Dubbel gekookt
Wist je dat ricotta helemaal geen kaas is? De letterlijke betekenis van ricotta is ‘opnieuw of dubbel gekookt’. Ricotta wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft zodra deze is gescheiden van de wrongel (de vaste bestanddelen die overblijven als de wei is afgetapt) bij het maken van mozzarella. Dus eigenlijk is ricotta een product wat ontstaat door overblijfselen. Kortom, een bijproduct van kaas. En op zichzelf dus helemaal geen kaas. Maar goed, kaas of niet. Ricotta is heerlijk in combinatie met spinazie en Parmezaanse kaas. Verder hebben wij gekozen voor een combinatie van kip en spek, maar je kan gerust de kip achterwege laten en bijvoorbeeld wat meer spekblokjes gebruiken. Eet smakelijk!
15 reacties
het was heerlijk,maar ik wil je toch vragen,of lees ik het niet goed.Het is toch de bedoeling dat de spinazie ,sap van citroen en ricotta en parmezaanse kaas bij het kipfilet toegevoegd worden?
Ik lees het namelijk anders
Klopt helemaal! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Heerlijk, blijvertje
Vandaag dit lekkere recept gemaakt: blijvertje want héél lekker! Ik heb er nog wat geroosterde pijnboompitten over gestrooid, na het opdienen. Past er goed bij😊
Ik hou zo van ricotta pasta, ik heb deze gemaakt met vegetarische spekjes en cherry tomaatjes ipv gedroogde tomaten. Ook nog wat geraspte (bio!) citroenschil erdoor gedaan. Het was echt om te smullen!
Ja hoor, ook hier een geslaagd menu!!! 😋😋