Boordevol groenten
Deze ovenschotel met kabeljauw in gegrilde paprikasaus is een super smaakvolle en tegelijkertijd voedzame maaltijd die je echt in een handomdraai op tafel zet. Hoe dat kan? De oven doet het meeste werk voor je!
Een ovenschotel die boordevol groenten zit – courgette, paprika en rode ui – en wordt afgemaakt met een romige saus van gegrilde paprika en Parmezaanse kaas. Een super lekkere combinatie samen met de kabeljauwfilet.
Veelzijdige vis
Kabeljauw is een veelzijdige vis die zich echt perfect leent voor ovengerechten. Dankzij de stevige structuur blijft hij namelijk mooi intact tijdens het garen en de milde smaak van de kabeljauw combineert daarnaast goed met allerlei kruiden en sauzen. Hij heeft het zelfs echt nodig om goed op smaak te komen.
Bovendien is kabeljauw een supergezonde keuze: hij is rijk aan eiwitten, bevat weinig vet en zit boordevol essentiële voedingsstoffen zoals omega-3-vetzuren, vitamine B12 en selenium. Geen wonder dat deze vis al eeuwenlang geliefd is in menig (wereld)keuken!
De saus: romig en vol smaak
Maar de echte smaakmaker van dit gerecht is zonder twijfel de gegrilde paprikasaus. Je kunt een pot gegrilde paprika gebruiken of deze zelf roosteren in de oven (of op het gasfornuis). De gegrilde paprika mix je samen met twee teentjes knoflook tot een gladde saus.
Vervolgens laat je dit mengsel samen met kookroom en Parmezaanse kaas in een pannetje zachtjes pruttelen tot je een heerlijke romige saus hebt. De combinatie van de rokerige smaak van paprika met het pittige van de Parmezaanse kaas zorgt voor een echte smaakexplosie!
Zo makkelijk maak je het klaar
Snijd de courgette, paprika en rode ui en verdeel ze over een ovenschaal. Leg de kabeljauwfilets erbovenop en schenk de paprikasaus over de vis en groenten. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven op 180-190C en bak het geheel in een minuut of 30 minuten gaar.
De kabeljauw wordt zacht en neemt de smaken van de saus en groenten perfect op. Serveer de ovenschotel met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes of witte rijst als je er een complete maaltijd van wil maken. Of houd het lekker light en vega en laat ze achterwege. Eet smakelijk!
56 reacties
Ik moet het nog maken, en wacht vol ongeduld naar het succes. Maar bij voorbaat lijkt me dit recept een succes, ook gezien de reacties daarop. Wat hebben jullie toch een knal van een site, makkelijk, overzichtelijk en betrouwbaar. Ook het uitprinten van de recepten gaat makkelijk. En dan ook iedere keer de foto’s erbij. Ik kijk iedere keer uit naar jullie post. Groeten Dave
Thanks voor het compliment Dave, erg leuk om te horen dat onze website in de smaak valt 🙂 Geniet van deze ovenschotel kabeljauw en de vele recepten die nog komen gaan!
Gisteren heerlijk van gegeten we hebben alleen in plaats van rijst of gebakken aardappelen er grove macaroni (verkrijgbaar bij een goede Toko ) gebruikt en uiteraard wat extra sambal brandal
Lekker Cor, fijn dat het in de smaak viel. En wat een goede combi met grove macaroni, goed om te weten 🙂
Veel saus maar wel weer erg lekker!
Fijn Kitty, dat horen we graag! 🙂
ovenschotel kabeljauw was heerlijk, de laatste 2x met kokosroom gemaakt ipv. kookroom, beetje sambal erdoor
heeeerlijk. Toppertje.
Mmm lekker, goed idee Peter! Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel 🙂
Ovenschotel met kabeljauw en paprika saus was verukkelijk!!!!! Een topper!
Erg leuk om te horen Judy! Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel. Bedankt voor je reactie! Groet, Tim
Je had helemaal gelijk mam, superlekker!
Fijn dat de ovenschotel ook bij jou in de smaak viel Anne! 🙂
Zou het recept ook met varkenshaas kunnen?
Ik denk het wel Ellen! De baktijd is dan wel anders. Overigens hebben wij ook varkenshaas recepten uit de oven op de website staan 🙂
Heb het vanavond gemaakt. Was heel lekker. Was een succes. Bedankt voor jullie recept.
Hoi hoi
Net gemaakt maar dan geprobeerd met kokosmelk en sambal.
Mag het recept van mijn vrouw echt niet weg doen.
Zo lekker😋😋😍
Klinkt als een heerlijke variant Heiny, fijn dat het in de smaak viel! 🙂