Home Brunch en lunch Kip kerrie salade

Kip kerrie salade

lekker op een cracker of broodje

door SmaakMenutie
Zelf kip kerrie salade maken

Veel lekkerder dan uit de supermarkt

Deze zelfgemaakte kip kerrie salade is echt next level vergeleken met de kant-en-klare varianten uit de supermarkt.

Waar je in die bakjes vaak moet speuren naar stukjes kip, zit deze salade er juist bomvol mee. Geen zuinige portie, maar royaal gevuld met malse kipfilet. En het mooie is: hij is zó simpel om te maken! Met een paar basisingrediënten zet je in no-time iets op tafel dat veel smaakvoller én verser is.

Kip kerrie salade maken

Hoe maak je het?

Begin met het koken van de kipfilet. Dit doe je ongeveer 15 à 20 minuten op matig vuur in kippenbouillon. Door de kip hierin te garen, wordt het extra mals en krijgt het meteen al een lekkere smaak mee. Terwijl de kip zachtjes pruttelt, meng je in een kommetje mayonaise met kerriepoeder en wat fijngehakte verse bieslook. Dit wordt straks de basis van je salade.

Wanneer de kip gaar is, haal je deze uit de bouillon en trek je hem uit elkaar met twee vorken – of gewoon met je handen, natuurlijk. Bestrooi de kip met wat zout en versgemalen peper. Meng dit vervolgens door je kerrie-mayomengsel en proef even goed. Wil je het iets romiger of pittiger? Voeg gerust nog wat extra mayo of kerriepoeder toe.

Kip kerrie salade recept

Wat maakt deze salade zo bijzonder?

Wat deze kip kerrie salade zo lekker maakt is de balans tussen romigheid, kruidigheid en natuurlijk textuur. De verse bieslook zorgt voor een lichte, frisse touch, terwijl de kerriepoeder een licht pittige (en kruidige) smaak geeft. En natuurlijk maken de grove reepjes kip echt het verschil. Je proeft tenminste écht de kip, in plaats van alleen mayo.

Serveer- en variatietips

Deze lunchsalade is heerlijk op een vers broodje, een geroosterde cracker tijdens de lunch of gewoon op een toastje bij de borrel. Ook lekker: gebruik ‘m als vulling voor een wrap, eventueel met wat sla en komkommer erbij voor wat frissigheid. Je kunt hem makkelijk een dag van tevoren maken. De smaken trekken dan nog beter in. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast en je kan het makkelijk een paar dagen bewaren. Maar natuurlijk niet zo lang als de voorverpakte salades uit de supermarkten.

Zelf kip kerrie salade maken

Kip kerrie salade

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 114 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 4 el mayonaise
  • 3 tl kerriepoeder
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Maak van 1 kippenbouillon blokje ongeveer 400-500 ml kippenbouillon. Breng aan de kook en kook de kipfilet op matig vuur ongeveer 15-20 minuten.
  • Meng ondertussen in een bakje 4 flinke el mayonaise met 3 tl kerriepoeder en fijngesneden verse bieslook.
  • Haal de kip uit de bouillon en trek de kip uit elkaar met behulp van 2 vorken. Of met je handen natuurlijk. Bestrooi de kip met wat peper en zout.
  • Meng de kip door de kerrie-mayonaise en proef of de smaak goed is. Voeg eventueel meer mayonaise of kerriepoeder toe. That's all!

Zelf kip kerrie salade maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

22 reacties

Laura 7 februari 2019 - 11:55

Had geen bieslook maar wel prei en dat was heerlijk. Bedankt voor het recept!

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2019 - 09:24

Hoi Laura, prei kan inderdaad ook heel goed. Fijn dat de salade in de smaak viel en uiteraard graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
martine 7 oktober 2019 - 15:00

hoe lang kan je de salade bewaren?

Reply
SmaakMenutie 7 oktober 2019 - 18:00

Hoi Martine, we zouden de salade binnen een dag of 3 wel opeten 🙂

Reply
Samantha 13 december 2020 - 12:32

Hoelang zou jij dit in de koelkast kunnen bewaren?

Reply
SmaakMenutie 13 december 2020 - 16:53

Hi Samantha, niet al te lang. We raden aan om niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren.

Reply
Roos 3 februari 2021 - 12:29

De salade gemaakt vandaag! Heerlijk

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2021 - 13:00

Leuk Roos! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂

Reply
Andrea 10 juli 2021 - 21:46

Zou je de mayonaise ook kunnen vervangen voor een slankere variant? En zo ja, wat is het alternatief?

Reply
SmaakMenutie 11 juli 2021 - 15:16

Je zou in plaats van mayonaise ook halvanaise kunnen gebruiken. Of 3 el mayonaise kunnen vervangen door magere kwark. Geniet ervan!

Reply
Natasja 23 december 2022 - 10:47

Ik doe er ook witte selder bij, in vrij kleine blokjes gesneden en zonder draden! Super voor een lekkere crunch.

Reply
Henk 17 maart 2023 - 07:35

ik heeft een dochter en klein dochter die zijn allebei glutenvrij kan ik dit dan aan bevelen

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2023 - 15:19

Jahoor! Let alleen wel op dat je een glutenvrij bouillonblokje gebruikt 🙂

Reply
Wilma van der Giessen 31 maart 2023 - 10:30

Ook lekker: appelblokjes erdoor

Reply
Wilma van der Giessen 1 april 2023 - 11:39

En: ik serveer de salade in blaadjes little gem met een paar cashewnoten

Reply
Daphne Wansleven 4 april 2023 - 12:35

Kun je dit recept na bereiden ook invriezen? Ik wil het met net ontdooide kip maken voor komend weekend 🙂

Reply
SmaakMenutie 5 april 2023 - 11:48

Ik zou niet net ontdooide kip aan de kook brengen en vervolgens weer invriezen. Met verse kip zou het wellicht wel kunnen. Geniet ervan!

Reply
Tanja 8 april 2023 - 12:12

Ik zie net bij de eiersalade dat je kwark of griekse yoghurt kunt gebruiken, kan dat bij deze kip kerrie salade ook?

Reply
SmaakMenutie 9 april 2023 - 08:40

Jahoor!

Reply
Adrie 13 april 2023 - 13:22

Met de pasen een brunchbuffet gemaakt en ik heb zowel de kip kerrie als de beenham salade gemaakt. Ze waren allebei heerlijk. De kip kerrie is bij mij wel de faforiet. Ik ga nooit meer een bakje kant klaar van de supermarkt kopen. Dit is vele malen lekkerder.

Reply
Jack 11 april 2024 - 14:45

Vandaag gemaakt en half half fijn gesneden prei en bieslook + een een verkruimeld hard gekookt eitje
Goed afkoelen in de koelkast en dan op een vers stokbroodje, glaasje witte wijn, op het terras in het zonnetje ik zeg voor herhaling vatbaar echt HEERLIJK!

Reply
Tanja 16 april 2025 - 08:25

Ik bak de kipfilet altijd. Ik smeer de kipfilet in met een beetje peper en kerriepoeder en dan in een koekenpan op heel! Laag vuur, heel langzaam gaar bakken (bijna smoren) regelmatig draaien en zorgen dat er geen harde korst ontstaat (vandaar dus heel laag vuur).
Dan is de kerrie op de kipfilet heel intensief geworden. Dan verder verwerken zoals jullie schrijven (vorken enzo).
Mayonaise, kerriepoeder, klein beetje paprikapoeder, peper en ik doe dan verse peterselie (ben niet zo gek op bieslook).

Reply