Veel lekkerder dan uit de supermarkt
Deze zelfgemaakte kip kerrie salade is echt next level vergeleken met de kant-en-klare varianten uit de supermarkt.
Waar je in die bakjes vaak moet speuren naar stukjes kip, zit deze salade er juist bomvol mee. Geen zuinige portie, maar royaal gevuld met malse kipfilet. En het mooie is: hij is zó simpel om te maken! Met een paar basisingrediënten zet je in no-time iets op tafel dat veel smaakvoller én verser is.
Hoe maak je het?
Begin met het koken van de kipfilet. Dit doe je ongeveer 15 à 20 minuten op matig vuur in kippenbouillon. Door de kip hierin te garen, wordt het extra mals en krijgt het meteen al een lekkere smaak mee. Terwijl de kip zachtjes pruttelt, meng je in een kommetje mayonaise met kerriepoeder en wat fijngehakte verse bieslook. Dit wordt straks de basis van je salade.
Wanneer de kip gaar is, haal je deze uit de bouillon en trek je hem uit elkaar met twee vorken – of gewoon met je handen, natuurlijk. Bestrooi de kip met wat zout en versgemalen peper. Meng dit vervolgens door je kerrie-mayomengsel en proef even goed. Wil je het iets romiger of pittiger? Voeg gerust nog wat extra mayo of kerriepoeder toe.
Wat maakt deze salade zo bijzonder?
Wat deze kip kerrie salade zo lekker maakt is de balans tussen romigheid, kruidigheid en natuurlijk textuur. De verse bieslook zorgt voor een lichte, frisse touch, terwijl de kerriepoeder een licht pittige (en kruidige) smaak geeft. En natuurlijk maken de grove reepjes kip echt het verschil. Je proeft tenminste écht de kip, in plaats van alleen mayo.
Serveer- en variatietips
Deze lunchsalade is heerlijk op een vers broodje, een geroosterde cracker tijdens de lunch of gewoon op een toastje bij de borrel. Ook lekker: gebruik ‘m als vulling voor een wrap, eventueel met wat sla en komkommer erbij voor wat frissigheid. Je kunt hem makkelijk een dag van tevoren maken. De smaken trekken dan nog beter in. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast en je kan het makkelijk een paar dagen bewaren. Maar natuurlijk niet zo lang als de voorverpakte salades uit de supermarkten.
22 reacties
Had geen bieslook maar wel prei en dat was heerlijk. Bedankt voor het recept!
Hoi Laura, prei kan inderdaad ook heel goed. Fijn dat de salade in de smaak viel en uiteraard graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie
hoe lang kan je de salade bewaren?
Hoi Martine, we zouden de salade binnen een dag of 3 wel opeten 🙂
Hoelang zou jij dit in de koelkast kunnen bewaren?
Hi Samantha, niet al te lang. We raden aan om niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren.
De salade gemaakt vandaag! Heerlijk
Leuk Roos! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂
Zou je de mayonaise ook kunnen vervangen voor een slankere variant? En zo ja, wat is het alternatief?
Je zou in plaats van mayonaise ook halvanaise kunnen gebruiken. Of 3 el mayonaise kunnen vervangen door magere kwark. Geniet ervan!
Ik doe er ook witte selder bij, in vrij kleine blokjes gesneden en zonder draden! Super voor een lekkere crunch.
ik heeft een dochter en klein dochter die zijn allebei glutenvrij kan ik dit dan aan bevelen
Jahoor! Let alleen wel op dat je een glutenvrij bouillonblokje gebruikt 🙂
Ook lekker: appelblokjes erdoor
En: ik serveer de salade in blaadjes little gem met een paar cashewnoten
Kun je dit recept na bereiden ook invriezen? Ik wil het met net ontdooide kip maken voor komend weekend 🙂
Ik zou niet net ontdooide kip aan de kook brengen en vervolgens weer invriezen. Met verse kip zou het wellicht wel kunnen. Geniet ervan!
Ik zie net bij de eiersalade dat je kwark of griekse yoghurt kunt gebruiken, kan dat bij deze kip kerrie salade ook?
Jahoor!
Met de pasen een brunchbuffet gemaakt en ik heb zowel de kip kerrie als de beenham salade gemaakt. Ze waren allebei heerlijk. De kip kerrie is bij mij wel de faforiet. Ik ga nooit meer een bakje kant klaar van de supermarkt kopen. Dit is vele malen lekkerder.
Vandaag gemaakt en half half fijn gesneden prei en bieslook + een een verkruimeld hard gekookt eitje
Goed afkoelen in de koelkast en dan op een vers stokbroodje, glaasje witte wijn, op het terras in het zonnetje ik zeg voor herhaling vatbaar echt HEERLIJK!
Ik bak de kipfilet altijd. Ik smeer de kipfilet in met een beetje peper en kerriepoeder en dan in een koekenpan op heel! Laag vuur, heel langzaam gaar bakken (bijna smoren) regelmatig draaien en zorgen dat er geen harde korst ontstaat (vandaar dus heel laag vuur).
Dan is de kerrie op de kipfilet heel intensief geworden. Dan verder verwerken zoals jullie schrijven (vorken enzo).
Mayonaise, kerriepoeder, klein beetje paprikapoeder, peper en ik doe dan verse peterselie (ben niet zo gek op bieslook).