Home Erik's Asia Kung po kai

Kung po kai

Chinese klassieker

door SmaakMenutie
Kung Po Kai

Kip kung pao

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan babi pangang met foe yong hai en een hele dikke zoete saus. Maar de échte Chinese keuken is veel diverser en lekkerder! Jinai Looi leerde mij de verschillen tussen de Aziatische keukens in haar workshop Chinees koken. Waaronder deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd. Een echte klassieker!

Kung Po Kai

Kung po kai

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 193 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 350 g kipdijfilet
  • 30 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene (of gele) paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sambal oelek
  • Witte rijst

Zo maak je het

  • Snijd 350 g kipdijfilet in hapklare stukjes en meng 1-2 riante el oestersaus. Zet even weg.
  • Snijd 1 rode en 1 gele (of groene) paprika in stukjes en 1 bosje lente ui in ringetjes.
  • Neem een wok en bak de kip op middelhoog vuur in een scheut olie bruin en gaar. Let op: vooral niet roeren/wokken. Gewoon de kip 3 minuten per kant bakken (ja, dit voelt onnatuurlijk in een wok, maar van al dat schudden wordt je kip nooit mooi bruin en krokant).
  • Snijd ondertussen 2 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip gekleurd is.
  • Schuif de kip een beetje aan de kant en voeg nu de paprika en driekwart van de lente-ui toe. Ook nu geldt, niet roeren maar rustig laten 'bakken'. Na 3 à 4 minuten roer je het geheel nog een keer goed door elkaar.
  • Voeg nu 1-2 el hoisinsaus toe en 1 tl sambal oelek. Roer alles op matig vuur nog een minuutje door elkaar.
  • Schep op een bord witte rijst of mie samen met de kip, de rest van de lente-ui en een handje cashewnoten. 

Kung po kai ingrediënten Kung po saus Kip pao kai Kip kung pao

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

103 reacties

Linda 29 juni 2021 - 11:12

Hey Tim en Erik! Ik wil dit gerecht gaan maken voor 4 personen met 800 gr. kip. Hoe kan ik recept het beste aanpassen?

Reply
SmaakMenutie 2 juli 2021 - 15:06

Hi Linda, ik zou dan lekker alles verdubbelen behalve de paprika (3 ipv 2) en de lente-ui is 1 bosje waarschijnlijk ook voldoende. Geniet ervan!

Reply
Wilma 27 juni 2021 - 09:01

Al een paar keer gemaakt echt super lekker

Reply
SmaakMenutie 28 juni 2021 - 10:25

Leuk om te horen Wilma! 🙂

Reply
Henny 20 juni 2021 - 16:28

Komende week maken, mmmmmmmmmmmmm hebben en nu al zin in. Weer bedankt voor het recept.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 21 juni 2021 - 10:34

Leuk Henny, geniet ervan!

Reply
Elizah 16 mei 2021 - 19:51

Man, o man, wat was dit lekkerrrrrr!

Reply
SmaakMenutie 17 mei 2021 - 10:59

Fijn dat ons recept in de smaak viel Elizah! 🙂

Reply
Berthe de Leede 29 april 2021 - 19:19

Ik geloof dat ik dit het allerlekkerste recept tot nu toe vind! Maar alles wat we tot nu toe van jullie hebben gemaakt was heerlijk. We zijn inmiddels een wandelende reclame!

Reply
SmaakMenutie 30 april 2021 - 08:55

Wat leuk Berthe! Fijn dat je zo van onze recepten geniet. Bedankt voor de reclame 🙂

Reply
1 4 5 6 7 8 11