14,8K
Traybake
Wow, dit is zooo lekker. Het doet een beetje denken aan de kung po kai, maar dan uit de oven op een traybake. En nog makkelijker om te maken. Volop groenten, malse kip en een bite van de cashewnoten. Lekker met wat witte rijst!
39 reacties
Gisteren dit gerecht gemaakt. De in het steelpannetje opgewarmde ingrediënten erg kort op laag vuur laten indikken maar toen bleven er max 4 eetlepels (te dikke) saus over. Alleen voor het vlees en groente zijn er echter al ca 10 á 12 eetlepels nodig. En dan nog de rest van de saus voor de rijst. Zelfs zonder de saus kort koken haal je dit niet. Lees wel dat er iemand geen maïzena gebruikt heeft, dit kan al wat schelen. We hebben snel nog een extra hoeveelheid saus gemaakt op basis van alle ingrediënten om over de rijst te doen maar toen was het te zout vonden wij. Wat doen wij fout?
Hoi Ab, dat is wel heel vreemd. Ben je misschien vergeten om 125 ml water toe te voegen? Zelfs met toevoeging van maizena zou er niet zo weinig saus over kunnen blijven. Het water zorgt er ook voor dat de saus niet al te zout wordt. Misschien heb je dit over het hoofd gezien? Dat lijkt mij de meest logische verklaring 😉
Is het mogelijk het recept Oosterse ovenschotel kip met groenten icm ovenschotel zalm met teriyakisaus gelijktijdig op 2 lagen in de oven te maken(ca 190 graden hetelucht)
En als dit kan om het gerecht iets eerder op de dag te maken en later op te warmen? En indien mogelijk op hoeveel graden dan en hoe lang?
Als je vaker op 2 niveau’s gerechten gemaakt hebt zal dit voor de bereiding geen probleem zijn. Echter hebben we het zelf niet geprobeerd. Je kan het wel van tevoren klaar maken, maar zou het op het moment zelf in de oven zetten. Succes en geniet ervan! 🙂
kan je voor hoisinsaus iets anders gebruiken
Hoisinsaus heeft een hele typerende smaak en is helaas niet te vervangen..
Het was echt super lekker!! Dankjewel voor het heerlijke recept x
Vandaag ff op Google gekeken en zag jullie recept
. Heel simpel en lekker.
De gasten hebben genoten!
Dit wordt een blijvertje.
Ik ga het vandaag eten ,het ruikt al lekker met al die ingrediënten heb nog wel extra groenten erbij gedaan zoals een beetje bloemkool en champignons . Dus ben benieuwt .
Jullie horen het van me .