Home Desserts en taarten No-bake! Tony’s Chocolonely karamel-zeezout cheesecake

No-bake! Tony’s Chocolonely karamel-zeezout cheesecake

door SmaakMenutie

Mmm hemels: Oreo en Tony’s Chocolonely!

Deze mega lekkere taart heb je in een handomdraai gemaakt (echt waar!). In slechts een half uurtje. No-bake en met zowel Oreo koekjes als Tony’s Chocolonely. OMG. En impress your friends met je eigen salted caramel als extra topping. Want salted caramel maken is super makkelijk. Overigens smaakt de taart ook zonder extra karamel heerlijk 😉 Trek gekregen? Let’s go!

Tony's Chocolonely karamel-zeezout NY cheesecake

Tony's Chocolonely karamel-zeezout NY cheesecake

Deze mega lekkere taart heb je in een handomdraai gemaakt (echt waar!). In slechts een half uurtje. No-bake en met zowel Oreo koekjes als Tony's... Desserts en taarten Tony's Chocolonely cheesecake, karamel-zeezout, caramel, taart Amerikaans Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.6/5
( 89 keer gestemd )

Ingrediënten

2 pakken Oreo koekjes
125 gr roomboter
250 ml slagroom
50 gr suiker
400 gr roomkaas (MonChou)
2 repen Tony's Chocolonely karamel-zeezout
3 gelatineblaadjes
Salted caramel (optioneel, smaakt ook zonder heerlijk!)

Zo maak je het

  • Verkruimel 2 pakken Oreo koekjes tot ze goed fijn zijn. Dit kan in de keukenmachine, de bak van je staafmixer, de vijzel of doe een schone theedoek in een kom en stamp fijn met een (koffie)mok.
  • Smelt op laag vuur 125 gr boter in een pannetje (niet laten koken). Bedek ondertussen de bodem van de springvorm (22 cm) met een stuk bakpapier (gebruik de onderkant als mal). De zijkanten van de springvorm vet je goed in met wat boter.
  • Vermeng met een lepel de gesmolten boter goed met het Oreo-kruim totdat al het kruim bedekt is met wat boter. Bedek vervolgens met dit mengsel de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de onderkant van een lepel zodat het goed is verdeeld over de bodem. Zet even weg in de koeling.
  • Week 3 gelatineblaadjes in een kommetje met 3 el water. Klop terwijl de gelatine weekt 250 ml slagroom op met 50 gr suiker.
  • Terwijl de slagroom opgeklopt wordt kan je 1 reep Tony's Chocolonely alvast au-bain-marie smelten (kook water in een pan en plaats daarin een kommetje of andere pan met de reep chocolade zodat het smelt).
  • Voeg zodra de slagroom opgeklopt is in fases de MonChou toe aan de slagroom. Zorg dat de boel stevig blijft.
  • Laat de gelatine in een pannetje op laag vuur oplossen (niet laten koken) en roer de gelatine vervolgens door het mengsel.
  • Zodra de chocolade gesmolten is voeg je deze ook toe aan het MonChou-slagroom mengsel. Meng rustig door het geheel.
  • Haal de bodem uit de koeling en giet het mengsel in de springvorm. Laat het nu afkoelen en opstijven in de koeling. Minstens 1 uur, maar liever langer!
  • Ondertussen kan je de salted caramel maken (check recept).
  • Verdeel de salted caramel over de taart en maak af door wat gehakte stukjes Tony van de tweede reep over de taart te verspreiden. Mmmm! Hemels toch?

Tony's Chocolonely cheesecake Tony's Chocolonely cheesecake receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

51 reacties

Chantal 19 januari 2018 - 19:10

Hoeveel is 2 pakken oreo koekjes?

Reply
SmaakMenutie 20 januari 2018 - 11:40

Per pak van 150 gram, dus 300 gram koekjes

Reply
Sandra 3 februari 2018 - 10:00

De witte vulling tussen de oreo koekjes verwijderen? Of doe je alles fijn maken .. koek en witte vulling?

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2018 - 11:46

Hoi Sandra, alles fijn maken! Dus koek en witte vulling. Succes, laat je ons weten of ‘ie in de smaak viel?

Reply
Margo 3 februari 2018 - 16:02

Bedoel je twee grote of kleine repen van Tony Chocolonely?

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2018 - 16:30

Hoi Margo, twee grote repen!

Reply
Sylvie 4 februari 2018 - 23:30

Is de gelatine echt nodig?

Reply
SmaakMenutie 5 februari 2018 - 18:51

Hoi Sylvie, je kan het wellicht achterwege laten, maar ik durf dat niet met 100% zekerheid te zeggen. Maar mislukken zal de taart zonder gelatine zeker niet!

Reply
Jebby 6 februari 2018 - 11:41

Neem aan dat het ook met een andere smaak kan?

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2018 - 09:41

Hoi Jebby, een andere smaak Tony’s? Jazeker!

Reply
Izee Derkx 9 februari 2018 - 16:21

Heb net de taart gemaakt, maar als ik de chocolade gelatine-mix bij de slagroom roomkaas-mix doe, wordt de chocolade sliertig. Enig idee hoe dit kan?

Reply
SmaakMenutie 11 februari 2018 - 11:50

Hoi Izee, wellicht is de gelatine niet goed opgenomen? ik heb het niet eerder gehad. Was de smaak wel goed 😉

Reply
Kim 10 februari 2018 - 21:18

Wat een heerlijke taart en heldere uitleg. Maak hem deze week al voor de tweede keer. Vrienden noemde de taart “restaurantwaardig”. Bedankt voor het delen van dit recept!

Reply
SmaakMenutie 11 februari 2018 - 11:52

Wow thanks voor het compliment Kim! Moeilijk om niet constant van te blijven eten hè 😛

Reply
Ilse 7 maart 2018 - 21:30

Bij mij gaat het mis tijdens de gelatine toevoegen aan de gesmolten chocolade. Ik heb heul snel geroerd zoals er stond maar chocolade werd heel snel hard en korrelig 🙁 wat doe ik fout??

Reply
SmaakMenutie 9 maart 2018 - 17:06

Hoi Ilse, hmmmz misschien was het niet genoeg gesmolten? Als je de gelatine weglaat moet het ook wel lukken hoor. Was de taart wel lekker 😉

Reply
Joep 17 maart 2018 - 15:21

Net ook de taart aan het maken. De gelatine bij de chocolade gedaan en het werd met twee keer roeren een klomp. Ik had stiekem al het idee dat dit niet zou werken want water en chocolade zijn vijhanden.

Dus nog even een tip smelt de chocolade en doe deze bij het room mengsel. Smelt daarna in twee eetlepels room om melk de geweekte gelatine en roer deze door het room memgsel.

Reply
SmaakMenutie 18 maart 2018 - 12:54

Hoi Joep, bedankt voor je tip. Wij hadden er weliswaar geen last van, maar ik vind je tip wel een hele goede. Gaan we aanpassen in het recept. Hoop dat de taart smaakte 🙂 Thanks!

Reply
Kelly 20 maart 2018 - 07:24

Klopt helemaal wat Joep aangeeft. Ik heb na dit fiasco ook eerst de gelatine laten smelten in 3 eetlepels water, toen door het room mengsel geroerd en daarna de gesmolten chocolade erbij gedaan.

Reply
SmaakMenutie 21 maart 2018 - 17:12

Het is aangepast Joep en Kelly! Dank voor jullie alertheid 😉

Reply
Lcdw 27 maart 2018 - 09:30

Moet je de MonChou door de slagroom mixen of omscheppen? Als de chocolade gesmolten is, laat je deze eerst afkoelen voordat je het bij het slagroom mengsel doet?

Reply
SmaakMenutie 28 maart 2018 - 16:02

Hoi, je moet de MonChou door de slagroom scheppen. Dus zeker niet mixen. Zodra de chocolade gesmolten is voeg je deze direct toe bij het slagroom mengsel. Succes! 🙂

Reply
Jael 30 maart 2018 - 20:36

Waar koop je salted caramel?

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2018 - 10:14

Bij de supermarkt kan je karamelsaus kopen en wat zeezout bij doen. Maar lekkerder (en net zo makkelijk) is het om het zelf te maken! 🙂

Reply
Linda 25 augustus 2018 - 09:16

Ik heb de taart gisteren gemaakt en hij was heerlijk!
Ik heb overigens de monchou wel door de slagroom gemixt en dat ging prima, anders bleven er teveel klontjes achter. Verder misschien nog een leuke tip. In plaats van karamel heb ik dulce de leche gemaakt en daar zeezout bij gedaan.

Reply
SmaakMenutie 28 augustus 2018 - 10:26

Hoi Linda, wat leuk om te horen! En wat een goed idee om de karamel te vervangen door dulce de leche, jammie! 🙂

Reply
anouk 7 september 2018 - 09:03

hoi hoi ik wil deze taart gaan maken voor mijn verjaardag! hoe lang van te voren kan ik hem maken? En moet ik wachten met de zelfgemaakte karamelsaus verdelen totdat deze taart wordt opgediend? Ik neem aan dat deze in de koelkast bewaard dient te worden?

Reply
SmaakMenutie 9 september 2018 - 10:26

Hoi Anouk, je kan deze taart maximaal 1 dag van te voren maken. Het beste kan je inderdaad voor het opdienen de karamelsaus verdelen over de taart. Als je de karamelsaus ook van tevoren hebt gemaakt dan kan je deze bewaren in de koeling en zachtjes de volgende dag weer opwarmen zodat hij weer vloeibaar wordt. Fijne verjaardag!

Reply
Elly 26 september 2018 - 21:43

Deze taart gemaakt met mijn verjaardag en iedereen was er enthousiast over, inclusief ik zelf. Gemakkelijk te maken en heel erg lekker.

Reply
SmaakMenutie 27 september 2018 - 19:03

Hoi Elly, wat leuk om te horen! Fijn dat ‘ie bij iedereen in de smaak viel. Ook een favoriet van ons 😉 Enne, nog van harte! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Stephanie 28 september 2018 - 20:33

Vandaag deze taart gemaakt en in veelvoud gehoord “dit is de lekkerste taart die ik ooit heb gegeten”.
Super recept!!

Reply
SmaakMenutie 29 september 2018 - 12:05

Nou wat onwijs leuk om te horen Stephanie! Kunnen je gasten ‘m voortaan ook zelf maken 😉 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Remmelt 6 november 2018 - 18:24

Het lijkt me een lekkere cheesecake.
Vooral karamel vind ik lekker..

Reply
SmaakMenutie 7 november 2018 - 09:06

Ja hij is heerlijk Remmelt! De combinatie met karamel is echt goddelijk 😀 Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
marium 6 november 2018 - 19:14

lekkere taart

Reply
Anne 12 november 2018 - 16:32

Wat is de beste manier om de MonChou door de slagroom te mengen? Ik heb de blokken roomkaas er een voor een doorheen gedaan met een mixer, maar er bleven klontjes in zitten.
Verder ga ik de topping anders maken op een manier die eerder goed is uitgepakt: slagroom en caramelblokjes van Lonka laten smelten in de magnetron. Heerlijk en heel makkelijk.
We gaan de taart morgen opeten, ben heel benieuwd!

Reply
SmaakMenutie 12 november 2018 - 20:25

Hoi Anne, iemand voor jou had dezelfde vraag. Zie hierboven 🙂 Je moet de MonChou door de slagroom scheppen. Dus zeker niet mixen. Wat een goed idee die topping, mmm! Gaat vast in de smaak vallen 😀

Reply
Anne 5 januari 2019 - 10:35

Oeps, niet goed genoeg gelezen 🙂 Ik ga ‘m vandaag weer proberen, hopelijk wordt ‘ie nu nog beter. Hij was heerlijk de vorige keer!

Reply
SmaakMenutie 6 januari 2019 - 11:34

Haha geen probleem! Lekker hoor, we zijn benieuwd! Succes 😀

Reply
Jannie Schipper van Hemert 28 november 2018 - 18:36

Heb deze taart , deze week gemaakt! Mijn man was jarig! Degene die voor deze taart koos, vond deze verrukkelijk! Zalig!! Maar nu een vraag: kan ik de overgebleven punten ook in de vriezer bewaren?Graag hoor ik van U! Met een vriendelijke groet! Jannie.

Reply
SmaakMenutie 28 november 2018 - 19:16

Beste Jannie, wat leuk om te horen dat de cheesecake bij iedereen in de smaak viel! En natuurlijk van harte gefeliciteerd met uw man! Het zou misschien wel kunnen, maar het komt de taart denken wij niet ten goede. Wij raden daarom aan om de overgebleven puntjes gewoon lekker op te eten 🙂 Culinaire groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Elly 9 december 2018 - 20:25

Smaakmenutie…..kan je hier ook een toetje van maken? Als je dan de gelatine bv weglaat wordt het net iets smeuiger lijkt me of heb je soms een andere tip. De combi lijkt me erg lekker.

Reply
SmaakMenutie 10 december 2018 - 18:49

Hoi Elly, je kan hier zeker een toetje van maken! Alleen hoef je dan niet per se de gelatine weg te laten hoor 🙂 De combi is inderdaad heerlijk!

Reply
Nora 3 juni 2019 - 18:48

Hi,
Zou ik deze ook als een mini variant kunnnen maken… dus dat ik een vorm gebruik met 12mini’s. En moet ik ze dan eerst uit de vorm halen alvorens ik de karamel erop doe?
Alvast bedankt!

Reply
SmaakMenutie 4 juni 2019 - 19:32

Hi Nora, ja hoor dat kan! Ik zou ze inderdaad eerst uit de vorm halen en dan pas de karamel erop doen. Succes en geniet ervan!

Reply
Femke 18 juni 2019 - 23:37

Hoi!

Ik heb de taart gemaakt, en ook de karamel zeezout voor de top. Ik wil deze taart mee naar kantoor meenemen, maar kan daar de karamel niet opwarmen in een pan. Hoelang vantevoren kan ik de karamel op de taart doen voor serveren?

Ben erg benieuwd, maar ziet er heerlijk uit!

Reply
SmaakMenutie 19 juni 2019 - 11:49

Hoi Femke, als je het doet vlak voor je naar kantoor gaat is dat prima hoor. Hooguit wordt de karamel wat harder maar de smaak zal top zijn. Succes!

Reply
Carina 1 november 2019 - 14:22

Welke maat taartvorm hebben julllie gebruikt?

Reply
SmaakMenutie 2 november 2019 - 10:41

Een springvorm van 22cm!

Reply
diesveld 30 november 2019 - 13:48

Hallo

Gisteren de taart gemaakt twee uur in de koelkast op laten stijven toen de salt caramel lauw erover gegoten en toen storte de taart in hoe kan dit????? Hij smaakte wel super alleen was niet meer zo mooi

Reply
SmaakMenutie 1 december 2019 - 11:18

Wat jammer! Wellicht heb je de slagroom en MonChou te lang geklopt waardoor de luchtigheid verdwenen is? Gelukkig was de smaak wel lekker 🙂

Reply