Gonzales
We zijn gek op eenpansgerechten. En dit is weer zo een succesnummer. Nauwelijks afwas en het staat zo op tafel. Ideaal! Wij maken de cajunkruiden zelf, maar koop gerust een potje bij de supermarkt. Nog makkelijker. Hoewel de naam anders doet vermoeden is kip jambalaya trouwens een echt Amerikaans gerecht. Uiteraard met invloeden van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. De oorspronkelijke jambalaya schijnt uit Gonzales te komen. Een stad in Louisiana. Wij maken de klassieke versie. Met kip, chorizo worst en paprika. Maar je kan volop variëren met de ingrediënten. Aan de slag!
64 reacties
Heerlijk.De kruidenmix zelf gemaakt. Dus niet te ? pittig. Dit ga ik vaker maken.
Leuk dat je zelf de kruiden-mix hebt gemaakt Annie. Eenvoudig is het he? Fijn dat het in de smaak viel! 🙂
De kruidenmix is klaar.
Dus dit eten we vandaag .
Het lijkt me heerlijk.
Al veel recepten gemaakt van jullie TOPPPPP.
ohhohohohhoh! ik sta in de fik! wat scherp! maar wel lekker en hij komt behoorlijk in de buurt cq gaat overheen die van knorr. dit ga ik vaker zo maken, alleen volgende keer minder chili poeder en cayenne pepper er in doen.
Haha goed om te horen dat het de smaak had die je zocht! (Minus de chilipoeder en cayennepeper dan 😉 ) Leuk dat je alle klassiekers gaat maken! Wij hebben er zelf ook een aantal gemaakt: https://smaakmenutie.nl/tag/wereldgerechten
Hoe dicht komt deze versie qua smaak/structuur/verhouding bij die van Knorr in de buurt?
Ik kook namelijk al enkele jaren zonder pakjes en zakjes, maar was inmiddels van plan om wat klassiekers van Knorr opnieuw te maken gevolgd door een versie zonder pakje, om er nu achter te komen dat Knorr dit wereldgerecht in z’n geheel al een tijdje niet meer aanbiedt.
Geschreven, D. W. Flevoland
erg lekker
Fijn dat ons recept in de smaak viel Willem!