Home Pasta Pasta met garnalen in roomsaus

Pasta met garnalen in roomsaus

door SmaakMenutie
Pasta met garnalen in roomsaus

In 20 minuten

Een écht snel gerecht op tafel zetten vanavond? Dat kan met deze pasta met garnalen in een romige saus van ricotta en Parmezaanse kaas. Terwijl de pasta kookt maak je de heerlijke saus in 10 minuten klaar. Zorg dat je de knoflook en zongedroogde tomaatjes hebt gesneden en je hebt binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd klaar. Ideaal toch!

Pasta met garnalen in roomsaus

Pasta met garnalen in roomsaus

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 57 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g garnalen
  • 200 g ricotta
  • 160 g penne (of andere pasta)
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 40 g rucola
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl chilipeper
  • 1 tl gedroogde basilicum

Zo maak je het

  • Kook de penne of andere pasta in 10-11 minuten al dente.
  • Snijd ondertussen 2 tenen knoflook fijn en hak 100 g zongedroogde tomaatjes fijn (even uit laten lekken). Rasp ook alvast 30 g Parmezaanse kaas.
  • Doe een scheutje olie in de pan en fruit de knoflook samen met 200 g garnalen 2 minuten aan op middelhoog vuur. Haal de garnalen uit de pan en zet even weg. Als er wat knoflook mee gaat is dat geen probleem.
  • Voeg nu de fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg nu 200-250 g ricotta toe en roer goed door het geheel tot het gesmolten is. Voeg nu ook de 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe en 1 tl gedroogde basilicum. Goed roeren. Naar smaak voeg je chilipeper toe (ongeveer 1 tl).
  • Doe de garnalen weer terug in de pan samen met de gekookte pasta. Laat nog even een minuutje met elkaar vermengen.
  • Serveer met rucola. Die kan je eventueel een minuutje meekoken, maar ook gewoon los serveren en door het gerecht mengen op het bord. Naar smaak extra peper en Parmezaanse kaas toevoegen. That's all!

Ingrediënten pasta met garnalen in roomsausPasta met garnalen in roomsaus Pasta met garnalen Pasta met garnalen in romige saus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

12 reacties

Joke 14 januari 2025 - 13:14

Ik gebruik half kookroom en hal ricotta, dan is hij smeuïger. Alleen risotta vinden wij te machtig en droog

Reply
Trudy 29 juli 2024 - 11:42

Kun je dit gerecht ook maken met zalm?

Reply
SmaakMenutie 29 juli 2024 - 13:14

Kan wel hoor!

Reply
1 2