Een verrassend ontbijtje
Ben je op zoek naar een origineel én heerlijk ontbijtje? Dan is deze croissantcake met bosvruchten precies wat je nodig hebt.
Dit is nou echt eens even wat anders dan je standaard yoghurtje of broodje. Hiermee zet je namelijk echt iets feestelijks op tafel. Dankzij de zachte structuur van de croissants wordt de cake heerlijk luchtig, terwijl de bosvruchten zorgen voor een fris en kleurrijk geheel. Perfect voor een lazy sunday brunch, een ontbijt op bed of natuurlijk gewoon omdat je er zin in hebt.
Meer dan alleen een broodje
Croissants zijn natuurlijk al jarenlang een klassieker op de ontbijttafel. Maar wist je dat je er veel meer mee kunt dan alleen beleggen met jam of kaas? Door ze in stukjes te scheuren en te combineren met een romige vulling, worden ze de perfecte basis voor deze zoete ontbijtcake. De laagjes bladerdeeg nemen het mengsel goed op, waardoor je een smeuïge en luchtige textuur krijgt. Eigenlijk is het een soort kruising tussen wentelteefjes en cheesecake, maar dan nóg lekkerder wat ons betreft!
Een heerlijk warme ontbijtcake
Deze croissantcake is echt zo’n gerecht waar je blij van wordt. Je scheurt drie (liefst iets oudere) croissants in grove stukken en verdeelt ze over een ovenschaal. Daar voeg je 100 gram frambozen en 100 gram blauwe bessen aan toe — of ander rood fruit, wat je maar in huis hebt. Daarna giet je er een mengsel overheen van opgeklopte roomkaas, eieren, melk, suiker en een vleugje vanille-extract. Even laten staan, zodat de croissants zich vol kunnen zuigen met al dat lekkers, en dan gaat het de oven in. Bestrooi met een beetje poedersuiker, en klaar ben je.
Makkelijk vooruit te plannen
Heb je ’s ochtends geen zin om met ingrediënten in de weer te zijn? Dan bereid je het gewoon de avond van tevoren. Bewaar het in de koelkast en zodra je wakker wordt hoef je het alleen nog maar in de oven te schuiven. Terwijl jij rustig wakker wordt met een kop koffie of thee, doet de oven de rest van het werk. Ontbijten was nog nooit zo makkelijk én zo lekker.
20 reacties
De croissantcake stond 1e Paasdag op de brunchtafel en wat was hij lekker! ??
Wat leuk om te horen dat de cake in de smaak viel! Fijn! Groet, Tim
Met Pasen dit heeeeeerlijke gerecht gemaakt, bedankt voor het recept. Ga het niet alleen met Pasen maken maar veel vaker!
Haha leuk om te horen Alfred en uiteraard graag gedaan! Je hoeft het inderdaad niet alleen met Pasen te maken, kan eigenlijk altijd wel 🙂
Hoi, hoi, ziet er lekker uit. Lijkt een beetje op annanasprol of vergis ik me?
Maakte mijn moeder vroeger.
Haha ergens in de verte wel ja! 🙂
Dit lijkt mij heerlijk!Dit ga ik echt klaarmaken voor het Paasontbijt! Als ik het goed lees kan ik dus de schaal helemaal de avond ervoor klaarmaken en hem de volgende dag alleen maar in de oven schuiven? Dank voor jullie heerlijke recepten!!!
Leuk Annerie! En klopt, de avond ervoor kan je de voorbereidingen doen zodat je het de volgende morgen alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Geniet ervan!
Alweer een lekker (brunch) recept! Komt op de tafel te staan 🍽 🐰🐣🥳
Alle ingrediënten op mijn boodschappenlijstje gezet. Wel een vraagje over de melk, volle of half volle melk?
Ben benieuwd, we gaan ervan genieten!!
Lekker Geertje! Halfvolle is prima hoor 🙂
De cake was heerlijk!
Wat hebben jullie geweldige recepten. Ik heb jullie een paar weken geleden ‘ontdekt’. Al een paar keer iets van jullie op tafel gezet en met veel succes!!
Leuk te horen Noor! Fijn dat onze recepten een succes zijn 🙂
Ik heb al twee heerlijk gerechten op rafel gezet met dan aan Smaakmenutie. De croissantcake met bosvruchten was heerlijk in de late uurtjes met de Ramadan.
Wat leuk te horen Omar! Fijn dat je ervan genoten hebt. Nog een fijne Ramadan gewenst!
Goedemiddag Erik en Tim,
Even een vraagje: als ik de cake voor 8 personen wil maken, moet ik dan alle ingrediënten gewoon verdubbelen?
Groetjes, Noor
Ja dat denk ik wel hoor Noor! Wij hebben ‘m nooit groter gemaakt dan dit maar denk dat het wel kan. Je kan ook 2 schalen gebruiken 🙂 Hoe dan ook, geniet ervan!
Lijkt me heerlijk. Zou je ook kokosmelk kunnen gebruiken?
Ik vermoed van wel Els, maar zelf hebben we het niet eerder geprobeerd dus niet met zekerheid te zeggen.
Hi, Dit was echt een topper tijdens de lunch op 2e Paasdag. Heerlijk gerecht.
Bedankt voor dit recept.
Ga dit vanavond maken en morgen 1e paasdag
Serveren.
U hoor nog mijn reactie.
Fijne Paasdagen
Keuken Prinses