13,6K
Gezond
Mmm deze ovenschotel is super gezond. We kozen voor een mooi stuk zalm en lekker veel verse groenten als paprika en broccoli. De combinatie van zalm met teriyaki en de groenten is heel erg lekker. En het mooie is, je schuift het een minuut of 20 in de oven en hopla, alles is in één keer klaar! Het hoeft niet, maar wij serveerden er wat witte rijst bij. Eet smakelijk!
80 reacties
Wat een heerlijk recept! Erg makkelijk gemaakt en het smaakt geweldig lekker.
Staat nu op mn short list.
Nou, wat leuk om te horen Leon! Fijn dat het zo in de smaak valt 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie
We gaan um ietsiepietsie aanpassen ?, met zowel een moot kabeljauw als een moot zalm.
En ik blancheer de broccoliroosjes even. Verder echt een superlekker recept, bedankt voor de inspiratie .
Lekker Petra om te kiezen voor 2 soorten vis! Kan heel goed 🙂
Welke sojasaus gebruiken jullie? Ik heb asin gebruikt maar nu is de teriyakisaus veeel te zout en is gembersaus hetzelfde als gembersiroop?
Alvast bedankt!
Groetjes Sanne
Hi Sanne, wij gebruiken altijd de sojasaus van Kikkoman! Met de rode dop. De teriyakisaus hoort altijd wel zout te zijn. Mocht je dit te zout vinden, dan kan je de Kikkoman met de groene dop nemen, deze is wat minder zout. En klopt inderdaad, gembersaus is gembersiroop. Succes! Groet, Tim- SmaakMenutie
Staat op de planning voor de kerst!
Hoi Erik, gebruik je altijd een hete luchtoven?
Hoi Joke, ja wij gebruiken altijd een heteluchtoven. Maar het kan ook in een gewone oven hoor (mogelijk moet het dan wel iets langer in de oven). Groet, Erik- SmaakMenutie
M’n kinderen hebben 2 x opgeschept, nou dat is een wonder. jullie hebben er 3 fans bij!!! en een blije moeder 😛
Hoi Angelique, haha dat is heel goed om te horen! Fijn dat het ook bij de kids in de smaak valt 🙂
Weer een topper, we hebben ervan genoten
Fijn Rita, dat horen we graag! 🙂
Hoi Erik,
Lijkt me een heerlijk recept! Moet voor 4 pers. alles verdubbeld worden?
Ik heb je site nog maar pas ontdekt. Ben er blij mee!
groetjes
Hoi Joke, wat leuk dat je nu ook onze site kent! Ik zou de zalm zeker verdubbelen. En de groenten net iets meer nemen. Dus een grote(re) broccoli, een extra paprika en een extra uitje. Ook iets meer saus maken. Neem dan 120 ml soja en 120 ml water en wat extra gembersaus en suiker. Ik zou even proeven eerst, de rest kan je zo houden hoor. Oja, en neem een hele grote ovenschaal óf (en dat is nog makkelijk) gebruik de bakplaat om alles lekker te kunnen verspreiden. Dan heeft het de ruimte om lekker te garen in de oven 🙂 Veel succes! Laat je weten of het gelukt is?
Lijkt me erg lekker. Staat in de oven. Ik zag wel dat er in de sojasaus 16.5% zout zit. Kan ik een volgende keer voor dezelfde smaak light sojasaus gebruiken?
Ja dat kan hoor! Zolang je maar de donkere variant met minder zout neemt en niet de ‘lichte sojasaus’. Overigens valt de hoeveelheid zout voor een dergelijk groot gerecht best mee hoor 🙂
Vanavond gemaakt;vanavond gesmuld 😋😋
Héérlijk recept;Dankjulliewel 🤩
Vanavond voor het eerst gemaakt, en zeker niet voor het laatst! Erg lekker én gemakkelijk recept, wij waren heel blij….en in het glas een lekkere chardonnay.
Dank voor dit recept, groetjes uit Goes!
Heerlijk Nel! Fijn dat het recept in de smaak viel, leuk om te horen 🙂