14,8K
Lekker pittig
Als er één ding is wat bij ons altijd (in meerdere variaties) in de koelkast staat dan is het wel mosterd. Daarom maken we vandaag een klassiek soepje: mosterdsoep. Maar dan wel op z’n Hollands. Dus met grove Zaanse of Groninger mosterd. En verder heb je eigenlijk nauwelijks wat nodig. Een klontje boter, een beetje bloem, een uitje en een scheutje room. That’s all. Dit soepje zet je bovendien binnen 20-25 minuten op tafel. En véél lekkerder dan een zak of een blik soep natuurlijk. Nieuwsgierig naar nog zo’n eenvoudig soepje? Check dan ook eens onze uiensoep.
24 reacties
Hi Tim & Erik, ziet er lekker uit, ga ik zeker snel maken! Nog wel een kort vraagje: raden jullie eerder pittige grove mosterd aan, of milde grove mosterd
Lekker Timo! In principe maakt het niet veel uit. Wij hebben bijvoorbeeld de laatste keer Zaanse grove mosterd gebruikt, maar die keer daarvoor de Groningse. Als je ‘m iets scherper wil zouden wij voor de pittige versie kiezen. Geniet ervan!
Lekkere soep bedankt weer het zoveelste recept wat in de smaak is gevallen. Voor vanavond aan de slag met de Surinaamse kip.
Fijn Gerard, dat horen we graag! Geniet van de Surinaamse kip 🙂
Heerlijke soep, ik maak vaak zelf soep maar nog nooit moserdsoep , was bang dat het niet lekker was, maar nu deze gemaakt echt lekker maak ik zeker meer.
Leuk dat de eerste keer mosterdsoep maken meteen in de smaak viel Petra! 🙂
Lekker soep, net gemaakt.
Smaakt heerlijk.
Ik ga hem zeker vaker maken.
Leuk om te horen Jan!
Prima soepje!!
Fijn dat je het lekker vond Peter! 🙂
Heerlijke soep! Vorige week gemaakt met honing-mosterd. Romig zacht soepje en voor herhaling vatbaar. Dank jullie wel!!
Leuk om te horen! Fijn dat de mosterdsoep in de smaak viel 🙂
Heerlijke mosterd soep lekker makkelijk en snel klaar….😋