Home Pasta Pasta met kip en broccoli in pesto-roomsaus

Pasta met kip en broccoli in pesto-roomsaus

hét ultieme 30 minuten gerecht

door SmaakMenutie
Pasta met kip en broccoli in pesto-roomsaus

Snel, simpel en overheerlijk

Ben je op zoek naar een snelle en smaakvolle maaltijd? Dan is onze pasta met broccoli en kip in pesto-roomsaus precies wat je nodig hebt.

Dit gerecht is niet alleen super makkelijk te maken, maar staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond of als je gewoon zin hebt in een lekkere maaltijd zonder al te veel moeite. Zoals je in onze video hieronder kunt zien, is de bereiding super easy.

Pasta met broccoli en kip in roomsaus

Zo snel maak je het

Begin met het koken van de pasta tot deze al dente is. Vijf minuten voordat de pasta klaar is voeg je de broccoliroosjes toe zodat ze precies de juiste bite krijgen en niet helemaal gaar koken. Ondertussen bak je de kipblokjes goudbruin en voeg je vervolgens de kookroom toe, samen met groene pesto en de geraspte Parmezaanse kaas.

Dit mengsel laat je even pruttelen tot de saus de perfecte romige dikte heeft. Giet de pasta en broccoli af en voeg ze toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en serveer direct. Strooi er eventueel wat grof zeezout overheen samen met een extra draai van de pepermolen en nog wat extra Parmezaanse kaas.

Gezond en voedzaam dankzij de broccoli

Naast dat dit gerecht ontzettend lekker is, is het ook nog eens gezond. Broccoli is namelijk een echte supergroente. Het zit boordevol vitamines zoals vitamine C, K en B11, en is rijk aan vezels, wat goed is voor je spijsvertering. Daarnaast bevat broccoli krachtige antioxidanten die bijdragen aan een gezond immuunsysteem.

Pasta roomsaus maken

Door de broccoli kort mee te koken behoud je niet alleen de knapperige structuur maar ook de meeste voedingsstoffen. Daarnaast is kip ook een gezonde vleeskeuze en in combinatie met de pasta is het niet alleen voldoende vullend maar dus ook nog eens een gezonde keuze!

Klassieke combi

Deze pasta met broccoli en kip in pesto-roomsaus is eigenlijk een klassieke combinatie die bij iedereen wel in de smaak valt. Of je nu snel iets op tafel wilt zetten voor het hele gezin of gewoon een makkelijk gerecht zoekt voor als er een bekende onverwachts langskomt.

Pasta pesto met kip

Wil je meer van dit soort makkelijke en overheerlijke recepten? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal, waar we regelmatig nieuwe kookvideo’s delen. Buon appetito!

Pasta met kip en broccoli in pesto-roomsaus

Pasta met kip en broccoli in pesto-roomsaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 646 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 160 g penne
  • 60 g groene pesto
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 250 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kipfilets
  • 1 broccoli
  • 1 sjalot
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de pasta al dente in 10-12 minuten.
  • Snijd de roosjes van 1 (kleine) broccoli en kook deze de laatste 4-5 minuten mee met de pasta. Snijd tevens alvast 2 kleine kipfilets in blokjes en bestrooi rondom ruim met zout en peper.
  • Snipper 1-2 sjalotten en snijd 2 kleine tenen knoflook fijn. Fruit kort even aan in een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan. Voeg de gesneden kipblokjes toe en bak al omscheppend goudbruin en gaar.
  • Voeg 200-250 ml kookroom toe aan de kip samen met 60 g groene pesto en circa 25 g geraspte Parmezaanse kaas. Laat het geheel al omscheppend indikken tot de gewenste dikte.
  • Giet de pasta en broccoli af en voeg toe aan het geheel. Meng alles nog even goed en serveer direct. Lekker met wat grof zeezout, een draai van de pepermolen en eventueel extra Parmezaanse kaas.

Pasta met kip en broccoli in roomsaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

63 reacties

Carline 5 juli 2020 - 19:22

Dit recept is echt ontzettend lekker. Ik kan dit elke dag we eten. Echt mega lekker! Meer kan ik er niet over zeggen hahah.

Reply
SmaakMenutie 6 juli 2020 - 13:24

Haha dat horen we graag Carline, leuk!!

Reply
Evelien 15 mei 2020 - 02:18

Hi het recept ziet er heerlijk uit alleen ik lus geen broccoli.. hebben jullie nog een goed idee om de broccoli mee te vervangen?

Reply
SmaakMenutie 15 mei 2020 - 09:22

Dankjewel Evelien voor het compliment! Je zou de broccoli kunnen vervangen door een andere harde groente, zoals courgette

Reply
Sacha 9 januari 2020 - 19:07

Beste kookvrienden,
Ik heb net jullie recept gemaakt en het was heerlijk, maar er is een hoop over… mijn vraag is kun je dit in de koelkast bewaren? En zo ja hoelang?
M.v.g. sacha 🙂

Reply
SmaakMenutie 10 januari 2020 - 11:02

Fijn dat het in de smaak viel Sacha! Je kunt het zeker (afgedekt) in de koelkast bewaren. Niet langer dan 1 (max 2) dagen

Reply
Meghann 21 november 2020 - 11:48

Je kan het ook altijd invriezen. Eventjes een papiertje met datum erop wanneer het erin is gegaan en dan kun je het 3 maanden bewaren. Ideaal! Doe ik ook altijd. Zo hoef je niks weg te gooien. En het is handig als je eens een keer geen zin/tijd hebt om te koken. 🙂

Reply
SmaakMenutie 22 november 2020 - 11:57

Helemaal mee eens Meghann! 🙂

Reply
Doke 25 november 2020 - 16:16

Ik zou het deze avond maken , mag het ook met emmental kaas ?

Reply
SmaakMenutie 25 november 2020 - 16:44

Ja hoor! Geniet ervan 🙂

Jet 8 januari 2020 - 15:22

Hallo Kookvrienden,

Pasta met de broccoli eerst afgieten en dán 3 minuten laten staan,of in het kookvocht laten staan?
Ik ga dit morgen maken,lijkt me erg lekker,zoals heel veel van jullie gerechten zijn.
Lang Leve de Nieuwsbrief!!

Reply
SmaakMenutie 9 januari 2020 - 11:03

Hoi Jet, broccoli laatste 3 minuutjes mee koken met de pasta en dan alles afgieten. Vervolgens met de deksel op de pan laten staan. Bedankt voor het compliment, leuk om te horen! 🙂

Reply
Betty 14 oktober 2019 - 19:05

Nomnomnomnom!!!!!Deze is ook weer zo lekker!! Snel klaar, en een smaak waar je blij van wordt!! Dank jullie wel weer voor dit heerlijke recept…..

Reply
SmaakMenutie 15 oktober 2019 - 08:37

Leuk om te horen Betty! Fijn dat de pasta in de smaak viel 🙂 En uiteraard heel graag gedaan!

Reply
1 2 3 7