Home <30 minuten Ovenschotel met prei en rookworst

Ovenschotel met prei en rookworst

een complete maaltijd in een half uur!

door SmaakMenutie
Ovenschotel met prei en rookworst

Winters kostje

Deze ovenschotel met prei en rookworst is ideaal voor een doordeweekse (winterse) dag. Je zet namelijk binnen een half uurtje een complete maaltijd op tafel. Natuurlijk maken we er zelf een heerlijk sausje bij met mosterd, zodat het net wat meer pit krijgt. De rookworst maakt het echt een winters kostje en de topping van geraspte kaas maakt het helemaal af. Wij kozen hier voor krieltjes, maar je kan elke type voorgekookte aardappeltjes gebruiken. Al trek gekregen? Aan de slag!

Ovenschotel met prei en rookworst

Ovenschotel met prei en rookworst

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 186 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g voorgekookte krieltjes
  • 125 g crème fraîche
  • 30 g geraspte kaas
  • 2 preien
  • 1 rookworst
  • 3 el melk
  • 1 el grove mosterd
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 preien in halve ringen en 1 rookworst in plakjes. Doe ze samen met 500 g krieltjes in een ruime mengkom en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng 125 g crème fraîche met 3 el melk (of kookroom), 1 el grove mosterd en een 1/2 tl knoflookpoeder. Voeg toe aan het geheel en meng grondig.
  • Plaats alles in een ruime ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Bak 25-30 minuten in de oven.

Preischotel ingrediënten Preischotel maken Preischotel receptOvenschotel met prei en rookworst Preischotel met rookworst Prei ovenschotel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

16 reacties

Bep 31 augustus 2021 - 12:13

het was heerlijk ik heb de aardappeltjes nog een paar minuutjes in de magnetron gedaan ook had ik nog een rode paprika liggen dus deze er ook maar bij gedaan de oventijd heb ik verdubbeld en het smaakte geweldig lekker

Reply
Marjon 18 maart 2021 - 13:00

Dit een paar dagen geleden gemaakt, het was heerlijk! Net als de rest van jullie recepten. Echt een aanrader jullie site👍

Reply
SmaakMenutie 18 maart 2021 - 14:38

Leuk te horen Marjon! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Magda 9 januari 2021 - 08:48

Wat een heerlijke schotel is dit. Allebei hebben we nog een keer opgeschept en toen was de schaal schoon leeg.
Ik had een grote zoete aardappel liggen, daar heb ik aardappelpuree van gemaakt met een klontje boter, crème fraîche en mosterd.
De prei heb ik even geblancheerd in kokend water. Van de deli-afdeling in de supermarkt had ik 3 kant en klaar gegrilde worstjes in plakjes gesneden. Puree onder op, dan de worst en de prei, de topping van crème fraîche met mosterd en de geraspte kaas, dan in de oven.
We hebben onze vingers er bij wijze van spreken bij opgegeten. Zo lekker! Bedankt mannen.

Reply
SmaakMenutie 9 januari 2021 - 15:22

Wat heerlijk Magda, fijn dat jullie ervan genoten hebben! En goed idee die zoete aardappel 🙂

Reply
N. Appel 21 oktober 2019 - 18:58

Een complete mislukking,de worst was lekker en het bovenste laagje,verder was er niets gaar geworden.
De prei waren harde reepjes en de voorgekookte krieltjes waren ook nog keihard en dan helpt het niet als je het langer in de oven laat staan !

Reply
SmaakMenutie 22 oktober 2019 - 09:26

Wat vervelend dat de ovenschotel niet is gelukt! Wij maken hem regelmatig en hij is bij ons nog nooit mislukt. Wellicht heeft het met je oven te maken? Bij onze hetelucht oven op 200 graden gaat het perfect namelijk. Misschien eens proberen op een hogere stand 🙂

Reply
Heidi 22 juli 2019 - 15:24

Hallo Tim en Erik,

Deze ovenschotel lijkt me heerlijk, ik ben fan van jullie recepten!
Zou je voor dit recept een verse rookworst kunnen gebruiken zonder hem van te voren 20 minuten in heet water te wellen?
Alvast bedankt voor jullie antwoord!

Vriendelijke groet,
Heidi

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2019 - 13:07

Hi Heidi, leuk om te horen! Je kan zeker ook verse rookworst gebruiken. Wij kopen hem ook vaak bij de slager. Je hoeft hem dan niet eerst te wellen hoor. Eet smakelijk!

Reply
1 2 3