Je gasten zullen versteld staan
Bij sommige gerechten dènk je dat het veel werk is, maar vaak valt dat reuze mee. Zo ook met deze hele gevulde kip. Hartstikke makkelijk om te maken namelijk. En wat zo leuk is: je gasten zullen versteld staan van het resultaat. Wij gebruiken altijd een biologische kip en maken natuurlijk zelf de rozemarijnboter die zorgt dat het vlees heerlijk zacht wordt en tegelijkertijd een waanzinnig crispy laagje krijgt. Eerst een uurtje garen onder aluminiumfolie en daarna nog een half uurtje braden en klaar is je kip. Eet het lekker met zelfgemaakte frietjes, pommes duchesse, gepofte aardappel of zelfs met witte rijst. Mmmm!
13 reacties
Voor mijn gasoven niet geschikt. Er blijft zoveel wijn en water achter dat je het niet krokant krijgt. Jammer maar niet voor mij
Ik wil dit heel graag maken maar onze (zelf geslachte) haan is 3 kilo schoon aan de haak. Moet ik qua bereiding de tijden verdubbelen?
Groeten uit Brabant
Ik vermoed van wel Sonja! Ik geloof dat een haan sowieso wat langer moet dan een kip. Geniet ervan!