Het is weer die tijd van het jaar
Sint is weer in het land! Dus het is weer tijd voor kruidnoten. Het verschil met de pepernoot is dat kruidnoten koekjes zijn met speculaaskruiden, terwijl pepernoten het traditionele recept zijn van zachte peperkoek met anijs. Wij maken vandaag ook nog de choco variant: chocokruidnoten. Lekker met een laagje witte en pure chocolade. Maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld (salted) caramel! Daarnaast is dit recept natuurlijk ontzettend kidsproof. Laat je hun de balletjes draaien van het deeg.
Leuk weetje: in Vlaanderen wordt met de kruidnoot ook nog iets anders bedoeld; namelijk muskaatnoot. Let dus even op als je daar wat snoepgoed bestelt. Fijne Sinterklaas!
4 reacties
Héérlijk!!! Hoe lang zijn ze houdbaar in een Tupperwarebakje? Ze worden vaak snel zacht..:(
Hi Sanne, helemaal af laten koelen voordat je ze afsluit. Dan kan je ze gerust een weekje bewaren. Succes!
Gebruiken jullie licht of donkerbruine bastardsuiker?
Donkerbruine Ingrid, maar het is om het even! 🙂