Home Erik's Asia Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

en lekker veel verse groenten

door SmaakMenutie
Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Gezond

Mmm deze ovenschotel is super gezond. We kozen voor een mooi stuk zalm en lekker veel verse groenten als paprika en broccoli. De combinatie van zalm met teriyaki en de groenten is heel erg lekker. En het mooie is, je schuift het een minuut of 20 in de oven en hopla, alles is in één keer klaar! Het hoeft niet, maar wij serveerden er wat witte rijst bij. Eet smakelijk!

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 117 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g zalm(haas)
  • 80 ml sojasaus
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el maizena
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl sesamolie (optioneel)
  • Radijsjes
  • Sesamzaad (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden. Gewone oven op circa 200 graden.
  • Begin met de saus. Doe 80 ml sojasaus en 80 ml water in een steelpannetje en warm op (niet laten koken). Voeg 2 el bruine suiker toe, 1 uitgeperste teen knoflook, 1 el gembersiroop en 1 tl sesamolie. Meng goed door elkaar.
  • Doe 1 el maizena in een kommetje en voeg een scheutje water toe. Voeg toe aan de saus en blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat rustig pruttelen.
  • Snijd ondertussen 1 rode en 1 gele paprika in kleine blokjes. Snijd tevens 1 kleine (of een halve) broccoli in kleine roosjes. Snijd de rode ui ook in stukjes, maar wel wat grover. De radijsjes snijd je in schijfjes of blokjes.
  • Doe alle gesneden groenten in een kom en besprenkel met (olijf)olie. Hussel alles even door elkaar.
  • Leg de zalm in het midden van een grote ovenschaal. En verspreid de gesneden groenten rondom de zalm.
  • Giet de teriyakisaus over de zalm en de groenten zodat alles bedekt is. Plaats nu circa 20 minuten (misschien wat langer, ligt aan je oven) in de oven. Hussel de groenten halverwege een keertje om.
  • Serveer direct. Giet de teriyakisaus uit de ovenschaal over het gerecht. Mmmm! Eet smakelijk.

Ingrediënten ovenschotel zalm met teriyakisaus Ovenschotel zalm met groenten

Ovenschotel zalm met teriyakisausOvenschotel zalm met teriyakisausOvenschotel zalm

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

80 reacties

Leon 2 maart 2019 - 00:36

Wat een heerlijk recept! Erg makkelijk gemaakt en het smaakt geweldig lekker.
Staat nu op mn short list.

Reply
SmaakMenutie 2 maart 2019 - 10:58

Nou, wat leuk om te horen Leon! Fijn dat het zo in de smaak valt 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Petra van den Berkt 26 februari 2020 - 21:58

We gaan um ietsiepietsie aanpassen ?, met zowel een moot kabeljauw als een moot zalm.
En ik blancheer de broccoliroosjes even. Verder echt een superlekker recept, bedankt voor de inspiratie .

Reply
SmaakMenutie 27 februari 2020 - 10:22

Lekker Petra om te kiezen voor 2 soorten vis! Kan heel goed 🙂

Reply
Sanne 15 januari 2019 - 18:14

Welke sojasaus gebruiken jullie? Ik heb asin gebruikt maar nu is de teriyakisaus veeel te zout en is gembersaus hetzelfde als gembersiroop?
Alvast bedankt!
Groetjes Sanne

Reply
SmaakMenutie 17 januari 2019 - 10:45

Hi Sanne, wij gebruiken altijd de sojasaus van Kikkoman! Met de rode dop. De teriyakisaus hoort altijd wel zout te zijn. Mocht je dit te zout vinden, dan kan je de Kikkoman met de groene dop nemen, deze is wat minder zout. En klopt inderdaad, gembersaus is gembersiroop. Succes! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Barbara 14 december 2021 - 16:19

Staat op de planning voor de kerst!

Reply
Joke 7 november 2018 - 15:13

Hoi Erik, gebruik je altijd een hete luchtoven?

Reply
SmaakMenutie 7 november 2018 - 15:42

Hoi Joke, ja wij gebruiken altijd een heteluchtoven. Maar het kan ook in een gewone oven hoor (mogelijk moet het dan wel iets langer in de oven). Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Angelique 14 september 2018 - 18:19

M’n kinderen hebben 2 x opgeschept, nou dat is een wonder. jullie hebben er 3 fans bij!!! en een blije moeder 😛

Reply
SmaakMenutie 15 september 2018 - 10:34

Hoi Angelique, haha dat is heel goed om te horen! Fijn dat het ook bij de kids in de smaak valt 🙂

Reply
Ria 28 januari 2021 - 22:28

Weer een topper, we hebben ervan genoten

Reply
SmaakMenutie 29 januari 2021 - 10:18

Fijn Rita, dat horen we graag! 🙂

Reply
joke 15 juli 2018 - 22:01

Hoi Erik,
Lijkt me een heerlijk recept! Moet voor 4 pers. alles verdubbeld worden?
Ik heb je site nog maar pas ontdekt. Ben er blij mee!
groetjes

Reply
SmaakMenutie 17 juli 2018 - 19:16

Hoi Joke, wat leuk dat je nu ook onze site kent! Ik zou de zalm zeker verdubbelen. En de groenten net iets meer nemen. Dus een grote(re) broccoli, een extra paprika en een extra uitje. Ook iets meer saus maken. Neem dan 120 ml soja en 120 ml water en wat extra gembersaus en suiker. Ik zou even proeven eerst, de rest kan je zo houden hoor. Oja, en neem een hele grote ovenschaal óf (en dat is nog makkelijk) gebruik de bakplaat om alles lekker te kunnen verspreiden. Dan heeft het de ruimte om lekker te garen in de oven 🙂 Veel succes! Laat je weten of het gelukt is?

Reply
lvan 11 november 2021 - 15:00

Lijkt me erg lekker. Staat in de oven. Ik zag wel dat er in de sojasaus 16.5% zout zit. Kan ik een volgende keer voor dezelfde smaak light sojasaus gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 13 november 2021 - 13:57

Ja dat kan hoor! Zolang je maar de donkere variant met minder zout neemt en niet de ‘lichte sojasaus’. Overigens valt de hoeveelheid zout voor een dergelijk groot gerecht best mee hoor 🙂

Reply
Annemieke Jansen van Rheenen 27 november 2023 - 19:15

Vanavond gemaakt;vanavond gesmuld 😋😋
Héérlijk recept;Dankjulliewel 🤩

Reply
Nel de Jonge - van Dalen 2 februari 2021 - 18:40

Vanavond voor het eerst gemaakt, en zeker niet voor het laatst! Erg lekker én gemakkelijk recept, wij waren heel blij….en in het glas een lekkere chardonnay.
Dank voor dit recept, groetjes uit Goes!

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2021 - 10:00

Heerlijk Nel! Fijn dat het recept in de smaak viel, leuk om te horen 🙂

Reply
1 2 3 8