Home Erik's Asia Oosterse ovenschotel

Oosterse ovenschotel

met kip en groenten

door SmaakMenutie
Oosterse ovenschotel kip met groenten

Traybake

Wow, dit is zooo lekker. Het doet een beetje denken aan de kung po kai, maar dan uit de oven op een traybake. En nog makkelijker om te maken. Volop groenten, malse kip en een bite van de cashewnoten. Lekker met wat witte rijst!

Oosterse ovenschotel kip met groenten

Oosterse ovenschotel kip met groenten

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 165 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g kipdijfilet
  • 70 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 rode ui
  • 1 broccoli
  • 6 el sojasaus
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 el hoisinsaus 
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el maizena
  • 2 tl gembersiroop (of poeder)
  • 1 tl sesamolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm in een steelpannetje 6 el sojasaus, 3 el witte wijnazijn, 1 el hoisinsaus, 1 el honing, 2 tl gembersiroop (of poeder), 1 tl sesamolie,  1 el maizena, 2 fijngesneden teentjes knoflook en 125 ml water. Breng tegen de kook en laat op laag vuur een beetjes indikken.
  • Snijd de kipdij in hapklare stukjes en meng zo'n 5 à 6 el van de saus door de kip.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de gemarineerde stukjes kipdij over de bakplaat en bak de kip 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd ondertussen de groenten: de roosjes van 1 (kleine) broccoli, 2 rode paprika's in kleine stukjes en 1 rode ui in wat grovere stukken.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de gesneden groenten over de bakplaat. Besprenkel wederom met circa 5 à 6 el van de saus. Voeg ook de cashewnoten toe.
  • Bak het geheel nog eens een minuut of 10 (beetje afhankelijk van je oven).
  • Serveer met witte rijst en de rest van de saus. Mmmm!

Oosterse sausOosterse ovenschotel kipOosterse ovenschotel kip met groenten recept Oosterse ovenschotel kip met groenten maken Oosterse ovenschotel kip met groenten

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

39 reacties

sanneke 23 januari 2021 - 19:32

Dit recept vind ik er zeker goed uitzien 🙂
Het recept kung po kai van jullie staat hier heel vaak op met menu.Die is zeker in de smaak gevallen.Ik vroeg me alleen af,of ik voor dit recept gemalen gemberwortel kan gebruiken van Silvo in een glazen flesje.Inplaats van gembersiroop?

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2021 - 15:35

Dankjewel Sanneke! En ja hoor, gemalen gemberwortel kan ook!

Reply
Jo-anna 29 september 2019 - 20:19

Was heerlijk!
Ik heb het recept verdubbeld ik had ook nog haricoverts liggen en ook toegevoegd.

Ik vind het een super recept voor het weekend als je nog groenten in de koelkast hebt liggen die over zijn, lekker erbij doen.

Wel heb ik de tijd moeten verdubbelen, dus de kip wel eerst zoals beschreven 8 minuten daarna de groenten er bij en 25 minuten in de oven. (de laag op de bakplaat is dan natuurlijk dikker).
Ik ben zo blij met jullie!

Reply
SmaakMenutie 30 september 2019 - 14:30

Bedankt voor het compliment en fijn dat de ovenschotel in de smaak valt Jo-Anna! En inderdaad groenten toevoegen die je lekker vindt en/of nog hebt liggen 🙂 Wordt altijd wel een succes!

Reply
Erna 23 augustus 2019 - 17:22

Heerlijk en makkelijk recept, zeker voor als je eters hebt.
Deze blijft er in voor ons

Reply
SmaakMenutie 24 augustus 2019 - 11:08

Leuk om te horen Erna! Fijn dat de ovenschotel bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Marinda 30 maart 2023 - 21:15

Kun je ook rode wijn azijn gebruiken? Hoisinsaus kan dit eventueel weggelaten worden? Of is er een goede vervanger heb wel worcestersaus 😬…

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2023 - 10:09

Rode wijn azijn (of gewone azijn) zou wel kunnen maar hoisin is wel essentieel en niet te vervangen!

Reply
Mieke 2 juni 2019 - 08:12

Dit was zo lekker!!

Reply
SmaakMenutie 4 juni 2019 - 19:35

Hi Mieke, fijn dat het in de smaak viel! 🙂

Reply
Heleen 8 juli 2018 - 19:20

Heerlijk van gegeten, weet niet zeker of jullie ook een heteluchtoven hebben !? Ik wel en moest echt op 200 graden.

Reply
SmaakMenutie 9 juli 2018 - 10:00

Hoi Heleen, wat leuk om te horen! Fijn dat het in de smaak viel. Ja wij hebben ook een heteluchtoven, 200 graden is zeker aan te raden. Groet, Tim – SmaakMenutie

Reply
1 2 3 4