Heel eenvoudig
Dit wereldgerecht ken je waarschijnlijk wel uit de supermarkt, maar het zelf maken is niet alleen lekkerder, het is ook nog eens heel eenvoudig!
Kip siam klinkt misschien heel fancy, maar in feite is het een simpele en smaakvolle combinatie van kip en cashewnoten, bereid met sauzen die je vast herkent van andere Aziatische gerechten.
Een smakenexplosie uit Azië
De saus is een heerlijke mix van bekende Aziatische ingrediënten, die zowel in Thailand als China veelvuldig worden gebruikt. Denk aan sojasaus, oestersaus en ketjap voor de perfecte balans van zout, umami en zoet. De saus is het geheime ingrediënt dat het gerecht zijn karakteristieke smaak geeft. De cashewnoten voegen daar nog een heerlijke crunch aan toe, die het gerecht een extra dimensie geeft.
Verse groenten
Hoewel de kip met cashewnoten de hoofdrol speelt, maken de groenten het gerecht compleet. We gebruiken sugarsnaps, paprika, rode ui en lente-ui voor een kleurrijk en gezond geheel. Deze groenten zorgen niet alleen voor een mooi visueel effect, maar dragen ook bij aan de textuur en de frisse smaak. Je krijgt zo een perfecte balans van vlees, groente en een rijke saus.
Snelle maaltijd
Wat kip siam extra aantrekkelijk maakt, is de snelheid waarmee je het op tafel zet. In een half uur heb je een smaakvol wereldgerecht op je bord. Ideaal dus voor een doordeweekse avond!
22 reacties
Hallo, kan ipv oestersaus ook vissaus gebruiken?
Hoi Cindy, nee dat zou ik niet doen. Oestersaus is wel kenmerkend voor dit gerecht!
Kan ik boontjes gebruiken ipv sugar snaps?
Ja dat kan hoor Anja!
Van de week gemaakt, we hadden het idd al eens gehad van wereldgerechten. Maar deze helemaal zelf gemaakt versie is veel lekkerder. Helemaal blij met jullie recepten😊
Leuk Evelyne, dat horen we graag! En inderdaad, zelf gemaakt is het allerlekkerste 🙂
Wat een heerlijk makkelijk en onwijs 🤤 lekker 😋 recept!!
Ga ik zeker vaker maken!!
Dankjulliewel 💙
Ik maak deze regelmatig en soms vervang ik de snaps voor sojabonen.
erg blij met dit recept Tim en Erik! Merci!
Leuk Rianne! En lekker om eens te kiezen voor sojabonen 🙂
Moet je het papje met maizena eigenlijk opwarmen?
Nee hoor Ali!
Heerlijk deze Kip Siam, wel 100 keer lekkerder dan uit zo’n pakje !
Dit recept komt vaker op tafel.
Bedankt voor dit heerlijke recept.
Heerlijk recept., zoals al jullie recepten. Iets aangepast met kippedij ipv kipfilet, een el gembersaus ipv gemberpoeder, geen maïzena wat mais uit blikje erdoor. Cashewnoten eerst even goudgebakken in wat olie.
Gisteren dit heerlijke gerecht gemaakt!! Al vind ik het uit het pakje ook lekker, is dit qua smaak niet te vergelijken met het pakje! We hebben echt gesmuld en ga het zeker vaker maken!
Vanavond gemaakt, had dit recept pas dit weekend gezien in het weekmenu 40. Superlekker!! Dit gaat vaker op het menu staan. Dank jullie wel. Vraagje: komt er ooit een kookboek van jullie recepten uit? Zou dit echt graag in de kast hebben.
Leuk om te horen dat het recept in de smaak viel Annelies! De plannen voor een kookboek zijn er zeker, wij hopen zelf ook heel snel 😉
Gisteren gemaakt Heerlijk!. Heb al veel recepten geprobeerd tot nu toe allemaal heerlijk.
Als ik dit recept voor 4 personen wil maken hoeveel keer saus en kip kan dan nemen. Jillie recept is voor ons voor 2 personen.
Leuk om te horen Sandra! Je moet voor dit recept zo ongeveer alles verdubbelen, maar wees voorzichtig met de knoflook en rode peper 🙂
Ik wil graag de kip Siam maken maar ik kan waar ik woon helaas geen sugar snaps of peultjes kopen. Wat zou een goed alternatief kunnen zijn? Trouwens wat hebben jullie iedere week weer heerlijke recepten.
Dankjewel voor het voor het compliment, leuk om te horen! Vervang de sugar snaps dan eens door sperzieboontjes of bijvoorbeeld Chinese kool!
Ik ben nooit echt een fan geweest van de pakken kip Siam, maar zo zelf gemaakt komt het zeker vaker op het menu, heerlijk.
Ondertussen dit gerecht al een paar keer gemaakt. Echt heel erg lekker, dankjewel voor het delen.