8,1K
Overal lekker bij
Pasta, witte rijst, aardappeltjes… moeilijk kiezen hè. Maar niet met deze heerlijke kip met champignons in romige dillesaus. Daar smaakt namelijk alles bij! Ideaal te gebruiken als pastasaus maar minstens zo lekker met witte rijst. En zelfs met gebakken aardappeltjes is dit een perfecte combi.
26 reacties
Ik heb een vraagje over de kip in dillesaus. Jullie gebruiken zure room i.p.v. crème fraiche
Maar ik dacht dat zure room alleen in koude gerechten kan ?
Hoi Dorien, je kan in principe zowel crème fraîche als zure room gebruiken! Groet, Tim- SmaakMenutie
Zou je de kip ook kunnen vervangen door witvis?
Hoi Malou, wij denken het wel maar hebben het zelf niet eerder geprobeerd. Laat je ons weten of het in de smaak viel? 🙂 Groet, Tim- SmaakMenutie
Wij hebben dit gisteren gegeten, heerlijk. Ik heb het met spaghetti gegeten, volgende keer doe ik met rijst. Dit komt zeker vaker op het menu.
Leuk om te horen Ria, fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂
Zooooo, deze is lekker zeg!! we hebben hier gesmuld, natuurlijk iets meer witte wijn erbij, want wijn moet vloeien, maar alweer genoten van jullie recept!! Heerlijk, echt waar!
Leuk om te horen Betty! En ja, same here voor wat betreft de wijn 😉
ik ga ‘m vanavond maken! ik ben erg benieuwd.. 🙂
Lekker Angelique! We hopen dat het in de smaak viel! 🙂
Hmmm heerlijk staat te pruttelen heb gedroogde dille gebruikt was geen verse maar het is heerlijk dankjewel groetjes Dominique
Fijn dat ons recept in de smaak viel Dominique, leuk om te horen! Gedroogde dille is ook prima hoor 🙂
kan je de wijn ook weg laten of vervangen door?
Hoi Kitty, ik zou dan gewoon 100 ml meer bouillon doen!
Wat was dit lekker. Wij hebben het gegeten met rijst. Dank u wel voor het recept. Ga ik zeker vaker maken.
Heerlijke combinatie met rijst Reny! Fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂
Wat voor wijn? Droge wijn? Ik hoor het graag.
Droge witte wijn Jane, druif maakt niet veel uit!
Dank je wel. Het was heerlijk.
Welke wijn gebruiken jullie in dit gerecht?
Zie antwoord hierboven 🙂
Wij proberen een beetje cholestrol-arm te eten, is die zure room te vervangen door iets wat beter in dit dieet past? Het ziet er heerlijk uit trouwens!
Dankje Marloes! Je zou kunnen proberen om de room te vervangen door Griekse yoghurt. Geniet ervan!
Beste heren,
Ik heb dit recept zojuist gemaakt voor 2 personen. Heerlijk! Maar nu mijn vraag. Over een paar dagen wil ik dit maken voor 6 personen. Ik neem aan dat ik alle maten x 3 moet nemen. Klopt dat?
Maar nog belangrijker: kan ik dit recept een halve dag van tevoren maken en later alleen nog opwarmen?
Met dank,
Lilibeth Triebels
Fijn dat het in de smaak viel Lilibeth! Voor 6 personen zou ik het inderdaad x 3 doen, maar pas op met de hoeveelheid vocht, en wellicht 1 bouillonblokje. Probeer er een beetje mee te spelen. Ik zou het wel vers maken, wordt er niet lekkerder op als je het later verwarmt. Uiteraard kan je wel de mise-en-place alvast doen. Geniet ervan!
Zalig al meerdere malen gemaakt met eigen draai natuurlijk……… crème Fraiche ipv zure room limoen rasp beetje mosterd en handje diepvries erwtjes! Basis recept is ook zalig hoor