🙂
Vandaag gemaakt ! Toppie !!
Leuk om te horen Ingrid! 🙂
Was heerlijk! Had zelf nog wel een lente uitje meegefruit. Smullen!
Fijn dat de pasta in de smaak viel Els! En lekker dat lente-uitje 🙂
Spaghetti gebruikt en champignons ipv asperges. Heerlijk!😋