Home Vis Ovenschotel kabeljauw in tomatensaus

Ovenschotel kabeljauw in tomatensaus

door SmaakMenutie
Ovenschotel kabeljauw in tomatensaus

Lekker én snel

Wat zullen we vandaag nu weer eens eten? Zeggen jullie dat ook wel eens tegen elkaar? Eigenlijk heb je helemaal geen zin om te koken, maar iets afhalen of uit eten gaan is ook geen optie. Daarom speciaal voor al die momenten dat je iets lekkers wil én snel klaar wil zijn deze heerlijke ovenschotel kabeljauw in rijkgevulde tomatensaus. Heb je direct je benodigde portie vis ook weer gehad deze week. We maakten al eens eerder een ovengerecht met kabeljauw in paprikasaus, maar deze is nog sneller klaar. Ideaal toch?

Ovenschotel kabeljauw in tomatensaus

Ovenschotel kabeljauw in tomatensaus

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 100 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g kabeljauw(haas)
  • 350 g tomaten passata
  • 150 g tagliatelle
  • 5 ansjovisfilets
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
  • Snijd 2 sjalotjes, 2 tenen knoflook en 5-6 ansjovisfilets fijn. Neem een ruime (koeken)pan waar een deksel op kan en fruit de sjalot, knoflook en ansjovis in een goede scheut olijfolie enkele minuutjes aan. Geregeld omscheppen.
  • Houd je van een beetje pit? Voeg dan gerust een fijngesneden rood pepertje toe.
  • Snijd 1 courgette in halve maantjes en 1 (gele) paprika in reepjes of grove blokjes.
  • Voeg de courgette en paprika toe aan het geheel en bak deze even al omscheppend mee tot de courgette wat vocht afgeeft.
  • Schenk nu 350 g tomaten passata bij het geheel samen met 1 flinke tl gedroogde tijm en 1 tl oregano. Roer even goed door elkaar en laat op laag vuur, met deksel, 5-10 minuten pruttelen.
  • Neem een ovenschaal en schenk het mengsel in de schaal. Leg een met zout en peper bestrooide kabeljauw(haas) over de saus en plaats het geheel circa 12-15 minuten in de oven. 
  • Kook ondertussen de tagliatelle of een andere (volkoren) pasta (75 g pp) die je lekker vindt. Serveer direct en optioneel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Kabeljauw recept Tomatensaus kabeljauw Kabeljauwschotel met tomatensaus Ovenschotel kabeljauw in tomatensausKabeljauw in tomatensaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

39 reacties

Cor 26 april 2020 - 09:42

Hallo Tim & Erik ,

Het was wederom weer een feest om het recept klaar te maken en op tafel te zetten we hebben er dan ook heerlijk van gegeten .
Gaan het zeker meer klaar maken bedank weer voor voor het recept op naar de volgende .

Groetjes .
Cor Werkman

Reply
SmaakMenutie 28 april 2020 - 09:35

Fijn dat ons recept in de smaak viel Cor, leuk om te horen! 🙂

Reply
Ton 29 april 2020 - 19:57

Wat een fantastisch gerecht.Top.

Reply
SmaakMenutie 30 april 2020 - 11:57

Leuk om te horen Ton, thanks!

Reply
Stiena 2 mei 2020 - 22:02

Was en erg lekker recept, ben niet echt gek op courgette maar zo in de tomatensaus heerlijk.
Zeker voor herhaling vatbaar.

Reply
SmaakMenutie 3 mei 2020 - 12:52

Fijn dat het, ondanks de courgette, in de smaak viel Stiena! Leuk 🙂

Reply
Mieke 6 mei 2020 - 16:12

Ook dit gerecht is heerlijk. De naam ‘smaakmunitie’ ? oeps smaakmenutie ? is zo juist.

Reply
SmaakMenutie 8 mei 2020 - 08:48

Haha 😀 :Leuk om te horen, thanks!

Reply
Anne 14 mei 2020 - 14:38

Ik ga m zo maken, maar wat doen die trostomaatjes op de foto? Voor de leuk? Staat gezellig op de foto hoor, daar niet van, of moet ik nog even naar Albert Heijn?? Ze staan niet in t recept?

Reply
SmaakMenutie 14 mei 2020 - 15:17

Haha nee hoor is voor de sier 🙂 Geniet ervan!

Reply
Anne 14 mei 2020 - 15:47

Oké, dan maak ik m met zonder! Laat wel weten hoe we t vonden! (In huis met vegetarische dochter die wel vis eet) zalm met honing-Citroen al meerdere malen op tafel ? ik ga aan de slag ?

Reply
Anne 15 mei 2020 - 08:20

Het was heerlijk! Weer een herhaalreceptje ?

Reply
SmaakMenutie 15 mei 2020 - 08:53

Leuk om te horen Anne! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Astrid nelen 9 oktober 2020 - 13:11

Gebruiken jullie verse ansjovis of uit een blikje. Lijkt me lekker voor vanavond.

