6,8K
In een half uur
Dit wereldgerecht ken je vast wel vanuit de supermarkt. Het klinkt heel fancy, maar feitelijk is het letterlijk kip met cashewnoten. Het sausje is een combinatie van bekende Aziatische sauzen die zowel in Thailand als China veelvuldig gebruikt worden. Wij maken het met kip (uiteraard), sugarsnaps, paprika, rode ui en lente-ui. Serveer het met witte rijst en je zet binnen een half uurtje je eigen wereldgerecht op tafel.
21 reacties
Hallo, kan ipv oestersaus ook vissaus gebruiken?
Hoi Cindy, nee dat zou ik niet doen. Oestersaus is wel kenmerkend voor dit gerecht!
Kan ik boontjes gebruiken ipv sugar snaps?
Ja dat kan hoor Anja!
Van de week gemaakt, we hadden het idd al eens gehad van wereldgerechten. Maar deze helemaal zelf gemaakt versie is veel lekkerder. Helemaal blij met jullie recepten😊
Leuk Evelyne, dat horen we graag! En inderdaad, zelf gemaakt is het allerlekkerste 🙂
Wat een heerlijk makkelijk en onwijs 🤤 lekker 😋 recept!!
Ga ik zeker vaker maken!!
Dankjulliewel 💙
Ik maak deze regelmatig en soms vervang ik de snaps voor sojabonen.
erg blij met dit recept Tim en Erik! Merci!
Leuk Rianne! En lekker om eens te kiezen voor sojabonen 🙂
Moet je het papje met maizena eigenlijk opwarmen?
Nee hoor Ali!
Heerlijk deze Kip Siam, wel 100 keer lekkerder dan uit zo’n pakje !
Dit recept komt vaker op tafel.
Bedankt voor dit heerlijke recept.
Heerlijk recept., zoals al jullie recepten. Iets aangepast met kippedij ipv kipfilet, een el gembersaus ipv gemberpoeder, geen maïzena wat mais uit blikje erdoor. Cashewnoten eerst even goudgebakken in wat olie.
Gisteren dit heerlijke gerecht gemaakt!! Al vind ik het uit het pakje ook lekker, is dit qua smaak niet te vergelijken met het pakje! We hebben echt gesmuld en ga het zeker vaker maken!
Vanavond gemaakt, had dit recept pas dit weekend gezien in het weekmenu 40. Superlekker!! Dit gaat vaker op het menu staan. Dank jullie wel. Vraagje: komt er ooit een kookboek van jullie recepten uit? Zou dit echt graag in de kast hebben.
Leuk om te horen dat het recept in de smaak viel Annelies! De plannen voor een kookboek zijn er zeker, wij hopen zelf ook heel snel 😉
Gisteren gemaakt Heerlijk!. Heb al veel recepten geprobeerd tot nu toe allemaal heerlijk.
Als ik dit recept voor 4 personen wil maken hoeveel keer saus en kip kan dan nemen. Jillie recept is voor ons voor 2 personen.
Leuk om te horen Sandra! Je moet voor dit recept zo ongeveer alles verdubbelen, maar wees voorzichtig met de knoflook en rode peper 🙂
Ik wil graag de kip Siam maken maar ik kan waar ik woon helaas geen sugar snaps of peultjes kopen. Wat zou een goed alternatief kunnen zijn? Trouwens wat hebben jullie iedere week weer heerlijke recepten.
Dankjewel voor het voor het compliment, leuk om te horen! Vervang de sugar snaps dan eens door sperzieboontjes of bijvoorbeeld Chinese kool!
Ik ben nooit echt een fan geweest van de pakken kip Siam, maar zo zelf gemaakt komt het zeker vaker op het menu, heerlijk.