Home Pasta Pasta met kip en broccoli in pesto-roomsaus

Pasta met kip en broccoli in pesto-roomsaus

hét ultieme 30 minuten gerecht

door SmaakMenutie
Pasta met kip en broccoli in pesto-roomsaus

In no-time op tafel

Op zoek naar een lekkere pasta die ook nog eens snel klaar is? Maak dan deze heerlijke pasta met broccoli, pesto en kip in roomsaus. Zoals je in de video hieronder ziet super makkelijk en je zet ‘m in no-time op tafel. De malse stukjes kip in deze romige saus en de broccoliroosjes zorgen ook nog voor een gezonde touch. Wij presenteren jullie hét ultieme 30 minuten gerecht. Buon appetito! Abonneer je nu trouwens ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten.

Pasta met kip en broccoli in pesto-roomsaus

Pasta met kip en broccoli in pesto-roomsaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 530 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 160 g penne
  • 60 g groene pesto
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 250 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kipfilets
  • 1 broccoli
  • 1 sjalot

Zo maak je het

  • Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de pasta al dente in 10-12 minuten.
  • Snijd de roosjes van 1 (kleine) broccoli en kook deze de laatste 4-5 minuten mee met de pasta. Snijd tevens alvast 2 kleine kipfilets in blokjes en bestrooi rondom ruim met zout en peper.
  • Snipper 1-2 sjalotten en snijd 2 kleine tenen knoflook fijn. Fruit kort even aan in een scheutje olie in een wok of koekenpan. Voeg de gesneden kipblokjes toe en bak al omscheppend bruin en gaar.
  • Voeg 200-250 ml kookroom toe aan de kip samen met 60 g groene pesto en circa 25 g geraspte Parmezaanse kaas. Laat het geheel al omscheppend indikken tot de gewenste dikte.
  • Giet de pasta en broccoli af en voeg toe aan het geheel. Meng alles nog even goed en serveer direct. Lekker met wat grof zeezout, een draai van de pepermolen en eventueel extra Parmezaanse kaas.

Pasta roomsaus maken Pasta met kip en broccoli in roomsaus Pasta pesto met kip Pasta met broccoli en kip in roomsaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

60 reacties

Betty 14 oktober 2019 - 19:05

Nomnomnomnom!!!!!Deze is ook weer zo lekker!! Snel klaar, en een smaak waar je blij van wordt!! Dank jullie wel weer voor dit heerlijke recept…..

Reply
SmaakMenutie 15 oktober 2019 - 08:37

Leuk om te horen Betty! Fijn dat de pasta in de smaak viel 🙂 En uiteraard heel graag gedaan!

Reply
Jet 8 januari 2020 - 15:22

Hallo Kookvrienden,

Pasta met de broccoli eerst afgieten en dán 3 minuten laten staan,of in het kookvocht laten staan?
Ik ga dit morgen maken,lijkt me erg lekker,zoals heel veel van jullie gerechten zijn.
Lang Leve de Nieuwsbrief!!

Reply
SmaakMenutie 9 januari 2020 - 11:03

Hoi Jet, broccoli laatste 3 minuutjes mee koken met de pasta en dan alles afgieten. Vervolgens met de deksel op de pan laten staan. Bedankt voor het compliment, leuk om te horen! 🙂

Reply
Sacha 9 januari 2020 - 19:07

Beste kookvrienden,
Ik heb net jullie recept gemaakt en het was heerlijk, maar er is een hoop over… mijn vraag is kun je dit in de koelkast bewaren? En zo ja hoelang?
M.v.g. sacha 🙂

Reply
SmaakMenutie 10 januari 2020 - 11:02

Fijn dat het in de smaak viel Sacha! Je kunt het zeker (afgedekt) in de koelkast bewaren. Niet langer dan 1 (max 2) dagen

Reply
Meghann 21 november 2020 - 11:48

Je kan het ook altijd invriezen. Eventjes een papiertje met datum erop wanneer het erin is gegaan en dan kun je het 3 maanden bewaren. Ideaal! Doe ik ook altijd. Zo hoef je niks weg te gooien. En het is handig als je eens een keer geen zin/tijd hebt om te koken. 🙂

Reply
SmaakMenutie 22 november 2020 - 11:57

Helemaal mee eens Meghann! 🙂

Reply
Doke 25 november 2020 - 16:16

Ik zou het deze avond maken , mag het ook met emmental kaas ?

Reply
SmaakMenutie 25 november 2020 - 16:44

Ja hoor! Geniet ervan 🙂

Evelien 15 mei 2020 - 02:18

Hi het recept ziet er heerlijk uit alleen ik lus geen broccoli.. hebben jullie nog een goed idee om de broccoli mee te vervangen?

