8,4K
Heerlijk fris en zo klaar
Een taart die binnen een half uurtje klaar is? Yes! Deze heerlijke limoentaart is zo klaar. Nog sneller dan een echte ‘key lime pie’, want key limes zijn ieniemienie limoentjes uit Florida (de Keys) en wij gebruiken gewoon de grote limoenen.
20 reacties
Kun je deze taart ook goed een dag van te voren maken? Of gaat dat ten koste van de bodem etc? Bedankt alvast!
Hi Jaleesa, ja hoor je kan hem best een dagje van te voren maken. Dan zou ik het wel die avond ervoor doen, zodat ie zo vers mogelijk is. Ik zou dan wel de slagroomtoefjes en de limoenrasp pas doen als je hem serveert 🙂 Succes! Groetjes, Erik- SmaakMenutie
Wij hebben hem al enkele keren gemaakt, erg lekker! Slagroom doen we idd apart maar de taart kan je best lang lekker houden!! Toppertje!
Hoi Laura, ja lekker is-ie hè?! Leuk om te horen 🙂
Alles werd vloeibaar na de oven. Alle stappen precies gevolgd. Niet erg scherp uitgelegd hoor
Jammer dat het niet gelukt is! Moeilijk te zeggen waar het door komt, elke oven is anders. Bij ons lukt-ie altijd perfect. Welke stappen snapte je niet precies?
Heb je wellicht de gehele eieren er door geklopt? Je moet eerst de eieren splitsen en enkel de eidooiers gebruiken.
Oooooooohhhhhhhhh…. maar die is serieus lekker!!! En was ook in hap-slik weg. Kids waren blij, maar ik raad kleine stukjes aan. Vult best…
Vraagje, mocht ik nu de kleur iets meer naar het felgroen willen hebben, wat kan ik daar voor gebruiken…
Haha zo mogen we het horen Mischa, leuk! Het kan te maken hebben met de limoenen dat ze variëren qua kleurintensiteit.. Die van ons was ook meer geel. De rasp maakt het geheel groener 🙂
Kun je deze taart ook invriezen?
Hoi Annemarie, misschien kan het wel maar ik denk niet dat dit de smaak ten goede komt!
Mijn bodem en vulling vermengen zich in de oven. Wat doe ik verkeerd? De bodem heb ik 45 min in de koelkast laten stollen. Moet het langer?
Het lijkt alsof het te nat was Babette, gebruik je wel de juiste melk? 🙂
Ik heb hem nu 3 x gemaakt. Derde is ‘mislukt’ Hij wilde niet opstijven. Kan dat aan de grootte van de limoenen liggen?
Heb je wel gecondenseerde melk gebruikt dit keer? Anders zou het wellicht aan de verkeerde verhouding kunnen liggen…
Heel lekker! Kan het ook met sinaasappel?
Dan krijg je wel een volstrekt andere taart! Maar probeer het eens, wellicht heel lekker 🙂
Hoe groot is de diameter van de taartvorm? 🙂
Bedankt!
Zie beschrijving 🙂
Top taartje, al meerdere keren gemaakt en iedere keer gelukt. Zelf maak ik van het overgebleven eiwit merengue en spuit of spatel ik dit op het taartje ipv slagroom. Even de brander erover voor mooi kleurtje. Helemaal te gek.