Een verrassende combi
Mexicaanse pasta klinkt misschien als een gekke combinatie, maar geloof ons: het is lekker!
Soms is het leuk een beetje te experimenteren met wat je nog in je keukenkastje of koelkast hebt staan. Zo is ook deze twist op een vertrouwde Italiaanse klassieker ontstaan, maar dan met smaken die rechtstreeks uit de Mexicaanse keuken komen.
Het resultaat? Een heerlijke, tikkie pittige, pastaschotel – perfect voor wie houdt van een beetje pit én comfortfood. Deze pasta zit namelijk bomvol smaak en is bovendien ideaal voor een doordeweekse avond waarop je nét even iets anders wilt.
De basis: pasta, gehakt en tomaten
Wij gebruiken vandaag fusilli, de welbekende spiraalvormige pasta die perfect de saus vasthoudt. Maar elke stevige pastasoort kan. Terwijl de pasta kookt, bakken we het rundergehakt rul in een koekenpan. Hier voegen we een zelfgemaakte kruidenmix aan toe van gemalen komijnzaad, paprikapoeder, cayennepeper, gedroogde oregano, gemalen koriander, een snufje zout en een draai van de pepermolen.
Deze mix geeft het gehakt die typische Mexicaanse smaak. Vervolgens gaan er tomatenblokjes bij, die zowel in de Italiaanse als Mexicaanse keuken veel worden gebruikt.
De Mexicaanse touch
Wat deze pasta extra speciaal maakt zijn de toppings. We kruimelen er namelijk crunchy tortilla chips overheen voor een lekkere bite, strooien er royaal geraspte cheddar kaas over, voegen wat ringetjes lente-ui toe en maken het af met een flinke lepel zure room.
En voor wie van extra pit houdt: een paar plakjes jalapeño bovenop maken het helemaal af en maken het geheel lekker spicy.
Variatietip: groenten toevoegen
Zelf vonden wij het gerecht al vol en smaakvol genoeg, maar voel je vooral vrij om wat extra groenten toe te voegen. Paprika is een logische en lekkere keuze die goed samengaat met de Mexicaanse kruiden. Maar ook mais of zwarte bonen passen goed in dit gerecht en geven het een nog authentieker Mexicaanse gevoel.
9 reacties
Wat een heerlijke hap, ik heb het eigenlijk ‘maar’ gemaakt en het was heerlijk ! Het ziet er niet zo bijzonder appetijtelijk uit maar als je het proeft… !
Zo dit is toch lekker! Zeker voor herhalingen, jaja meervoud, vatbaar!
Heerlijk recept! Ik hou van pasta op andere wijze. Deze is snel, lekker en makkelijk te maken.