Home PastaPasta met kip en champignons in roomsaus

Pasta met kip en champignons in roomsaus

door SmaakMenutie
Pasta met kip en champignons in roomsaus

Eenpansgerecht

Geen zin om vandaag allerlei pannen te gebruiken? Dat snappen wij maar al te goed. Dit eenpansgerecht is dan precies wat je zoekt.

In onze vertrouwde braadpan (bekijk hier welke gietijzeren pan wij zelf in de keuken gebruiken) maken we deze romige pasta met kip en champignons in roomsaus. Alles gaat in één pan, waardoor je weinig afwas hebt én de smaken zich goed mengen. Binnen 40 minuten staat er een heerlijke pan comfortfood op tafel: ideaal voor doordeweeks, maar ook lekker genoeg voor in het weekend.

Romig, hartig en met een vleugje pit

De basis van dit gerecht is kipfilet, die we kort bakken tot hij een mooi goudbruin korstje krijgt. Daarna voegen we de paprika, rode peper en champignons toe. Die laatste geven een wat aardse smaak en blijven dankzij hun stevige structuur lekker sappig. De paprika zorgt voor wat frisheid en kleur en wie van een beetje pit houdt, kan er een rood pepertje aan toevoegen. Dat laatste is optioneel natuurlijk, maar zorgt wel voor nét dat beetje extra.

Pasta met kip en champignons in roomsaus recept

Tot slot roeren we er room, bouillon en penne door, zodat alles samen gaart en de saus zich goed aan de pasta hecht. Een handje Parmezaanse kaas maakt het geheel smeuïg en vol van smaak. Serveer de pasta met een frisse groene salade en je hebt een complete maaltijd waar het hele gezin blij van wordt.

Gezonde twist met groenten

Naast dat dit gerecht comfortfood ten top is, zit het ook vol voedzame groenten. Paprika is bijvoorbeeld rijk aan vitamine C (zelfs meer dan een sinaasappel) en draagt bij aan een sterke weerstand. Kastanjechampignons bevatten veel vezels en antioxidanten, en zijn bovendien een goede bron van B-vitamines die helpen bij het vrijmaken van energie.

Pasta kip champignons roomsaus

Dan de spinazie. Wij gebruiken graag babyspinazie, omdat die zacht van smaak is en snel slinkt. Maar gewone spinazie werkt net zo goed hoor. Spinazie zit boordevol ijzer, calcium en vitamine K, die allemaal bijdragen aan gezonde botten en spieren. Zo krijg je ongemerkt een flinke portie groenten binnen, zonder dat het aanvoelt als ‘gezond eten’.

Voor iedereen

Wat pasta met kip en champignons in roomsaus zo fijn maakt, is dat het bij iedereen in de smaak valt. De zachte roomsaus maakt het geliefd bij kinderen, terwijl de combinatie van kip, champignons en Parmezaanse kaas ook voor volwassenen super lekker is. En het beste van alles: na één pan afwassen ben je klaar. Dit is zo’n recept dat vanzelf een plek krijgt in je vaste repertoire. Lekker makkelijk, vol smaak en dus altijd een succes aan tafel.

Pasta met kip en champignons in roomsaus

Pasta met kip en champignons in roomsaus

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 118 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 450 g kipfilet
  • 320 g penne
  • 250 g kastanjechampignons
  • 100 g (baby) spinazie
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 250 ml kookroom
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd 450 g kipfilet in blokjes en bestrooi rondom met zout en peper. Bak de kip in een scheut olijfolie op middelhoog vuur rondom bruin en gaar in een ruime (braad)pan. 
  • Snijd ondertussen 1 rode paprika in reepjes, 250 g kastanjechampignons in plakjes en snipper 2 (rode) uien en 3 tenen knoflook. Snijd tevens (optioneel) 1 rode peper fijn voor extra pit.
  • Haal de kip uit de pan en zet even afgedekt weg. Fruit de ui, knoflook en rode peper even kort aan en voeg vervolgens de champignons en paprika toe. Voeg tevens 2 tl gedroogde basilicum toe.
  • Bak al omscheppend enkele minuten tot de groenten vocht afgeven en de champignons goed gebakken zijn.
  • Schenk 750 ml (warm) water en 250 ml kookroom bij het geheel samen met 2 verkruimelde kipbouillonblokjes. Breng tegen de kook. 
  • Voeg 320 g penne (of andere pasta) toe aan de pan en laat zachtjes 10-12 minuten koken of tot de pasta beetgaar is. Roer geregeld zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
  • Voeg 100 g (baby)spinazie toe en doe de kipblokjes weer terug in de pan. Meng alles even grondig door elkaar en voeg tot slot nog 40-50 g Parmezaanse kaas toe. Schep nog even goed door elkaar en serveer direct.

Pasta met kip en champignons in roomsaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak