Home Erik's Asia Kip tandoori

Kip tandoori

Indiase klassieker

door SmaakMenutie
Kip tandoori

Wereldgerecht

We hebben er weer eentje; een recept in de categorie wereldgerechten. Toegegeven, de Europese kip tandoori is net even anders dan hoe ze hem in India maken, maar deze variant is minstens zo lekker. En een extra voordeel, deze is veel sneller klaar. Je moet hem alleen even een uurtje (of langer) marineren. Serveer met witte rijst, frisse komkommer, peterselie en natuurlijk naan(brood).

Kip tandoori

Kip tandoori

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.3/5
( 46 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 450 g kip(dij)filet
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 citroen (sap)
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gemalen gember
  • Verse peterselie
  • Komkommer (optioneel)
  • Witte rijst
  • Naan

Zo maak je het

  • Snijd circa 450 gr kipdijfilet of kipfilet in hapklare stukjes en plaats in een ruime (meng)kom en bestrooi met zout.
  • Voeg vervolgens 3 el (olijf)olie toe en meng door de kip. Voeg nu ook 2 tl kurkuma, 2 tl gemalen koriander, 2 tl gemalen komijnzaad, 2 tl garam masala, 1 tl gemalen gember en 1 tl cayennepeper (of meer als je van spicy houdt) toe. Meng alles goed door elkaar zodat de kip goed bedekt is.
  • Schenk 250 ml Griekse yoghurt door het geheel samen met het sap van een 1/2 kleine citroen. Zet afgedekt minimaal 1 uur in de koeling. Langer mag ook, dan trekt het er nog beter in.
  • Snijd 2 rode uien en 2 tenen knoflook fijn en fruit deze in een scheutje olie even aan.
  • Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe (inclusief overgebleven marinade) en bak de kip op middelhoog vuur al omscheppend tot deze gaar is en de saus is ingedikt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Voeg wat water toe als de saus te snel indikt.
  • Serveer met witte rijst, peterselie, komkommer en natuurlijk naan.

Kip tandoori ingrediënten Tandoori saus maken Kip tandoori receptKip tandoori Indiase kip tandoori

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

24 reacties

Sanneke 15 april 2020 - 16:40

De kip staat nu in de marinade.. Ik ben benieuwd!

Groetjes, Sanneke

Reply
SmaakMenutie 16 april 2020 - 10:11

Lekker Sanneke! Viel het in de smaak? 🙂

Reply
Valerie 16 april 2020 - 16:53

De kip staat in de marinade! Klinkt als een lekker en makkelijk maar smaakvol gerecht. Blij dat ik jullie heb gevonden, zoveel heerlijke recepten

Reply
SmaakMenutie 17 april 2020 - 10:58

Mmm lekker Valerie! Leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen 🙂

Reply
Nathalie 13 juli 2022 - 19:33

Ik doe vaak boodschabij picnic, een samenwerking zou tof zijn.

Reply
Ellen 29 april 2020 - 10:03

Kan je dit gerecht ook in de slowcooker maker met marinade ?
Of gaat dat schiften? Ellen

Reply
SmaakMenutie 29 april 2020 - 11:50

Hallo Ellen, we denken het wel! Maar hebben het zelf nooit geprobeerd in de slowcooker. Dus zeker weten doen we het niet 🙂

Reply
Ellen 29 april 2020 - 13:45

Toch maar in gewone pan gemaakt, dubbele portie, en het is verrukkelijk ??

Reply
SmaakMenutie 30 april 2020 - 11:45

Fijn dat het gelukt is en het in de smaak viel! 😀

Reply
Bas 18 mei 2020 - 15:43

De kip staat hier ook in de marinade. Hebben er zin in. Jullie site wordt hier elk weekend bekeken met het bedenken van wat we gaan eten de komende week

Reply
SmaakMenutie 19 mei 2020 - 11:49

Lekker Bas! Hopelijk hebben jullie ervan genoten. Wat leuk dat onze website dient ter inspiratie voor wat er op tafel komt! 🙂

Reply
Coby 16 juni 2020 - 18:57

Gerecht net gemaakt, helaas geschift. Ik gebruikte Griekse Yoghurt van Fage 5% iemand de gouden tip?

Reply
SmaakMenutie 22 juni 2020 - 11:46

De tip: zorg ervoor dat je de yoghurt een half uurtje van tevoren uit de koelkast haalt zodat het op kamertemperatuur komt. Dan is de kans het kleinst op schiften. En hoe vetter de yoghurt, hoe minder de kans op schiften. Succes!

Reply
Wendy 4 maart 2021 - 17:47

Hoi, hier een groot fan! Trouwens het hele gezin! Is het een rare vraag of je ook gewone yoghurt kan gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 5 maart 2021 - 10:57

Leuk om te horen Wendy, fijn dat jullie van onze recepten genieten! En niks is een rare vraag hoor 🙂 Griekse yoghurt is wat vetter en dikker. Gewone kan dus ook maar de Griekse variant is beter.

Reply
Jacqueline 30 september 2020 - 17:49

Ja die laatste tip had ik even moeten lezen ;D Maar heerlijk recept, smaakt top! Ietsie uitgeschoten met de cayennepeper. Glaasje water er maar bij. #fanvansmaakmenutie

Reply
SmaakMenutie 1 oktober 2020 - 09:59

Ik zal ‘m ook even onderaan als tip zetten Jacqueline! Haha cayennepeper moet je inderdaad voorzichtig mee zijn 😉 En thanks voor het compliment, #leuk! 🙂

Reply
Geestig 20 januari 2021 - 22:19

Vraagje….
Ik mag om medische redenen geen kurkuma.
Is dit echt essentieel? Of kan ik het achterwege laten?

Reply
SmaakMenutie 21 januari 2021 - 13:12

Kan je achterwege laten hoor, de kurkuma zorgt namelijk niet voor een enorm overheersende smaak!

Reply
Yvonne 19 april 2021 - 18:54

Net dit heerlijke recept gemaakt en gegeten ,was erg lekker .
Kan je er ook wat kokosmelk bijdoen om het geheel wat smeuiig te maken ?

Reply
SmaakMenutie 20 april 2021 - 11:34

Fijn dat ons recept in de smaak viel Yvonne! Kokosmelk toevoegen zou moeten kunnen hoor, maar zelf niet eerder geprobeerd 🙂

Reply
Angelique Maassen 1 oktober 2023 - 09:35

Hallo, zou je ook crème fresh kunnen gebruiken ipv Griekse yoghurt?

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2023 - 10:09

Nee dat zouden we niet aanraden!

Reply
Gerben 16 januari 2024 - 19:14

Heb zelf kokoscreme toegevoegd en aan de saus toch wat palmsuiker (ik vind m lekkerder dan). De peterselie zou ik weglaten en vervangen door koriander, dan komt het gerecht en de smaken veel beter tot hun recht. Verder prima gerecht

Reply