Reply
SmaakMenutie 9 oktober 2020 - 16:19

Uit een blikje Astrid! Geniet ervan 🙂

Reply
Jan Kamerling 12 oktober 2024 - 19:05

Venkel gebruikt bij gebrek aan paprika en heekfilet i.p.v. kabeljauw.
Heerlijk gerecht !!

Reply
Dicky van Strien 21 oktober 2020 - 17:28

Heerlijk weer!

Reply
SmaakMenutie 22 oktober 2020 - 09:43

Fijn dat het gesmaakt heeft Dicky!

Reply
Carla 16 november 2020 - 12:55

Vanavond ga ik dit maken. Ik heb al aardig wat Asia-recepten gemaakt van jullie en die bevielen allemaal prima. Bedankt daarvoor.

Reply
SmaakMenutie 16 november 2020 - 13:02

Lekker Carla! Hopelijk valt het recept net zo in de smaak als onze Aziatische recepten (vast wel!) 🙂

Reply
Mada 5 maart 2021 - 09:22

Kan ik pangasiusfilet of tonijn ipv kabeljauwfilet gebruiken? Alvast bedankt.

Reply
SmaakMenutie 5 maart 2021 - 10:56

Ja dat kan wel hoor! 🙂

Reply
Hermien Saarloos 18 maart 2021 - 18:17

We hebben dit recept net gegeten het was super lekker.
Ik zal het zeker nog een keer maken heerlijk.
Bedankt.

Reply
SmaakMenutie 19 maart 2021 - 09:37

Leuk te horen Hermien! Fijn dat jullie ervan genoten hebben en dat het vaker op tafel gaat komen 🙂

Reply
Anne 30 maart 2021 - 19:12

Lekkerrrrr weer!!!

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2021 - 08:55

Fijn dat het in de smaak viel Anne!

Reply
Brie 28 juni 2021 - 17:11

Dit gerecht staat 2x per maand standaard op het menu. Makkelijk en snel gerecht na een lange werkdag.

Reply
SmaakMenutie 1 juli 2021 - 10:03

Leuk om te horen Brie, fijn dat je zo van dit recept geniet 🙂

Reply
Desiree 17 juli 2021 - 10:56

Zou ik dit kunnen maken en invriezen voordat het de oven ingaat? Ik wil mijn vriezer vullen met gezonde makkelijke maaltijden.

Reply
SmaakMenutie 20 juli 2021 - 11:23

Jahoor, de saus kan je prima invriezen. De pasta en kabeljauw uiteraard niet 🙂

Reply
Ingrid 4 augustus 2021 - 18:49

Heb het zojuist gemaakt heerlijk ga het zeker nog een keer maken

Reply
SmaakMenutie 5 augustus 2021 - 10:33

Leuk om te horen Ingrid, fijn dat je ervan genoten hebt 🙂

Reply
Cokky 12 december 2021 - 20:04

Nu pas dit gerecht gemaakt en het was heerlijk! Door de ansjovis en sjalotten, kreeg de saus een heerlijke “afdronk” en de tomato frito maakte het af, samen met de groenten. We gaan dit vaker eten. Ik,probeer het ook eens met rijst of krieltjes, zal ook lekker zijn. Bedankt mannen!

Reply
Conny Bolhuis 7 augustus 2022 - 19:50

Vanavond dit heerlijke recept gemaakt. Het is een blijvertje! Het eerste recept dat ik van jullie uitprobeerde was roti. Ook zo heerlijk! Ik ga zeker vaker recepten van jullie proberen.

Reply
Hanny 17 augustus 2022 - 18:48

Wat weer een heerlijk recept.
Ik was enn beetje klaar met verschillende dingen te koken. Maar ik ga nu veel meer proberen. En deze zeker weer maken.

Reply
Hielco 14 januari 2023 - 20:54

Hij is heerlijk! Ik hou eigenlijk niet van ansjovis maar heb het toch volgens recept gebruikt. Wat geeft dat een heerlijke vissmaak aan de saus.
Bedankt!

Reply
Ruth 24 maart 2024 - 19:03

Erg lekker en snel gerecht. Omdat ik niet van paprika houd, heb ik deze vervangen door doperwten. Ook heb ik de vis niet in de oven gedaan, maar de vis in de saus gelegd en met het deksel op de pan zachtjes laten sudderen. Volgende keer ga ik hem maken met zalmfilet.

Reply
Annemarie 18 april 2024 - 17:19

Weer zo’n heerlijk recept, ik heb 3 snackpaprika’s erdoor heen gedaan, (rood, geel , oranje) E
rg kleurrijk! Ook dit is weer een blijvertje!

Reply
José 26 mei 2024 - 23:08

Oh jongens, wat was dit lekker! We hebben gesmuld. Het is zeker een blijvertje. Jullie recepten zijn sowieso top. Ik heb al diverse recepten uitgeprobeerd en ze zijn allemaal super lekker en makkelijk om te maken.

Reply