Reply
SmaakMenutie 15 mei 2020 - 09:22

Dankjewel Evelien voor het compliment! Je zou de broccoli kunnen vervangen door een andere harde groente, zoals courgette

Reply
Carline 5 juli 2020 - 19:22

Dit recept is echt ontzettend lekker. Ik kan dit elke dag we eten. Echt mega lekker! Meer kan ik er niet over zeggen hahah.

Reply
SmaakMenutie 6 juli 2020 - 13:24

Haha dat horen we graag Carline, leuk!!

Reply
Annie Laumen 30 augustus 2020 - 18:56

Dit recept is ?.Dit gaan we vaker maken.

Reply
SmaakMenutie 31 augustus 2020 - 08:32

Leuk Annie! 🙂

Reply
Ine van Moerkerk 20 september 2020 - 18:28

Hallo,

We hebben weer lekker gesmuld. Ben helemaal fan van jullie recepten.

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 13:26

Nou wat leuk om te horen Ine! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂

Reply
Jurry de Vries 19 oktober 2020 - 16:48

Al meerdere malen diverse gerechten gemaakt van jullie site. En kreeg te horen dat ik vaken zal moeten koken wat prima is. Maar ik mis eigenlijk iets, de SMAAKMENUTIE APP. Wanneer ver(s)maken jullie ons met Dé Smaakmenutie App!!!. In die tussen tijd bereid ik thuis de penne met kip in roomsaus klaar :0).

Reply
SmaakMenutie 20 oktober 2020 - 08:54

Leuk dat je zo enthousiast bent over onze recepten Jurry! Haha, ja een app zou een mooie aanvulling zijn. Hopelijk komt deze er in de toekomst! Geniet ondertussen van al het lekkers op de website 🙂

Reply
Richard Counotte 29 oktober 2020 - 12:15

weken geleden per toeval smaakmenutje gevonden op internet, man wat laten jullie lekkere gerechten zien.
Ze vallen goed in de smaak thuis, Gisteren de pasta met brocolie en kip in roomsaus gemaakt en ook de Telor ketjap.
Het was helemaal niet erg dat ik teveel had gemaakt.
man man zoveel keus en goede uitleg en boodschappenlijst een grote pluim.
gaan jullie ook met een APP werken?
Groet Richard

Reply
SmaakMenutie 29 oktober 2020 - 14:30

Leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over onze recepten Richard, daar doen we het voor! Bedankt voor het grote compliment. App zit wel in de planning… Zou leuk zijn als dat gaat lukken 🙂

Reply
Esther 13 januari 2021 - 20:33

Heerlijk recept, bereid met tagliatelle ipv penne (wel wat lastiger mengen)
Ik heb het nog lekkerder gemaakt door zelfgemaakte groene pesto te gebruiken!
Ik heb het recept uitgeprint en in mijn receptenboek gedaan, ik ga het zeker vaker maken?

Reply
Jo 2 november 2020 - 17:49

Het gerecht verrraste me echt in 1 woord heerlijk!

Reply
SmaakMenutie 3 november 2020 - 09:53

Fijn Jo, dat horen we graag! 🙂

Reply
saskia 21 november 2020 - 14:50

kan je de room en kaas ook vervangen door ricotta

Reply
SmaakMenutie 22 november 2020 - 12:45

Hoi Saskia, ik zou het eens proberen. Hoewel Parmezaanse kaas wel wat meer pit heeft. Succes!

Reply
Myrna 30 december 2020 - 13:32

Hallo, heerlijk recept , kun je het ook in de oven opwarmen?

Reply
SmaakMenutie 31 december 2020 - 11:38

Hi Myrna, bereiding kan alleen op deze manier. Opwarmen kan wel in de oven! 🙂

Reply
Esther 13 januari 2021 - 20:30

Heerlijk recept,
Ik heb het nog lekkerder gemaakt door zelfgemaakte groene pesto te gebruiken!
Ik heb het recept uitgeprint en in mijn receptenboek gedaan, ik ga het zeker vaker maken?

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2021 - 10:39

Dat is inderdaad het allerlekkerste Esther, leuk! 🙂

Reply
Vivienne Baltissen 24 april 2021 - 11:34

Welke soort pesto hebben jullie gebruikt?

Reply
Diana 24 april 2021 - 13:50

Ja, welke pesto wil ik ook graag weten.

Reply
SmaakMenutie 24 april 2021 - 14:10

Groen, zie foto! 🙂

Reply
RITA 23 april 2022 - 13:54

Ga het vanavond uit proberen . Ik heb wel zelfgemaakte pesto gemaakt ik ben wel benieuwd voor hun comentaar te horen haha

Reply
Vivienne Baltissen 25 april 2021 - 12:39

Ik snap groene, maar welke versie?

