Gers(t)!
Wij kwamen op het idee voor dit waanzinnig lekkere gerecht door twee vriendinnen van ons. Die kwamen een tijdje geleden voor ons koken (ja, dat gebeurt ook). Aangezien een van de twee vegetariër is, maakte ze een vegetarische versie. Orzo is bij uitstek geschikt voor deze doelgroep, gezien het heel voedzaam is en je het kan combineren met allerlei soorten (harde) groenten. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort en lijkt een beetje op de rijstkorrel die in risotto gebruikt wordt. Alleen is orzo veel sneller klaar. Wij kozen ditmaal voor een niet vegetarische variant, maar laat gerust de kip achterwege als je liever een vleesloze maaltijd wil. Daarnaast voegen we zongedroogde tomaatjes en courgette toe en voor de pittige touch wat heerlijke Zwitserse Gruyère.
24 reacties
Weer genoten van dit heerlijke recept!
Fijn Pauline, dat horen we graag! 🙂
Dit recept heb ik een aantal keren gemaakt en is zo lekker. Het is een blijvertje 😉
Leuk om te horen Milly! 🙂
Ik maak regelmatig recepten van jullie en ook deze ga ik zeker vaker maken. Smaakvol en eenvoudig te maken. Erg lekker, ga zo door.
Leuk Piet, fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂
Het was heerlijk! Vega variant gegeten!
Fijn dat het in de smaak viel Wendy! 🙂
Goedemorgen,
Ik maak graag gebruik van jullie recepten. Regelmatig “moet”ik vegetarisch koken.
Ik vraag me af of het ook mogelijk om bij de repten meteen een vegetarische variant aan te geven.
Bv Hoe maak ik van het bovenstaande recept een lekkere vegetarische variant.
Hartelijk dank.
Hallo Miek, bedankt voor je berichtje. Leuk dat je onze recepten maakt 🙂 Toevallig staat in dit recept al een suggestie voor een vegetarische variant: de kip gewoon achterwege laten. Net zo lekker! In onze nieuwe recepten zullen we dit zeker in het achterhoofd houden.
Was erg lekker!
Orzo wordt bij de Appie verkocht als “riso” van de Cecco.
Hi Joost, fijn! En dank voor de tip 🙂