Home Weekmenu KERSTMENU #5

KERSTMENU #5

door SmaakMenutie

Om het voor jou nog makkelijker te maken hebben we in de weken voor kerst meerdere menu’s samengesteld. Dus, geen kerststress! Wij bedenken het voor je, je hoeft het alleen maar zelf te maken 😉 Hierbij onze vijfde menu-suggestie; met een amuse, een voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht en een dessert!

Carpaccio rolletjes

Amuse

Carpaccio rolletjes

Deze heerlijke carpaccio rolletjes met pesto-mayonaise heb je in een handomdraai gemaakt. Ideaal als amuse of serveer als voorgerechtje.


Garnalencocktail 2.0

Voorgerecht

Hollandse garnalen cocktail 2.0

Okee, bij ons draait het natuurlijk het hele jaar om (lekker) eten. Maar met kerst… dan is het natuurlijk helemaal feest. Jammer alleen dat zo veel mensen al weken voor de kerstdagen stress krijgen voor het kerstdiner. Zonde! En nergens voor nodig. Want wees eerlijk, het draait toch vooral om het samenzijn?


Beenham honing mosterd

Hoofdgerecht

Beenham met honing-mosterd

Denk je ook bij dit recept: pfieuw dat zal wel heel veel werk zijn? Nou, dan hebben we heel goed nieuws voor je! Dit recept is echt super easy en staat binnen een uur bij jou op tafel. Maar belangrijker nog, het is waanzinnig lekker. Daarnaast kan het onmogelijk ontbreken bij het kerstdiner. Het beenhammetje…


Stoofpeertjes in rode port

Bijgerecht

Stoofpeertjes in rode port

We maakten al eerder stoofperen in rode wijn, maar peertjes gestoofd in rode port zijn minstens zo lekker. En natuurlijk een klassieker die niet mag ontbreken met kerst. Wij laten de peertjes altijd heel. Gewoon omdat het er mooi uit ziet 😉 Maar je kan ze natuurlijk ook in stukken snijden en/of (helemaal) ontdoen…


Blauwe bessen taartje

Nagerecht

Blauwe bessen taartje

Al eerder maakten we een heerlijke aardbeientaart met Oreo bodem. Nu gaan we voor eenpersoons taartjes met dezelfde bodem maar dan met blauwe bessen en meringue. Mmmm lekker als traktatie of serveer het als dessert!

Misschien valt dit ook in de smaak