In een half uurtje
Ook zo gek op onze runderreepjes met groenten in hoisinsaus? Vandaag maken we er een variatie op, namelijk kip hoisin met groenten. Het lijkt misschien wel een beetje op deze kip cashew, alleen gebruiken we hier de zo kenmerkende smaak van hoisinsaus. De kipstukjes worden eerst kort gemarineerd in oester- en sojasaus en vervolgens roerbakken we de groenten mee. Je kan overigens elke groente kiezen die je lekker vindt. Het combineert bijvoorbeeld ook goed met paksoi of broccoli. Serveer met (udon)noedels of zoals wij met witte rijst. En voor de finishing touch maak je het geheel af met sesamzaad, cashewnoten en eventueel wat extra lente-ui. Klaar binnen 30 minuten!
13 reacties
Heerlijk recept is dit Erik,
Ik heb alleen een fijn geperst teentje knoflook bij de marinade gedaan en die 2 uur laten intrekken.
Vraag: We hebben iemand die niet goed tegen verse gember kan, maar wel tegen gember poeder. Ik heb nu 3 afgestreken theelepels poeder gebruikt en het smaakte heerlijk; wat is de verhouding als je gemberpoeder gebruikt t.o.v. verse gember?
Fijn dat het in de smaak viel Wim! 1 tl gemberpoeder staat gelijk aan 2 cm verse gemberwortel
Volgende week dit recept maken lijkt mij heerlijk, zoals bijna al jullie recepten.
Bedankt voor het recept.
Maar wanneer komt het kookboek??????.
Groet Henny
Heren, bedankt voor dit heerlijke recept.
Dit is wel 1 van mijn favorieten.
Al heel vaak gemaakt, alleen voeg ik er nog wat winterpeen, sugarsnaps en 2 fijngesneden pepertjes aan toe.
Met vriendelijke groet,
Ramon.
Wij lusten geen champignons / paddenstoelen. Weten jullie een goed alternatief?
Je zou dan wat meer paprika kunnen gebruiken, of kies voor een andere groente als courgette!
Een heel erg lekker recept, we hebben de kip ruim 3 uur gemarineerd.
Ook heb ik er brocolie en tuinerwtjes aan toegevoegd.
We hebben genoten en zeker voor herhaling vatbaar! Dank je wel heren!