Reply
SmaakMenutie 26 april 2021 - 10:29

De klassieke Genovese (check ook even het linkje in de ingrediënten)

Reply
Kitty 1 mei 2021 - 23:43

Van de week gegeten, wat was dit weer lekker! 👍🏼😋

Reply
SmaakMenutie 3 mei 2021 - 10:26

Leuk om te horen Kitty! Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Carla 1 mei 2021 - 23:44

Waar kan ik het aantal calorieen vinden

Reply
SmaakMenutie 3 mei 2021 - 10:26

Die vermelden wij (nog) niet Carla, wellicht in de toekomst! 🙂

Reply
Harold Janssen 4 mei 2021 - 03:19

Ingrediënten zijn voor 2 personen, is het mogelijk om misschien de ingedriënten voor 4 á 5 personen te delen met mij?

Reply
SmaakMenutie 5 mei 2021 - 11:42

Hi Harold, verdubbel dan alle ingrediënten. Behalve de broccoli, doe die een beetje op gevoel. Ik zou zelf dan kiezen voor 1 grote. Succes!

Reply
Clarke 23 juni 2021 - 10:02

Hoe moet ik gerecht verwarmen in oven

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2021 - 15:50

Bedoel je opnieuw opwarmen Clarke? Dan zou ik de magnetron gebruiken 🙂

Reply
Michelle 24 juni 2021 - 11:27

Wat kan je ipv pesto gebruiken? Ik ben daar allergisch voor.

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2021 - 15:52

De pesto is in dit gerecht het meest essentiële onderdeel, dus je kan dan het beste kiezen voor een andere pasta 🙂 We hebben nog heel veel ander lekkere recepten op de website!

Reply
Chloe 12 oktober 2021 - 18:34

Is deze pasta koud ook lekker?

Reply
SmaakMenutie 13 oktober 2021 - 11:17

Ik denk dat deze pasta warm het lekkerst is, maar je zou het eens kunnen proberen Chloe! Kan je ‘m altijd nog opwarmen 🙂

Reply
Coen 21 oktober 2021 - 16:41

Ik heb een vraagje kan het ook met andere pasta’s?

Reply
SmaakMenutie 22 oktober 2021 - 10:50

Tuurlijk Coen! Kies vooral wat je lekker vindt 🙂

Reply
A.Zondervan 26 maart 2022 - 17:44

I.p.v penne spaghetti gebruikt , kritische dochter ( wat eten betreft ) bleef met man en kinderen mee eten, dochter en kleinkinderen hebben met smaak gegeten , de volgende keer dat we komen eten graag dit recept weer was hun reactie.
Het e.e.a. zegt genoeg lijkt mij genoeg, het is ook heel erg lekker.

Reply
Sikko Hulzenga 16 juni 2022 - 19:52

Hi mannen, 1e kennismaking met site. Dit recept gebruikt als vuurproef. In 1 woord TOP erg lekker. Helder en duidelijk en eindelijk ook recept direct voor 2 personen. Ik had nog Champignons. Deze mee gebakken. Ik ben gestopt met werken en kook nu meerdere keren per week. Hiervoor alleen theewater of ei. En dan helpt het als alles duidelijk is. Ik kijk nu al uit naar volgende recept. Gr Sikko

Reply
Kimberley 20 januari 2023 - 20:11

Ik heb al vaker dit klaar gemaakt zo ook vanavond nu vroeg ik me alleen af is dit veel khoolydraten ik vraag dit voor een vriendin die aan het afvalle is en ze dit ook zo lekker uit vind zien

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2023 - 10:13

Leuk om te horen Kimberley! Pasta bevat wel veel koolhydraten, maar de rest van de ingrediënten valt het erg mee.

Reply
Ingrid 5 juli 2023 - 10:07

Lekker hoor! Van de week gemaakt en vandaag een link naar dit recept gedeeld online.

Reply
Betteco 8 augustus 2023 - 12:51

Vanavond gemaakt voor ons gezin van 5, erg lekker en makkelijk! Ik had er een paar handjes walnoten in kleine stukjes bij gedaan, voor wat extra crunch en een beetje zoetigheid, dat viel goed in de smaak. Groetjes uit Perth, West Australië.

Reply
Roxanne Kalkers 10 september 2023 - 17:13

Super lekker (en makkelijk) recept! Mijn vriend is normaal niet zo gek van pasta pesto, maar deze vind zelfs hij super lekker!

Reply
Jan van Os 17 december 2023 - 09:46

Ik maak het ook zo af en toe en is heerlijk, ik gebruik de volledige broccoli stronk en de steel schoongemaakt kook ik in kleine stukjes gesneden direct mee met de pasta en later voeg ik de roosjes toe zoals beschreven in het recept en varieer de kipfilet ook wel eens door stukjes pangasius visfilet en gebuik ook wel andere vormen en soorten pasta, spaghetti, macaroni net wat ik in huis heb.

Reply
Tessa Jansen 10 januari 2024 - 09:54

Valt bij de kinderen absoluut goed in de smaak, maar ze zijn niet zo dol op kipfilet dus gebruik ik kipgehakt. Echt heerlijk!

Reply