Home Brunch en lunch Kip kerrie salade

Kip kerrie salade

lekker op een cracker of broodje

door SmaakMenutie
Zelf kip kerrie salade maken

Veel lekkerder

Dit is zo veel lekkerder dan de voorverpakte versie uit de supermarkt. Daar waar je in de kant-en-klare versie vaak moet zoeken naar stukjes kip, is het in deze kip kerrie salade ten overvloede. Je proeft echt de kip! En het is super makkelijk om te maken. Lekker op een cracker of een broodje tijdens de lunch.

Zelf kip kerrie salade maken

Kip kerrie salade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 106 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 4 el mayonaise
  • 3 tl kerriepoeder
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Maak van 1 kippenbouillon blokje ongeveer 400-500 ml kippenbouillon. Breng aan de kook en kook de kipfilet op matig vuur ongeveer 15-20 minuten.
  • Meng ondertussen in een bakje 4 flinke el mayonaise met 3 tl kerriepoeder en fijngesneden verse bieslook.
  • Haal de kip uit de bouillon en trek de kip uit elkaar met behulp van 2 vorken. Of met je handen natuurlijk. Bestrooi de kip met wat peper en zout.
  • Meng de kip door de kerrie-mayonaise en proef of de smaak goed is. Voeg eventueel meer mayonaise of kerriepoeder toe. That's all! Lekker op een broodje of cracker tijdens de lunch.

Kip kerrie salade receptZelf kip kerrie salade maken Kip kerrie salade maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

21 reacties

Laura 7 februari 2019 - 11:55

Had geen bieslook maar wel prei en dat was heerlijk. Bedankt voor het recept!

Reply
SmaakMenutie 8 februari 2019 - 09:24

Hoi Laura, prei kan inderdaad ook heel goed. Fijn dat de salade in de smaak viel en uiteraard graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
martine 7 oktober 2019 - 15:00

hoe lang kan je de salade bewaren?

Reply
SmaakMenutie 7 oktober 2019 - 18:00

Hoi Martine, we zouden de salade binnen een dag of 3 wel opeten 🙂

Reply
Samantha 13 december 2020 - 12:32

Hoelang zou jij dit in de koelkast kunnen bewaren?

Reply
SmaakMenutie 13 december 2020 - 16:53

Hi Samantha, niet al te lang. We raden aan om niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren.

Reply
Roos 3 februari 2021 - 12:29

De salade gemaakt vandaag! Heerlijk

Reply
SmaakMenutie 3 februari 2021 - 13:00

Leuk Roos! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂

Reply
Andrea 10 juli 2021 - 21:46

Zou je de mayonaise ook kunnen vervangen voor een slankere variant? En zo ja, wat is het alternatief?

Reply
SmaakMenutie 11 juli 2021 - 15:16

Je zou in plaats van mayonaise ook halvanaise kunnen gebruiken. Of 3 el mayonaise kunnen vervangen door magere kwark. Geniet ervan!

Reply
Natasja 23 december 2022 - 10:47

Ik doe er ook witte selder bij, in vrij kleine blokjes gesneden en zonder draden! Super voor een lekkere crunch.

Reply
Henk 17 maart 2023 - 07:35

ik heeft een dochter en klein dochter die zijn allebei glutenvrij kan ik dit dan aan bevelen

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2023 - 15:19

Jahoor! Let alleen wel op dat je een glutenvrij bouillonblokje gebruikt 🙂

Reply
Wilma van der Giessen 31 maart 2023 - 10:30

Ook lekker: appelblokjes erdoor

Reply
Wilma van der Giessen 1 april 2023 - 11:39

En: ik serveer de salade in blaadjes little gem met een paar cashewnoten

Reply
Daphne Wansleven 4 april 2023 - 12:35

Kun je dit recept na bereiden ook invriezen? Ik wil het met net ontdooide kip maken voor komend weekend 🙂

Reply
SmaakMenutie 5 april 2023 - 11:48

Ik zou niet net ontdooide kip aan de kook brengen en vervolgens weer invriezen. Met verse kip zou het wellicht wel kunnen. Geniet ervan!

Reply
Tanja 8 april 2023 - 12:12

Ik zie net bij de eiersalade dat je kwark of griekse yoghurt kunt gebruiken, kan dat bij deze kip kerrie salade ook?

Reply
SmaakMenutie 9 april 2023 - 08:40

Jahoor!

Reply
Adrie 13 april 2023 - 13:22

Met de pasen een brunchbuffet gemaakt en ik heb zowel de kip kerrie als de beenham salade gemaakt. Ze waren allebei heerlijk. De kip kerrie is bij mij wel de faforiet. Ik ga nooit meer een bakje kant klaar van de supermarkt kopen. Dit is vele malen lekkerder.

Reply
Jack 11 april 2024 - 14:45

Vandaag gemaakt en half half fijn gesneden prei en bieslook + een een verkruimeld hard gekookt eitje
Goed afkoelen in de koelkast en dan op een vers stokbroodje, glaasje witte wijn, op het terras in het zonnetje ik zeg voor herhaling vatbaar echt HEERLIJK!

Reply