14,8K
Lekker pittig
Als er één ding is wat bij ons altijd (in meerdere variaties) in de koelkast staat dan is het wel mosterd. Daarom maken we vandaag een klassiek soepje: mosterdsoep. Maar dan wel op z’n Hollands. Dus met grove Zaanse of Groninger mosterd. En verder heb je eigenlijk nauwelijks wat nodig. Een klontje boter, een beetje bloem, een uitje en een scheutje room. That’s all. Dit soepje zet je bovendien binnen 20-25 minuten op tafel. En véél lekkerder dan een zak of een blik soep natuurlijk. Nieuwsgierig naar nog zo’n eenvoudig soepje? Check dan ook eens onze uiensoep.
24 reacties
Hallo, kun je ook mosterdzaad in de soep gebruiken
Oei, daar durf ik geen antwoord op te geven. Maar het is echt het makkelijkst om gewoon mosterd te gebruiken 🙂
kan ik dit een dag van te voren bereiden?
Jahoor! 🙂
Top, wij zijn ondertussen een beetje fan van jullie geworden, regelmatig gaan we aan de slag met 1 van jullie recepten en we eten steeds lekker.
Klinkt erg lekker maar zou je de witte wijn ook kunnen vervangen?
Jazeker Desiree! Check de tip onder het recept 😉
Voor de eerste keer gemaakt en het was heerlijk. Ga deze soep zeker nog een keer maken.
Leuk Rianne!