Volledige maaltijd
Soms is het niet zo moeilijk om een volledige maaltijd op tafel te zetten en dat geldt zeker voor deze ovenschotel kip in honing-mosterdsaus. Uiteraard maken we de saus zelf. Honing en mosterd zijn letterlijk de enige ingrediënten die je hiervoor nodig hebt, afgezien van een teentje knoflook dan. Wij gebruiken kipdijfilet omdat deze net wat malser uit de oven komt. Wil je liever kipfilet gebruiken? Zorg dan dat je de ovenschotel wat minder lang in de oven doet. Dat kan door de aardappelpartjes en groene asperges iets kleiner te snijden, dan is een minder lange garingstijd ook voldoende. En liever geen asperges, kies dan eens voor sperziebonen. Eet smakelijk!
34 reacties
Hi Marieke!
Thanks 🙂 Nee je kan echt beter kiezen voor kipdijfilet, dit is iets vetter en beter geschikt om wat langer in de oven te garen. Kipfilet wordt waarschijnlijk droog en dus taai 😉
Echt heel lekker! Ik was sceptisch omdat ik al meerdere kip-honing-mosterd recepten heb gemaakt en deze allen tegenvallend waren. Maar deze was echt goed. Voor de kinderen extra sperziebonen toegevoegd, die eten geen asperges.
Dankjewel! Je zou de aardappeltjes achterwege kunnen laten en dan wat rijst of pasta erbij koken. Eet smakelijk alvast!
Hi Lindsay, dat is geen probleem hoor. Dan zou ik het gewoon wat korter in de oven doen, een minuut of 20. En dan even in de gaten houden. Succes!
Hallo, het lijkt me heerlijk, maar wat zou je als vervanger voor asperges kunnen gebruiken? Groetjes
Karin
Misschien sperziebonen?
Ja klopt, sperziebonen kunnen heel goed! Wij zouden in ieder geval kiezen voor een harde groente. Bedankt voor de tip Tamara 🙂
Ja goed idee, zal ook moeten kunnen! 🙂
Mmm wat lekker Truus dat je het in de tajine maakt! En bedankt voor de vele tips!
Ik
Hi Linsey, ja dat klopt! Ik zet het er direct even bij. Fijn dat het ondanks de aardappeltjes in de smaak viel 🙂
Erg lekker! Ter variatie maak ik het ook wel eens met zalm en broccoli of sperziebonen. Ook een aanrader!
Ik wil dit graag gaan maken, maar dan voor 4 personen (goede eters), moet ik dan de ingrediënten allemaal verdubbelen en de oventijd ook?
Ik zou in dat geval alles verdubbelen, maar let een beetje op met de hoeveelheid mosterd dat het niet te scherp wordt 😉 En de kip misschien wat kleiner snijden, dan kan de oventijd ongeveer hetzelfde blijven (zeker niet verdubbelen want dan wordt de kip te droog). Geniet ervan!
Wat was dit lekker!!!! Deze ga ik vaker maken.
Nu voor de 2e keer gemaakt en omdat we de mosterdsmaak iets te heftig vonden vorige keer nu kookroom toegevoegd……supersuperlekker 🤗 een blijvertje…. Net als zoveel van jullie andere recepten. Dank hiervoor.
Leuk om te horen! 🙂
MAG IK OOK WITTE ASPERGES GEBRUIKEN
Nee, daar zijn ze niet geschikt voor in dit gerecht!
Wij houden niet van mosterd, heb je hier ook een alternatief voor?
Nee, niet echt helaas. Het is een belangrijke smaakmaker die lastig is te vervangen in honing-mosterdsaus!
Kan ik hier ook een traybake gerecht van maken ipv in een ovenschaal? Wil de hoeveelheid groter maken dus ben bang dat het niet in mijn grootste ovenschaal past…
Jahoor!
Ik heb het met witte asperges gedaan,,, wat voorgekookt en de laatste 10 minuten in de oven gedaan! HEERLIJK😋😋
Net de eerste helft gehad maar merkte dat de mosterdsaus helemaal aanbakt, hier nog tips voor?
Vermoedelijk is het geheel te veel ingedikt omdat het vuur te hoog stond
Kun je dit gerecht ook in de slowcooker maken?
Oei, daar hebben we geen ervaring mee! Maar persoonlijk zou ik dit gerecht niet zo snel in de slowcooker bereiden.
Wil dit gerecht met zalm of kabeljauw gaan maken veranderd dan de oven tijd?
Jazeker, zalm hoeft bijvoorbeeld maar 20 minuten in de oven. Daar moet je dus wel even rekening mee houden, voeg deze dan later toe. Geniet ervan!
Vandaag voor het eerst een recept van jullie uitgeprobeerd, in 1 woord dit is een perfecte combinatie zo heerlijk van smaak! Bedankt op naar het volgende recept.
Ljkt mij heerlijk dit, alleen doet onze oven het niet meer. Heb wel een airfryer…zou dit ook kunnen?
Oei, vermoedelijk wel maar kunnen we niet met volledige zekerheid zeggen. We gebruiken zelf namelijk geen airfryer..
Ik maakte het gerecht in de koekepan zonder aardappelen als koolhydraatbeperkte snelle variatie. De sperziebonen werden apart gekookt tot de gewenste stevigheid. De kip marineerde ik minimaal een uur in de saus en bakte daarna het kipmengsel in de koekepan in 10 minuten gaar. Sperziebonen erbij en klaar in 20 minuten.