Home Pasta Pasta met ricotta en spinazie

Pasta met ricotta en spinazie

in een half uurtje op tafel!

door SmaakMenutie
Pasta met ricotta en spinazie

Dubbel gekookt

Wist je dat ricotta helemaal geen kaas is? De letterlijke betekenis van ricotta is ‘opnieuw of dubbel gekookt’. Ricotta wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft zodra deze is gescheiden van de wrongel (de vaste bestanddelen die overblijven als de wei is afgetapt) bij het maken van mozzarella. Dus eigenlijk is ricotta een product wat ontstaat door overblijfselen. Kortom, een bijproduct van kaas. En op zichzelf dus helemaal geen kaas. Maar goed, kaas of niet. Ricotta is heerlijk in combinatie met spinazie en Parmezaanse kaas. Verder hebben wij gekozen voor een combinatie van kip en spek, maar je kan gerust de kip achterwege laten en bijvoorbeeld wat meer spekblokjes gebruiken. Eet smakelijk!

Pasta met ricotta en spinazie

Pasta met ricotta en spinazie

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 152 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g verse spinazie
  • 250 g ricotta
  • 160 g fusilli
  • 125 g spekblokjes
  • 50 g zongedroogde tomaatjes
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kipfilet
  • 1/2 citroen

Zo maak je het

  • Snijd 1 kipfilet in kleine blokjes en bestrooi rondom ruim met zout en peper. Snijd ook alvast 2 tenen knoflook fijn en circa 50 g zongedroogde tomaten grof.
  • Neem een ruime (braad)pan en bak de stukjes kipfilet rondom op matig vuur. Voeg 125 g spekblokjes toe samen met de fijngesneden knoflook en zongedroogde tomaat en bak al omscheppend even mee.
  • Kook ondertussen 160 g fusilli (of andere pasta) in een pan met ruim water in 7-8 minuten al dente.
  • Voeg nu in etappes zo'n 300-400 g verse spinazie toe tot deze is geslonken. Zet het vuur ook wat hoger zodat het geheel niet te vochtig wordt.
  • Voeg nu het sap van een 1/2 citroen toe en schep nog even om. Voeg ook 250 g ricotta en 30 g Parmezaanse kaas toe en roer alles goed door elkaar.
  • Giet de fusilli af en voeg toe aan het geheel. Schep alles even om en serveer direct met extra geraspte Parmezaanse kaas en verse peper.

Ingrediënten pasta spinazie Pasta met spinazie en ricotta Pasta met ricotta Pasta met spinazie

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

15 reacties

p 21 juli 2021 - 19:47

het was heerlijk,maar ik wil je toch vragen,of lees ik het niet goed.Het is toch de bedoeling dat de spinazie ,sap van citroen en ricotta en parmezaanse kaas bij het kipfilet toegevoegd worden?
Ik lees het namelijk anders

Reply
SmaakMenutie 22 juli 2021 - 13:15

Klopt helemaal! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Feika 16 februari 2022 - 12:17

Heerlijk, blijvertje

Reply
Ella Lammerink 29 juni 2022 - 21:12

Vandaag dit lekkere recept gemaakt: blijvertje want héél lekker! Ik heb er nog wat geroosterde pijnboompitten over gestrooid, na het opdienen. Past er goed bij😊

Reply
Jonna 14 mei 2023 - 03:00

Ik hou zo van ricotta pasta, ik heb deze gemaakt met vegetarische spekjes en cherry tomaatjes ipv gedroogde tomaten. Ook nog wat geraspte (bio!) citroenschil erdoor gedaan. Het was echt om te smullen!

Reply
Miranda 4 januari 2024 - 16:01

Ja hoor, ook hier een geslaagd menu!!! 😋😋

Reply
1 2 3