Home Pasta Mexicaanse pasta

Mexicaanse pasta

met gehakt

door SmaakMenutie
Mexicaanse pasta

Een verrassende combi

Mexicaanse pasta klinkt misschien als een gekke combinatie, maar geloof ons: het is lekker!

Soms is het leuk een beetje te experimenteren met wat je nog in je keukenkastje of koelkast hebt staan. Zo is ook deze twist op een vertrouwde Italiaanse klassieker ontstaan, maar dan met smaken die rechtstreeks uit de Mexicaanse keuken komen. Het resultaat? Een heerlijke, tikkie pittige, pastaschotel – perfect voor wie houdt van een beetje pit én comfortfood. Deze pasta zit namelijk bomvol smaak en is bovendien ideaal voor een doordeweekse avond waarop je nét even iets anders wilt.

Pasta Mexicaanse twist

De basis: pasta, gehakt en tomaten

Wij gebruiken vandaag fusilli, de welbekende spiraalvormige pasta die perfect de saus vasthoudt. Maar elke stevige pastasoort kan. Terwijl de pasta kookt, bakken we het rundergehakt rul in een koekenpan. Hier voegen we een zelfgemaakte kruidenmix aan toe van gemalen komijnzaad, paprikapoeder, cayennepeper, gedroogde oregano, gemalen koriander, een snufje zout en een draai van de pepermolen. Deze mix geeft het gehakt die typische Mexicaanse smaak. Vervolgens gaan er tomatenblokjes bij, die zowel in de Italiaanse als Mexicaanse keuken veel worden gebruikt.

Mexicaanse pasta ingrediënten

De Mexicaanse touch

Wat deze pasta extra speciaal maakt zijn de toppings. We kruimelen er namelijk crunchy tortilla chips overheen voor een lekkere bite, strooien er royaal geraspte cheddar kaas over, voegen wat ringetjes lente-ui toe en maken het af met een flinke lepel zure room. En voor wie van extra pit houdt: een paar plakjes jalapeño bovenop maken het helemaal af en maken het geheel lekker spicy.

Pasta met gehakt

Variatietip: groenten toevoegen

Zelf vonden wij het gerecht al vol en smaakvol genoeg, maar voel je vooral vrij om wat extra groenten toe te voegen. Paprika is een logische en lekkere keuze die goed samengaat met de Mexicaanse kruiden. Maar ook mais of zwarte bonen passen goed in dit gerecht en geven het een nog authentieker Mexicaanse gevoel.

Mexicaanse pasta

Mexicaanse pasta met gehakt

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 61 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 g rundergehakt
  • 160 g fusilli
  • 125 g zure room
  • 100 g cheddar kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 groene jalapeño peper
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el Worcester sauce
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl cayennepeper
  • Tortilla chips (optioneel)
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Snipper 2 sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit enkele minuten aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg 300 g rundergehakt toe en rul het gehakt bruin.
  • Kook 160 g fusilli (of andere pasta) in circa 10 minuten beetgaar.
  • Maak ondertussen een kruidenmix van 2 tl gemalen komijnzaad, 2 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gemalen koriander, 1/2 tl zout en een draai van de pepermolen. Voeg toe aan het gehaktmengsel en meng grondig.
  • Voeg nu ook 1 blik tomatenblokjes toe samen met 1 el Worcestersaus. Meng grondig en laat even pruttelen tot de pasta gaar is.
  • Snijd ondertussen 1 jalapeño peper en 1 bosje lente-ui in ringen.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan het gehaktmengsel. Doe ook circa 75-100 g cheddar kaas bij het geheel en vermeng met de pasta en saus.
  • Serveer direct samen met de gesneden jalapeño peper, lente-ui en zure room. Verkruimel voor een crunchy bite wat tortillachips over het geheel.

Mexicaanse pasta

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

9 reacties

SmaakMenutie 3 september 2020 - 14:37

O jee Emilia, hopelijk gaat alles goed met jou! Fijn dat onze recepten voor de nodige afleiding zorgen 🙂 Leuk dat je ons aanbevolen hebt. Wij wensen je heel veel beterschap!

Reply
Mark 30 oktober 2021 - 16:43

Heren, deze was heerlijk! Wel heb ik er 2 paprika’s en een klein blikje kidney bonen bij gedaan voor wat goede ‘voedingswaarde ‘.

Reply
Karin 24 januari 2022 - 12:45

Goedendag, is dit recept niet heel pittig? Ik zie die jalapeño peper en cayennepeper staan of valt het mee?

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2022 - 13:59

Ja deze pasta heeft wel een scherp randje Karin! Maar als je daar niet van houdt, laat dan gerust de gesneden jalapeño achterwege 🙂

Reply
Karin 24 januari 2022 - 14:56

haha, ja, dat is denk ik een goed plan 🙂 Bedankt!

Reply
Petra 21 december 2022 - 14:42

Dit gerecht vonden ze allemaal erg lekker bij mij thuis… staat vanavond weer op het menu.

Dank!

Reply
Roza 17 juni 2023 - 11:47

Heerlijk recept! Ik hou van pasta op andere wijze. Deze is snel, lekker en makkelijk te maken.

Reply
Roza 8 oktober 2023 - 10:46

Zo dit is toch lekker! Zeker voor herhalingen, jaja meervoud, vatbaar!

Reply
Lenny 24 oktober 2024 - 21:12

Wat een heerlijke hap, ik heb het eigenlijk ‘maar’ gemaakt en het was heerlijk ! Het ziet er niet zo bijzonder appetijtelijk uit maar als je het proeft… !

Reply