Een verrassende combi
Mexicaanse pasta klinkt misschien als een gekke combinatie, maar geloof ons: het is lekker!
Soms is het leuk een beetje te experimenteren met wat je nog in je keukenkastje of koelkast hebt staan. Zo is ook deze twist op een vertrouwde Italiaanse klassieker ontstaan, maar dan met smaken die rechtstreeks uit de Mexicaanse keuken komen. Het resultaat? Een heerlijke, tikkie pittige, pastaschotel – perfect voor wie houdt van een beetje pit én comfortfood. Deze pasta zit namelijk bomvol smaak en is bovendien ideaal voor een doordeweekse avond waarop je nét even iets anders wilt.
De basis: pasta, gehakt en tomaten
Wij gebruiken vandaag fusilli, de welbekende spiraalvormige pasta die perfect de saus vasthoudt. Maar elke stevige pastasoort kan. Terwijl de pasta kookt, bakken we het rundergehakt rul in een koekenpan. Hier voegen we een zelfgemaakte kruidenmix aan toe van gemalen komijnzaad, paprikapoeder, cayennepeper, gedroogde oregano, gemalen koriander, een snufje zout en een draai van de pepermolen. Deze mix geeft het gehakt die typische Mexicaanse smaak. Vervolgens gaan er tomatenblokjes bij, die zowel in de Italiaanse als Mexicaanse keuken veel worden gebruikt.
De Mexicaanse touch
Wat deze pasta extra speciaal maakt zijn de toppings. We kruimelen er namelijk crunchy tortilla chips overheen voor een lekkere bite, strooien er royaal geraspte cheddar kaas over, voegen wat ringetjes lente-ui toe en maken het af met een flinke lepel zure room. En voor wie van extra pit houdt: een paar plakjes jalapeño bovenop maken het helemaal af en maken het geheel lekker spicy.
Variatietip: groenten toevoegen
Zelf vonden wij het gerecht al vol en smaakvol genoeg, maar voel je vooral vrij om wat extra groenten toe te voegen. Paprika is een logische en lekkere keuze die goed samengaat met de Mexicaanse kruiden. Maar ook mais of zwarte bonen passen goed in dit gerecht en geven het een nog authentieker Mexicaanse gevoel.
9 reacties
O jee Emilia, hopelijk gaat alles goed met jou! Fijn dat onze recepten voor de nodige afleiding zorgen 🙂 Leuk dat je ons aanbevolen hebt. Wij wensen je heel veel beterschap!
Heren, deze was heerlijk! Wel heb ik er 2 paprika’s en een klein blikje kidney bonen bij gedaan voor wat goede ‘voedingswaarde ‘.
Goedendag, is dit recept niet heel pittig? Ik zie die jalapeño peper en cayennepeper staan of valt het mee?
Ja deze pasta heeft wel een scherp randje Karin! Maar als je daar niet van houdt, laat dan gerust de gesneden jalapeño achterwege 🙂
haha, ja, dat is denk ik een goed plan 🙂 Bedankt!
Dit gerecht vonden ze allemaal erg lekker bij mij thuis… staat vanavond weer op het menu.
Dank!
Heerlijk recept! Ik hou van pasta op andere wijze. Deze is snel, lekker en makkelijk te maken.
Zo dit is toch lekker! Zeker voor herhalingen, jaja meervoud, vatbaar!
Wat een heerlijke hap, ik heb het eigenlijk ‘maar’ gemaakt en het was heerlijk ! Het ziet er niet zo bijzonder appetijtelijk uit maar als je het proeft… !