Home Hoofdgerechten Kip jambalaya met chorizo

Kip jambalaya met chorizo

Amerikaans eenpansgerecht!

door SmaakMenutie
Kip jambalaya met chorizo

Gonzales

We zijn gek op eenpansgerechten. En dit is weer zo een succesnummer. Nauwelijks afwas en het staat zo op tafel. Ideaal! Wij maken de cajunkruiden zelf, maar koop gerust een potje bij de supermarkt. Nog makkelijker. Hoewel de naam anders doet vermoeden is kip jambalaya trouwens een echt Amerikaans gerecht. Uiteraard met invloeden van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. De oorspronkelijke jambalaya schijnt uit Gonzales te komen. Een stad in Louisiana. Wij maken de klassieke versie. Met kip, chorizo worst en paprika. Maar je kan volop variëren met de ingrediënten. Aan de slag!

Kip jambalaya met chorizo

Kip jambalaya met chorizo

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 189 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 250 g kipfilet
  • 200 g witte rijst
  • 125 g chorizo worst
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 1/2 kippenbouillon blokje
  • 2 el cajun kruiden
  • Komkommer (optioneel)

Voor de cajun kruidenmix (of koop een potje):

  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zout 
  • 1 tl zwarte peper

Zo maak je het

  • De cajunkruiden kan je kant-en-klaar bij de supermarkt in een potje kopen. Maar je maakt het net zo makkelijk zelf. Mix hiervoor deze kruiden door elkaar: 2 tl paprikapoeder, 2 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gedroogde tijm,  1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde basilicum, 1 tl cayennepeper, 1 tl zout, 1 tl zwarte peper.
  • Snipper 1 (flinke) ui en snijd 2-3 tenen knoflook fijn. Snijd tevens 1 rode paprika in kleine blokjes, 1 kipfilet (250 g) in hapklare stukjes en 125 g chorizo worst in schijfjes of halve maantjes.
  • Neem een flinke (braad)pan en bak de kipfilet in een scheutje olie gaar. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Fruit vervolgens de gesneden knoflook en ui even kort aan. Voeg de chorizo, paprika en 2-3 el cajun kruiden toe. Bak alles al omscheppend 5 minuutjes.
  • Doe de kipfilet er bij samen met circa 200 g witte rijst en 1 blikje tomatenblokjes (400 g). Schenk 300 ml heet water erbij en een 1/2 verkruimeld kippenbouillon blokje. Doe het deksel op de pan en laat 20-25 minuten zachtjes koken.
  • Serveer met ringetjes lente-ui en frisse komkommer. Eet smakelijk!
Cajun kruiden maken

Cajun kruidenmix

Kip jambalaya recept Jambalaya met kip Kip jambalaya zelf maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

64 reacties

Annie Laumen 27 juni 2020 - 19:51

Heerlijk.De kruidenmix zelf gemaakt. Dus niet te ? pittig. Dit ga ik vaker maken.

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2020 - 12:14

Leuk dat je zelf de kruiden-mix hebt gemaakt Annie. Eenvoudig is het he? Fijn dat het in de smaak viel! 🙂

Reply
Annie Laumen 27 juni 2020 - 16:22

De kruidenmix is klaar.
Dus dit eten we vandaag .
Het lijkt me heerlijk.
Al veel recepten gemaakt van jullie TOPPPPP.

Reply
David 18 mei 2020 - 17:59

ohhohohohhoh! ik sta in de fik! wat scherp! maar wel lekker en hij komt behoorlijk in de buurt cq gaat overheen die van knorr. dit ga ik vaker zo maken, alleen volgende keer minder chili poeder en cayenne pepper er in doen.

Reply
SmaakMenutie 19 mei 2020 - 12:08

Haha goed om te horen dat het de smaak had die je zocht! (Minus de chilipoeder en cayennepeper dan 😉 ) Leuk dat je alle klassiekers gaat maken! Wij hebben er zelf ook een aantal gemaakt: https://smaakmenutie.nl/tag/wereldgerechten

Reply
David 17 mei 2020 - 23:19

Hoe dicht komt deze versie qua smaak/structuur/verhouding bij die van Knorr in de buurt?

Ik kook namelijk al enkele jaren zonder pakjes en zakjes, maar was inmiddels van plan om wat klassiekers van Knorr opnieuw te maken gevolgd door een versie zonder pakje, om er nu achter te komen dat Knorr dit wereldgerecht in z’n geheel al een tijdje niet meer aanbiedt.

Geschreven, D. W. Flevoland

Reply
willem 26 april 2020 - 18:28

erg lekker

Reply
SmaakMenutie 28 april 2020 - 09:32

Fijn dat ons recept in de smaak viel Willem!

Reply
1 2 3 4 5 7