Italiaanse ovenschotel
Deze typisch Italiaanse ovenschotel betekent letterlijk ‘aubergine met Parmezaanse kaas’ en dat is precies wat het is. Deze klassieker wordt ook wel parmigiana di melanzane genoemd en bestaat uit laagjes gegrilde (of gefrituurde) aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicum en Parmezaanse kaas. Er zijn verschillende manieren om deze Zuid-Italiaanse aubergineschotel te bereiden, echter maken wij vandaag de traditionele melanzane alla parmigiana. Overigens kan je net zoals de Napolitanen een variant erop maken door de aubergine te vervangen door courgette of artisjokken. En als je wat meer vulling wil kan je ervoor kiezen om net als buitenlandse versies vlees toe te voegen als bijvoorbeeld kip of kalfsvlees. Of ga voor wat extra groenten. It’s up to you!
23 reacties
Net dit recept gemaakt en gegeten! Vingers er bij op gegeten! Super lekker!! Dit recept ga ik zeker vaker maken! Top!
Al verschillende keren gemaakt heerlijk!!! Valt ook goed in de smaak bij mijn vrienden als ze komen eten!
Leuk om te horen Vivienne! 🙂
Vermelden jullie nooit hoeveel cal. kha eiwit en vetten erin verwerkt zijn ?
Daar moet ik wel rekening mee houden voor mijn kind.
Hoi Rian, nee maar wellicht wel in de toekomst!
Lekker, ga ik snel proberen! Op welk moment voeg je de suiker toe? Of is dit optioneel?
Lekker Margot! En scherp van je, ik heb het er direct bijgezet 🙂
Ziet er heerlijk uit, is dit bedoeld als hoofd of bij gerecht?
Dankjewel Vivienne! Kan beide, melanzane kan zowel als hoofd- als bijgerecht gegeten worden.
Net gemaakt. Je hoort straks hoe het was 😀
Net gemaakt. Je hoort straks hoe het was 😀
Dit is een nieuwe favoriet. Ik heb dit gemaakt met frito als saus en ook nog 300gr gehakt toegevoegd.
Wat is dit lekker.