Home Erik's Asia Pad see ew

Pad see ew

Thaise wokgerecht met kip en broccoli

door SmaakMenutie
Pad see ew

Thaise klassieker voor doordeweeks

Pad see ew is zo’n gerecht dat je met gemak wekelijks op tafel zou kunnen zetten. Het is snel, smaakvol en je hebt er geen exotische ingrediënten voor nodig.

Toch proef je meteen dat het uit de Thaise keuken komt. Het is hartig, een tikje zoet en zelfs een beetje rokerig van de wok. Het doet een beetje denken aan pad thai, maar dan zonder de uitgebreide mise-en-place. Voor ons is dit het ideale ‘doordeweeks maar toch bijzonder’-gerecht.

Wat is pad see ew eigenlijk?

Letterlijk betekent het “gebakken sojasaus-noedels”, en dat dekt de lading behoorlijk goed. In Thailand wordt het vaak gemaakt met brede noedels, Chinese broccoli en ei. Maar zoals met veel streetfoodgerechten geldt, je gebruikt wat je hebt.

Pad see ew recept

Geen Chinese broccoli in de buurt? Gewone broccoli werkt uitstekend. En die brede eiernoedels (mie)? Als je die hebt is het top. Zo niet, dan doen gewone (rijst)noedels ook prima hun werk.

De saus maakt het verschil

De kracht van pad see ew zit ‘m in het sausje. Die geeft het gerecht die typische Thaise smaak. Wij mengen 2 flinke eetlepels ketjap manis met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel oestersaus en 1 eetlepel kristalsuiker. Zo krijg je een diepe, hartige basis met een subtiele zoetigheid. Deze saus gaat pas aan het eind door de wok (wij zijn trouwens fan van deze wok), zodat alles goed karamelliseert.

Wokken en klaar

We beginnen met het aanbraden van reepjes kip, tot ze mooi goudbruin zijn. Dan voegen we de gekookte noedels en broccoli toe, samen met de saus. We schuiven alles even opzij in de wok en breken één of twee eieren in de pan.

Phat si-io

Even roeren tot ze gestold zijn, daarna wokken we het geheel nog een minuut goed door. Alles mag lekker heet en snel, sterker nog, dat is de truc. En dan meteen serveren natuurlijk!

Pad see ew

Pad see ew

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 47 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 8 nestjes mie (4 p/p)
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 1 broccoli
  • 1 kipfilet
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el kristalsuiker
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Neem een ruime pan en kook de mie in voldoende water in 12 minuten gaar (of anders als de verpakking dit aangeeft). Voeg de laatste 4-5 minuten de (kleine) broccoli toe zodat deze even mee gaart.
  • Snijd 1 (flinke) kipfilet in dunne reepjes en bak deze in een scheutje zonnebloemolie in enkele minuten rondom bruin.
  • Voeg zodra de kip verkleurd is 2 fijngesneden tenen knoflook toe en fruit deze al omscheppend 1 minuutje mee.
  • Maak ondertussen een sausje door 2 flinke el ketjap manis te mengen met 1 el vissaus, 1 el oestersaus en 1 el kristalsuiker.
  • Giet de mie en broccoli af voeg deze bij de kip. Meng nu ook de saus door het geheel.
  • Schuif het geheel wat aan de kant en kluts nu 1 of 2 eitjes door het geheel. Wok alles nog even goed en serveer direct!

Pad see ew

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

18 reacties

Tina 16 oktober 2020 - 11:44

Het was weer smullen, hou niet zo van broccoli maar door de kleurrijke foto en de rest van de ingrediënten toch geprobeerd. Geen spijt van gehad, komt vaker op tafel 🙂

Reply
SmaakMenutie 17 oktober 2020 - 12:15

Fijn dat het in de smaak viel Tina! 🙂

Reply
Karin 5 juni 2020 - 18:29

Vanavond gemaakt, het was heerlijk!!!

Reply
SmaakMenutie 8 juni 2020 - 13:39

Dat horen we graag Karin, leuk!! 🙂

Reply
Roos 23 april 2020 - 08:01

Erg lekker! Fijne variant van kip met broccoli!

Reply
SmaakMenutie 23 april 2020 - 10:27

Fijn dat ons recept in de smaak viel Roos, leuk om te horen! 🙂

Reply
Jolanda 18 maart 2021 - 16:02

Hoi! Wat is de bedoeling van de eieren? Dat dsze stollen in de pan als een soort van roerei?

Reply
SmaakMenutie 19 maart 2021 - 09:51

Ja klopt, als een soort van roerei meng je het erdoorheen!

Reply
lonneke 9 januari 2020 - 00:04

vraagje. vissaus??? is er een alternatiefje. heb alles in huis, behalve….

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2020 - 11:30

Hoi Lonneke, je zou kunnen kiezen voor sojasaus. Maar zelf hebben we dat niet eerder geprobeerd, vissaus heeft namelijk z’n eigen kenmerkende smaak.

Reply
Mieke 12 mei 2019 - 08:48

Pad see ew, is dat voor 2 of 4 personen?
Bovenaan staat voor twee, maar de mie is voor vier!?!

Reply
SmaakMenutie 12 mei 2019 - 15:08

Hoi Mieke, voor 2 personen! Was een foutje ingeslopen bij de ingrediënten. Ik heb het direct aangepast. Neem 4 nestjes pp. Bedankt voor je oplettendheid en eet smakelijk alvast! Groet, team SmaakMenutie

Reply
1 2