Home Erik's Asia Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

en lekker veel verse groenten

door SmaakMenutie
Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Gezond

Mmm deze ovenschotel is super gezond. We kozen voor een mooi stuk zalm en lekker veel verse groenten als paprika en broccoli. De combinatie van zalm met teriyaki en de groenten is heel erg lekker. En het mooie is, je schuift het een minuut of 20 in de oven en hopla, alles is in één keer klaar! Het hoeft niet, maar wij serveerden er wat witte rijst bij. Eet smakelijk!

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 117 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g zalm(haas)
  • 80 ml sojasaus
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el maizena
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl sesamolie (optioneel)
  • Radijsjes
  • Sesamzaad (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden. Gewone oven op circa 200 graden.
  • Begin met de saus. Doe 80 ml sojasaus en 80 ml water in een steelpannetje en warm op (niet laten koken). Voeg 2 el bruine suiker toe, 1 uitgeperste teen knoflook, 1 el gembersiroop en 1 tl sesamolie. Meng goed door elkaar.
  • Doe 1 el maizena in een kommetje en voeg een scheutje water toe. Voeg toe aan de saus en blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat rustig pruttelen.
  • Snijd ondertussen 1 rode en 1 gele paprika in kleine blokjes. Snijd tevens 1 kleine (of een halve) broccoli in kleine roosjes. Snijd de rode ui ook in stukjes, maar wel wat grover. De radijsjes snijd je in schijfjes of blokjes.
  • Doe alle gesneden groenten in een kom en besprenkel met (olijf)olie. Hussel alles even door elkaar.
  • Leg de zalm in het midden van een grote ovenschaal. En verspreid de gesneden groenten rondom de zalm.
  • Giet de teriyakisaus over de zalm en de groenten zodat alles bedekt is. Plaats nu circa 20 minuten (misschien wat langer, ligt aan je oven) in de oven. Hussel de groenten halverwege een keertje om.
  • Serveer direct. Giet de teriyakisaus uit de ovenschaal over het gerecht. Mmmm! Eet smakelijk.

Ingrediënten ovenschotel zalm met teriyakisaus Ovenschotel zalm met groenten

Ovenschotel zalm met teriyakisausOvenschotel zalm met teriyakisausOvenschotel zalm

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

80 reacties

Gerdina 6 december 2022 - 14:40

Goedemiddag, ik heb hier een radijshater🤪 in huis, kan ik voor het knapperige effect ook stukjes komkommer op het laatst toevoegen?

Reply
SmaakMenutie 6 december 2022 - 15:45

Dat zou ik niet doen! Alles is al knapperig dus je kan ze achterwege laten hoor. En anders een extra paprika’tje of een andere harde groente toevoegen 🙂

Reply
Karin 26 oktober 2022 - 08:52

hoi hoi kunnen jullie dit recept ook maken zonder vis (ik ben geen visliefhebber :() met mogelijk biefstuk of hamlap of zo.

Reply
SmaakMenutie 26 oktober 2022 - 16:04

Ja dat denk ik wel hoor! Ik zou dan geen biefstuk nemen (wordt taai) maar hamlap zou kunnen. Kies voor iets dat dezelfde garingstijd heeft als de zalm 🙂

Reply
Chantal 29 maart 2022 - 16:47

Welke soyasaus is nu de lekkerste of adviseren jullie? Ik heb die van kikkoman maar wil graag jullie mening want ik ben echt fan van jullie gerechten😊

Reply
SmaakMenutie 30 maart 2022 - 09:55

Wij gebruiken meestal ook de normale kikkoman (met de rode dop), dus daarmee zit je wat ons betreft helemaal goed! Leuk om te horen dat je fan bent van onze recepten. Geniet van al het lekkers dat je nog gaat maken 🙂

Reply
Marleen 1 oktober 2021 - 19:57

Udon noedels ( gekookt) door de groenten gedaan en geraspte gember verder vlg jullie zalig recept klaar gemaakt! Heerlijke maaltijd komt naast vis met gegrilde paprika saus regelmatig op Tafel👍

Reply
Mary 27 september 2021 - 18:53

Omdat een zalmpakketje op de barbecue gisteren niet doorging zocht ik een alternatief voor de zalm en wat een succes is dit recept! Een blijvertje èn een reden om vaker zalm te eten. Ik heb de broccoli eerst even kort geblancheerd en in plaats van radijs heb ik 250 gram gesneden champignons toegevoegd. Door het vocht uit de champignons is in de oven de teriyakisaus helaas iets dunner geworden dan volgens mij de bedoeling is maar het was nog steeds heel erg lekker. Bedankt voor alweer een heerlijk recept met vis.

Reply
1 4 5 6 7 8