Oortjes
Het water loopt je in mond zodra je de geur van dit gerecht uit de keuken ruikt. Maar wat is het eigenlijk precies? Orecchiette (Italiaans voor oortjes) is een pasta uit de Zuid-Italiaanse regio’s Basilicata en Apulië. De oortjes hebben een doorsnede van zo’n 2 cm. Het deukje wordt in een schijfje pasta gedrukt en vervolgens wordt de orecchiette gedroogd. Dit streekgerecht wordt ook veel gegeten met raapsteeltjes of tomatensaus. Wij maken het met kastanjechampignons en pancetta. De champignons geven dit gerecht een extra lekkere bite maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een andere paddenstoelenmix, zolang je maar niet de standaard witte champignon kiest.
10 reacties
Waarom geen witte champignons?
Mag ook, maar kastanjechampignons geven meer smaak af!
Heerlijk genoten van dit recept. En de verse peterselie (op) vervangen door een vleugje verse oregano en verse bieslook. We hebben het gebombardeerd tot een van onze ‘camperrecepten’.